Reklama

Reklama

Muž na Měsíci

  • Velká Británie Man on the Moon (více)
Trailer
USA / Velká Británie / Německo / Japonsko, 1999, 118 min

Režie:

Miloš Forman

Hrají:

Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, Paul Giamatti, Vincent Schiavelli, Leslie Lyles, Peter Bonerz, Eva Jeníčková, Richard Belzer, Michael Kelly (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Andy Kaufman byl označován za nejnápaditějšího komika, mistra v provokování obecenstva, který dokázal vyvolat bouře smíchu, úplné ticho i skutečné slzy. Měl obrovskou popularitu a slávu. Již v mladém věku ho však postihla nevyléčitelná choroba. Ve filmu "Muž na Měsíci" spojili své síly a schopnosti tři z nejúspěšnějších osobností v oblasti současného filmu - Oscary ověnčený režisér Miloš Forman, úspěšný producent a herec Danny De Vito a komediální superhvězda Jim Carrey. Filmový příběh zachycuje divokou a zábavnou jízdu Andyho životem - od prvních důležitých chvil až po smutný konec (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

gumolit

gumolit (hodnocení, recenze)

skvelý film Formanova tvorba je proste výnimočná !A Jim tu fakt zabodoval dokonca aj feťáčku Courtney ešte to zvláda jedine čo mi fakt vadilo bol ten hrozný český dabing odporúčam skor pozrieť v origináli!!Jak može v dabingu Danny De Vito mpovedať že budeš v seriálu Taxi ako Cody z Kroku za Krokom ked vtedy tej dobe seriál ani neexistoval??dosť blbé...

DeathTheKid

DeathTheKid (hodnocení, recenze)

gurmanfilmu

Promiň, ale tak samo můžu posílat do prdele každýho kdo Kick-Assu dal 4 a míň hvězd, úplně to samé...Ano přesně to říkám, všichni jděte do prdele. Vidíš jak je to sobecké? O_o

P.A.U.L

P.A.U.L (hodnocení, recenze)

Chcel by som sa len opytat ci ste sa pri pozerani filmu smiali na vtipoch Andyho Kaufmana a Tonyho Cliftona. Diki za odpoved.

na příspěvěk reagoval BrunoAnthony

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

trojitá impersonace - jim carrey hraje andyho kaufmana, který hraje tonyho cliftona

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Dave.Lynch: Obávám se, že jsi ten film nepochopil. Jinak bys totiž nemohl napsat to, co jsi tu napsal...

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

xxmartinxx: Myslím, že v Americe je známější, protože tam Andyho Kaufmana zná skoro každý.

xxmartinxx

xxmartinxx (hodnocení, recenze)

Šandík: No Občan kane ale nezapadl - je to filmová klasika a často je v popkultiře citovaný a celkem známý (to, že ho "normální člověk" pravděpodobně neviděl je jiná věc. To o ostarních Formanových filmech platí taky - Přelet, Amadeus a Vlasy. Muž na měsíci, který za nimi nijak nezaostává, se ale klasikou zřejmě nestane - a já nevím proč... Třeba to ale ukáže čas...

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

cent: Ale ano. Jenže takových filmů jsou stovky. Co zná průměrný Čech z díla Akira Kurosawy? Možná tak "Sedm samurajů". A kolik normálních lidí vidělo film "Občan Kane"? Samozřejmě, dá se říct, že ty co jsem jmenoval jsou hodně staré, ale zase je to naprostá filmová klasika. "Muž na Měsíci" měl v Čechách trochu smůlu, protože v kinech šel jen velmi krátce a navíc zpracovává hodně americké téma. Kolik Čechů kdy slyšelo o Andy Kaufmanovi? Já se o něm (pokorně přiznávám) dozvěděl až z tohoto filmu a to si myslím, že mám snad i docela rozhled.

cent

cent (hodnocení, recenze)

A já s ním souhlasím, o tomhle filmu jsem, na rozdíl od těch s podobným hodnocením, neslyšel ani neviděl mluvit snad ještě nikoho.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

xxmartinxx: Soudě dle zdejšího hodnocení (procentuelně i dle počtu hodnotících) ten film rozhodně jako "zapadlý" označit nelze. A to, že některé filmy neznají lidé v mém okolí? To se mi stává taky. Vítej v klubu ;o)

xxmartinxx

xxmartinxx (hodnocení, recenze)

Nechápu, jak mohl tenhle film tak zapadnout... teda alespoň v mém okolí ho nikdo nezná. Vždyť je perfektní! Dle mě (a plně si uvědomuju význam těch slov) jde o nejlepší Formanův film. I oproti Amadeovi a Přeletu.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

moj prvy film s hodnotenim: odpad! napriek niektorych vskutku vtipnymi scenami a originalnou myslienkou som si k filmu trvajucemu takmer dve hodiny nedokazal vytvorit vztah - preto odpad. absolutne sklamanie, pri tomto filme som si uvedomil ze na ziskanie filmoveho zazitku mi nestaci pobavenie nad niektorymi scenkami... jim carrey sa mi v tomto filme asi najviac zosklivil aj ked tohto herca mam svojim sposobom rad a dokaze ma pobavit.

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

imeroner: Ja myslel, ze mluvis o tom konci.
zliteonit: Tusim ze Jim se dal na herectvi ci na komedii prave kvuli Andymu.
Film, ktery je na zacatku trapny a pote se vypracovava stejne jako hlavni hrdina je taky Fredyho Ulet http://www.csfd.cz/film/16956-freddyho-ulet-freddy-got-fingered/ .
Jim dokaze vyjadrit hodne grimas a jeho tvar je mnohem "citelnejsi" nez u ostatnich hercu a "tragicke" ulohy zvladne tak jako komedialni. Skoda, ze se zaskatulkoval Ace Ventury a pod. mezi posuky a moc jinejch roli http://www.csfd.cz/film/70254-vecny-svit-neposkvrnene-mysli-eternal-sunshine-of-the-spotless-mind/ nedostal .

zliteonit

zliteonit (hodnocení, recenze)

Ve finále pěknej film ale teda vtip mi hodněkrát utekl. Jinej herec než Jim Carrey by to asi zahrat nemohl.

imeroner

imeroner (hodnocení, recenze)

Reagoval sem na koment Soulkeepera a pár dalších,kteří prostě asi čekali že když vidí Jima Careyho,tak se budou válet na zemi v křečích...

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

kysna: nekteri lide si mysleli ze to umrti je jenom dalsi s Andyho kousku. A treba aji proto Milda natocil konec, ktery se da vylozit i tak, ze Andy prezil. Nekde urcite najdes rozhovor.

imeroner: proc nepochopil?

imeroner

imeroner (hodnocení, recenze)

Koukám že někdo film nepochopil,nebo mu prostě nesednul.To je u všeho. Každopádně Miloš Forman zaexceloval a Carey je taky báječnej a myslim že mnoha lidem vytřel zrak. Big Up!

kysna

kysna (hodnocení, recenze)

tiez som sa moc nenasmiala ale treba uznat ze film je to vyborny, u mna 4*... btw ludia co si myslite o tom konci??

cent

cent (hodnocení, recenze)

Soulkeeper: Co si pamauju, tak jsem se taky moc nesmál.. nicméně pět * jak vyšitých.

Soulkeeper

Soulkeeper (hodnocení, recenze)

nechapem... comu som sa mal smiat, dobra pi.ovina , mozno ked mlatil zenske tak sa to dalo

Ufuse

Ufuse (hodnocení, recenze)

Originalni humor, ktery asi nesedne kazdemu, ale kazdopadne Jim Carrey jasne dokazal, ze zvladne i serioznejsi role.

87riki

87riki (hodnocení, recenze)

no milujem tento film a hlavne scenu ked Jim Carrey spieva a uraza obecenstvo, niektore veci ako napr. to citanie knihy, to je skratka uzasne.. super myslienky to ma..

mudito

mudito (hodnocení, recenze)

po prvním zhlednutí jsem dal 5* po druhém 4*. Film 5 * opetovne proste neunesl. 5* je za film ke kteremu bych se chtel jeste nekdy vratit, tady to uz neplati ...

pan.Kaplan

pan.Kaplan (hodnocení, recenze)

Tohle je pro mě jeden ze dvou nejlepších Formanových filmů - vedle Amadea. Těžko jeden z těch dvou dát výše, protože oba miluji za něco jiného. Ale oba ty filmy společné to, že jsou oslavou geniálního člověka. Byť genialita Mozartova a Kaufmanova je z naprosto jiného těsta. Role Andy Kaufmana je navíc životní Carreyho rolí. Bravo. 100%

skocan

skocan (hodnocení, recenze)

Doe Boy - ses muj clovek,ten film je naprosto otresna debilni traparna.lituju ze sem tu kundovinu vubec kdy videl.naprosta ztrata casu.

Saishi

Saishi (hodnocení, recenze)

Kasha: mám v souvislosti s Tvým příspěvkem nějaké deja vu...

 (hodnocení, recenze)

můj názor je ten že Eternal sunshine of spotless mind, Trumen show, a Muž na měsíci jsou frcholem filmařského umění a také vrcholem umění Jimmyho..je to pro mě skvost..

Doe Boy

Doe Boy (hodnocení, recenze)

strašné zklamání...celý film je jedna velká nuda, chtel jsem film v pulce vypnout, ale rikal jsem si ze se to snad musi rozjet, kdyz jsem slysel same dobre ohlasy...nerozjelo :(, opravdu nejhorsi film Miloše Formana, co jsem viděl...příběh naprosto nudný a ten rádoby dojemný závěr. Kdybych se chtěl pomstít sám sobě pustil bych si tento filmu znovu...hrozná představa

Afterpoe

Afterpoe (hodnocení, recenze)

Já vám nevím, ale nemůžu to zařadit mezi standartně veleúspěšné filmy Miloše Formana.

pomko

pomko (hodnocení, recenze)

Upřímně řečeno - tento film mě zklamal ve všech směrech jak to jen jde. Plitký humor, příběh téměř o ničem, místy až trapné. Jediné co se na tom dá kladně ohodnotit je výkon Jima Carreyho - ale to je tak vše.. Chtěla jsem to asi v polovině vypnout, ale přeci jenom jsem si říkala, že to ještě vygraduje - ale ne. Celý příběh byl neustále o tom samém a nic nového - nuda..

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

nepovedal by som, že MR je "zapomenutia hodný film", ale pravda je, že oproti Man on the Moon je to nič :)

woody

woody (hodnocení, recenze)

Minority Report je zapomenutí hodná, ale Muž na měsíci ne :-)

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

ľudia sú divný - kamarát označil Minority Report za trápnu nudnú blbosť - ešte že bola moja motorová píla v oprave :)

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

Ide imho o to, či si daný človek nechá zo seba strieľať - totiž ešte v žiadnom filme som nepociťoval takú manipuláciu s divákom (je to silenjšie imho ako Psycho). Andyho humor mi je veľmi sympatický a celý film som sa nesmierne bavil - ale OK, ľudia, čo vyrastajú na Kameňákoch to asi nedocenia :) ... ale nechápem ako MotM môže byť pre niekoho najtrápnejší film :(

woody

woody (hodnocení, recenze)

Tenhle film lidi dost rozděluje.Já sám jsem se o tom mohl přesvědčit, když jsem ho donesl do hodiny angličtiny.Jedna půlka třídy se dost nasmála, pro druhou je to nejtrapnější film co viděli(no, moc toho neviděli to je pravda :-) ).Já patřím k té první skupině, protože když srovnáte Jima a Andyho, tak jsou k nerozeznání :-)

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

Úplne dokonalý film, preto sa čudujem tomuto podceneniu filmu na csfd ;), že 85% :D ... MotM je krásnym príkladom práce s divákom, vtrhne diváka do deja a už ho nepustí - dokážem sa smiať a takmer plakať pri každom pozeraní toho filmu. Navyše Jim Carrey je skvostný, rovnako aj REM ...

Reklama

Reklama