Reklama

Reklama

VOD (1)

Snadno se přidáš, ale dokážeš vůbec někdy odejít?  Marisa, 20letá německá dívka nenávidí cizince, Židy, vojáky a každého, koho shledá vinným za úpadek země. Provokuje, pije, bojuje a její další kérka bude portrét Adolfa Hitlera. Jediné místo, kde se cítí doma, je neonacistický gang, ke kterému patří a kde nenávist, násilí a těžké kalby jsou na denním pořádku. Když se k této skupině přidá 14letá Svenja, jeví se Marisa jako její idol: splňuje tu nejčistší představu o bojovnici bojující za ideály skupiny. Ale Marisina přesvědčení naberou pomalu jiný směr, když náhodou potká mladého afgánského uprchlíka. V konfrontaci názorů dochází poznání, že černé a bílé principy jejího gangu nejsou jedinou cestou. Bude Marisa schopna se vymanit z vlivu této skupiny? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

verbal 

všechny recenze uživatele

Šukat nezletilou pokladní z Tesca hnusnou tak, že se vám kroutí prsty u nohou a myslíte při tom raději na nějaké roztomilé, chundelaté, hospodářské zvířátko, musí být takový opruz, že to nabyté trauma prostě musí někudy ven. Někdo vstoupí do církve a přijme to jako Boží trest, jiný si ze zoufalství oholí hlavu, vytapetuje si záda Hitlerem a mlátí na potkání všechny ty zlé, přičmoudlé přistěhovalce, protože připravují mimo jiné poctivé, rodilé Němce o tolik žádané pozice metařů, stavebních přidavačů, vyvážečů žump a vytíračů hajzlů. Tolik odborně ve zkratce ke kořenům militantního neonacizmu. Nechápu, proč se někdo vůbec namáhá rozebírat a poukazovat. Prostě banda vymaštěných, slaboduchých lopat, které nedopatřením unikly čistkám potratových klinik a místo na skládce genetického odpadu skončili v civilizaci. Nezkrotná touha po pocitu sounáležitosti, nejlépe zaštítěná nějakou roztomilou, patologickou ideologií, je náramná berlička, jak se vyrovnat s nehostinnou realitou a mentální retardací. A je to prašť jak uhoď, vyhledáváte li první tvář na vietnamských tržnicích či nastavujete druhou při nedělní mši. Je to kolaborace s teroristy na obou koncích extrémistického spektra. Každopádně, jakmile jednou vyhladíme všechny ty araby, asiaty, buzeranty, cigány, negry a židy a zbudou jen nacisté a kudlanky, doporučoval bych zaměřit se na ty zasrané důchodce! Smrdí, neproduktivně nám ujídají ze společného talíře, obírají ty ubohé zdravotní pojišťovny o tarifní body, že si pak poctivě pracující našinec musí cvakat i blbé amalgámové plomby a platit výpalné lapiduchům, kteří by jinak s třicítkou měsíčně pošli hlady, a v neposlední řadě šouravě zasírají uličky v Kauflandu v honbě za rohlíky za korunu. Kultura nakupování je pak naprosto v hajzlu, což mě nesmírně pobuřuje. Jo, a málem bych zapomněl! Ten film je totálně nudná, tendenční, kýčovitá sračka a raději si místo toho pusťte Zimíra, Němce jako poleno! Takže, milí křesťané, homosexuálové a fašisti, své stížnosti, prosím, zasílejte na pomo@csfd.cz, třeba už mě taky konečně zabanuje, protože jsem nevybíravě vulgární v diskuzích a mám fuj, fuj komentáře! Chodit kolem mě jako kolem horké kaše, protože mi kdejaký mentál leze na profil, což přitahuje prodejce děsně výhodných pojistek a malware telefonních operátorů, a při tom na pouhou žádost kdejaké bezvýznamné bonzácké mrdky zařezávat bez mrknutí oka a jakékoliv snahy o pátrání po příčině slušné uživatele, kterým náhodou někde výjimečně ruply nervy, není nic jiného, než zkurvené pokrytectví!!! Zbavíte se zlého verbala a budete si moct bez rozčilování plně vychutnávat bigotní čistotu šosácké databázičky! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já tam absolutně nechápal to zvratové chovaní prakticky všech postav. Spousta blbostí, jak jí třeba ten nácek na konci našel, nebo když jeli autem z koupákem čekal jsem jak budou reagovat na "nehodu", protože jeli stejnou cestou (jiná nebyla) a ono hovno. Jako kdo tohle vymejšlí ? Mike Tyson ? Trump ? Pekarová - Adamová ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový nepatrný výlet k náckům na západě od našich hranic. Opravdu hodně mě děsilo, co i dítě může mít v hlavě a co za bolest ve svém okolí svojí revoltou může způsobit. Některé momenty byly lidsky vysloveně nepříjemné, což byl účel. Jen škoda, že hlavní postava Bojovnice neměla větší prostor pro to, aby se vyjádřila a vysvětlila svůj přístup k životu. Nicméně i tak musím sklonit klobouk Němcům, kteří se skrz filmy snaží katarzí odčinit svojí minulost. Je to těžké, bude to ještě dlouhé a stejně se toho nikdy nezbaví. Nicméně o tom alespoň mluví…a to je také důležité. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘEMÝŠLEJ KOMU VĚŘÍŠ....“ /// Ze života německý mládeže, která má poněkud jinačí starosti, než ta z jihu. Nejde jim vo hulení čuráků (co kecáš, dyť taky….), jako o vyjádření SVÝHO politickýho názoru. Nosej trička a kérky s číslem 88 (nechápu…Jágr má přece 68? Tak proč…a jó…!), poslouchaj ,,nedostupnou“ muziku, zřejmě znaj i ,,A.C.A.B.“ a rákosník je pro ně třídní nepřítel. Jsou prostě 100% Deutsch! … Kurva ty Němci jsou zase vo kus dál! Zatím co my se nostalgicky dloubem v v punku, voni se hrabou ve svoji NEO současnosti. Já tomu prostě 3* dát NEMŮŽU! Má to v sobě autenticitu, je z toho cejtit ,,současnost“ (pičo zavolej Spáčilový, ty máš slovní zásobu!...), výpověď, pravda (a láska? No tak určitě… třeba k tomu chlápkovi, kterej když vysílal, tak měl celej národ puštěný rádio…). A taky mám dojem, že na rozdíl vod drsnejch Srbáčů, tady nevítězí forma nad vobsahem. Když se k tomu přidá sympatickej výkon A. Levshin… nemusí mě nikdo podezírat z neobjektivity a nadržování jakýmukoliv hnutí či skupině obyvatelstva. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč u nás v rodině se odjakživa Mikešův kámoš nejmenoval Jácíček, ale Nácíček. 2.) Jsem taková hezká potetovaná nacistická kunda (…počkej - kluk nebo holka? Hmm, teď nevím…). 3.) Thx za titule ,,Gadza161“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, v nichž kdyby se jakákoliv z postav začala chovat jako existující člověk, bylo by to až podivné. Neuvěřitelné zkratky, nepřesvědčivé dějové oblouky, nulová možnost empatie (ať negativní, nebo pozitivní). Nejspíš si to o sobě myslí, jak je to děsně chytré. Není ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Scénář a dialogy naprosto nefunkční, psychologie postav žádná. Proč mají tihle anti hrdinové takovou ideologii, jak k ní došli ? Nic se nedozvíme. Divák si jen může vydedukovat, že v tom hlavní roli sehrála dysfunkční rodina a vymaštěný mozek. Inu nešťastné spojení :-) Zaujala jedině Levshin, ale ani ta mě nepřinutila se dokoukat do konce. Jen to u mě navodilo špatnou náladu z toho, že lidé se nikdy nepoučí. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[IFF 2011, Bratislava] Napodruhýkrát sa nemožno ubrániť dojmu polopatistickosti a povrchnosti. Úsečnosť a apel tam je, ale v značne nedotiahnutej a rozpačitej podobe. Škoda. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

silná a nielen stále aktuálna, no v poslednej dobe prekvapivo ešte stále silnejúca v naliehavosti - téma neonacizmu ako forme nekontrolovateľnej vzbury más mladých ľudí (a až priveľmi kontrolovanej manipulácie pár ambicióznych jedincov) je tuto podaná ako príbeh dvoch rebelujúcich dospievajúcich dievčat, ktoré vedú k voľbe naonacizmu ako životného postoja rôzne východiská - v prvom prípade je to a priori sugerované postoje nadobudnuté skrz výchovu, v druhom problémové detstvo siroty. miestami surové (no podľa mňa nie prehnane a chcene kvôli efektu) a formálne nenapadnuteľné. o zrozumiteľnosti posolstva a názoru autorov na problematiku sme síce po filme diskutovali, no ja som bol zastáncom tej strany, ktorá tvrdila, že sú jasné a správne - odsúdenie fanatizmu, poukázanie na nezmyselnosť nielen násilia, ale aj toho, čo za ním stojí - bezmyšlienkovosť a zmätenosť. zároveň však poukázanie a možno snaha o zamyslenie sa nad tým, kde to môže koreniť a čo to môže spôsobovať. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem? Asi syrové. A to hodně, hodně, hodně moc. Trochu jiný zážitek než jsem čekal, ale bezesporu silný a emotivní. Chtěl bych vyzdvihnout práci z postavami, jelikož přestože ze začátku Marisou i Svenjou opovrhujete, přinutí vás film vypěstovat si k nim během snímku hlubší a hlubší vztah, soucítit s nimi a litovat je. Dost možná bych to jinak viděl na tři, ale za ten konec přihodím ještě jednu hvězdu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se těšil, ale jak už to v takových případech bývá, dorazila deziluze, ačkoliv v tomto případě se nejedná o tu totální. Bojovnice je v zásadě hloupá a jednoduchá. Marisa je oddaná neonacistka, která však v jistý okamžik prohlédne zvrácenost celé ideologie a rozhodne se páchat dobro. Jasně - 80% filmů pracuje s klišoidní osou, ale tady mi to přišlo skoro až příliš, což navíc umocňoval fakt, že se jedná o klubovku. Navíc kolikrát mi přišlo, že se tvůrci ani nesnažili zjistit si to obecné minimum o neonacistické scéně, což bylo vidět zejména na vizáži nazi skins. No a že by se snažili nějak hlouběji zamýšlet nad tím, co vede mladé lidi k tak radikálním názorům, nehrozilo vůbec. Musel jsem se spokojit jen s ohranou dysfunkční rodinou a podobně. Jediné, nebo spíše jediná, kdo vybočoval z těžjého šedivého průměru, byla Alina Levshin. V tuto chvíli nedokážu posoudit, jak moc byl její výkon zvýrazněn okolní bídou, ale troufám si tvrdit, že i kdyby byli scénář s režií na špičkové úrovni, vyčnívala by tato ukrajinská rodačka stejným způsobem. 50% ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Nic moc. První čtvrtka plná nenávisti, druhá přetéká pochybnostmi, třetí přinese odhalení a ta poslední vůbec nezasytí. Německá kinematografie s Wnendtem v čele opět dokázala, jak surrealisticky a kontrastně dokáže vyplnit hodinu a půl prostoru. Není to můj šálek kávy... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý filmek z prostředí mladých německých nácků. Natočený to je celkem věrohodně, ale ten konec mi přišel jako vykrádačka Romper Stromper. Celý film je spíš pomalá podívaná, kde se spíš povídá a kouká na životy hlavních protagonistek a reakce jejich okolí. Hlavní dívčí role byly zajímavý a obrat jedné z nich po životní tragédii pěkně zahraný. Škoda toho konce, jinak bych dal 4* Za mě 55% :) ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Točit film o neonacismu s mizerným scénářem je peklo. Přesvědčil se o tom i německý režisér David Wnendt se svojí Bojovnicí. Celá dějová linie kolem Svenjy je naprosto zbytečná a přebytečná. Morální twist hlavní hrdinky je vtipný, ale to je problém téměř všech neonacistických filmů. Vybavuje se mi snad jen povedený Svatý boj, který téma neonacismu nepoužil jako prostředek k tupému moralizování na účet kvalit filmu... ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Německá tvorba z tohoto filmu přímo čiší (a ne(jen) proto, že pojednává o neonacistech). K tomuto filmu se ale drsný německý styl hodí. Neonacisté to prostě nemají v tom hrozném demokratickém Německu snadné a ti, které si vyberou jako své oběti, se mají ještě hůře. Pokud měl tento film nějakou skrytou myšlenku o nápravě, tak jsem ji nejspíše přehlédl. Každopádně i přesto hodnotím relativně kladně, místy naturalistické a někdy i vtipné. Každopádně lépe by tomu seděla forma dokumentu, či road movie. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Já se přiznám, Jsem obyčejný divák a festivalové snímky mě nikdy moc netáhly. Kriegerin mě moc nenadchla, ale asi bych ji doporučil dále. Jedno zhlédnutí stačí... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

On se ten snímek tváří, jako že je hodně realistický a že je to něco, co by se skutečně mohlo stát, že je to silný příběh, ale nemůžu si pomoct, ten příběh mi přišel celkem nudný a s hrdiny jsem se nedokázal ani trochu sžít. Myslel jsem, že alespoň ten vztah mezi "hrdinkou" a utečencem bude zajímavý, ale nebyl. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Je obrovská škoda, že Wnendt jde na tohle závažné téma tak zbytečně složitě. Pokud by totiž sledoval jen proměnu mladé neonacistky, kterou spustí mladý Afghánec, mohl to být intenzivní zážitek. Takhle se to malinko tříští a divákovy smysly jsou zahlceny ještě příběhem naivní holky, která neví, co se sebou dělat a dá se taky k neonacistům. Mrzí to, protože Wnendt ví, jak si diváka získat. Ruční kamera jde postavám krutě pod kůži a neodvrací se ani před nesmyslným násilím, které nikam nevede a pouze eskaluje napětí ve společnosti. Vsadil i na (alespoň u nás) neznámé herce, kteří hrají velmi dobře a všechno působí autenticky. Scenáristicky není co vytknout, režijně je prostě chyba, že tempo není strhující a hlavně v první polovině dost drhne, což je právě způsobeno výše zmiňovaným množstvím postav. Ke konci ale vše dostane spád a směřuje k nevyhnutelnému závěru. Poměrně emočně silný snímek, který je bohužel stále aktuální a doporučoval bych ho vidět co nejširšímu diváckému spektru, protože je tu dobře vidět, na jakých kořenech je nacismus založen a kteří lidé ho podporují. Nakonec dávám čtyři hvězdy a 70%, ale rád bych dal i víc, bohužel to nejde. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

"Ak vedie niekto do zajatia, pôjde do zajatia; ak zabije niekto mečom, musí byť zabitý mečom." (Zjv 13, 10) Aneb výchova a veľmi presná psychoanalýza neonacistickej mládeže. Fatalizmus! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, veľmi dobrý. Príbeh v podstate tiež celkom obstojný, aj keď miestami úplne mimo logiky. Marisa svojim prejavom pôsobila fakt schizofrenicky - raz ako arognatná a bezcitná mrcha, inokedy zas milá a súcitná dievčina. Akoby po celý príbeh váhala, na ktorej strane je lepšie stáť. A táto jej nerozhodnosť vytvorila v podstate celú zápletku, ktorá tak pôsobila dosť nekonzistentne. Takže celý film napokon zanechal len priemerné dojmy, hoci potenciál bol podľa mňa určite vyšší. Niektoré hlavné postavy tam boli absolútne nevyužité, predovšetkým mladučká Svenja, ktorá tam napokon tvorila vo všetkých situáciach len nejaké krovie. Pritom myslím, že práve ona mohla byť tou hlavnou zmenou v celej zápletke... ()

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama