Reklama

Reklama

VOD (1)

Snadno se přidáš, ale dokážeš vůbec někdy odejít?  Marisa, 20letá německá dívka nenávidí cizince, Židy, vojáky a každého, koho shledá vinným za úpadek země. Provokuje, pije, bojuje a její další kérka bude portrét Adolfa Hitlera. Jediné místo, kde se cítí doma, je neonacistický gang, ke kterému patří a kde nenávist, násilí a těžké kalby jsou na denním pořádku. Když se k této skupině přidá 14letá Svenja, jeví se Marisa jako její idol: splňuje tu nejčistší představu o bojovnici bojující za ideály skupiny. Ale Marisina přesvědčení naberou pomalu jiný směr, když náhodou potká mladého afgánského uprchlíka. V konfrontaci názorů dochází poznání, že černé a bílé principy jejího gangu nejsou jedinou cestou. Bude Marisa schopna se vymanit z vlivu této skupiny? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

kaylin 

všechny recenze uživatele

On se ten snímek tváří, jako že je hodně realistický a že je to něco, co by se skutečně mohlo stát, že je to silný příběh, ale nemůžu si pomoct, ten příběh mi přišel celkem nudný a s hrdiny jsem se nedokázal ani trochu sžít. Myslel jsem, že alespoň ten vztah mezi "hrdinkou" a utečencem bude zajímavý, ale nebyl. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

To byla zas po čase brutální sračka. Němci se za svou historii oprávněně stydí a ve většině případů by se měli stydět i za domácí kinematografii, protože jejich produkce je něco vážně strašného. Bojovnice je extrémně nezáživný a nereálný příběh o tom, jak se z neonacistické vypatlané krávy stal l(ž)idumil. Děj k posrání. 15% ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem? Asi syrové. A to hodně, hodně, hodně moc. Trochu jiný zážitek než jsem čekal, ale bezesporu silný a emotivní. Chtěl bych vyzdvihnout práci z postavami, jelikož přestože ze začátku Marisou i Svenjou opovrhujete, přinutí vás film vypěstovat si k nim během snímku hlubší a hlubší vztah, soucítit s nimi a litovat je. Dost možná bych to jinak viděl na tři, ale za ten konec přihodím ještě jednu hvězdu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘEMÝŠLEJ KOMU VĚŘÍŠ....“ /// Ze života německý mládeže, která má poněkud jinačí starosti, než ta z jihu. Nejde jim vo hulení čuráků (co kecáš, dyť taky….), jako o vyjádření SVÝHO politickýho názoru. Nosej trička a kérky s číslem 88 (nechápu…Jágr má přece 68? Tak proč…a jó…!), poslouchaj ,,nedostupnou“ muziku, zřejmě znaj i ,,A.C.A.B.“ a rákosník je pro ně třídní nepřítel. Jsou prostě 100% Deutsch! … Kurva ty Němci jsou zase vo kus dál! Zatím co my se nostalgicky dloubem v v punku, voni se hrabou ve svoji NEO současnosti. Já tomu prostě 3* dát NEMŮŽU! Má to v sobě autenticitu, je z toho cejtit ,,současnost“ (pičo zavolej Spáčilový, ty máš slovní zásobu!...), výpověď, pravda (a láska? No tak určitě… třeba k tomu chlápkovi, kterej když vysílal, tak měl celej národ puštěný rádio…). A taky mám dojem, že na rozdíl vod drsnejch Srbáčů, tady nevítězí forma nad vobsahem. Když se k tomu přidá sympatickej výkon A. Levshin… nemusí mě nikdo podezírat z neobjektivity a nadržování jakýmukoliv hnutí či skupině obyvatelstva. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč u nás v rodině se odjakživa Mikešův kámoš nejmenoval Jácíček, ale Nácíček. 2.) Jsem taková hezká potetovaná nacistická kunda (…počkej - kluk nebo holka? Hmm, teď nevím…). 3.) Thx za titule ,,Gadza161“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, veľmi dobrý. Príbeh v podstate tiež celkom obstojný, aj keď miestami úplne mimo logiky. Marisa svojim prejavom pôsobila fakt schizofrenicky - raz ako arognatná a bezcitná mrcha, inokedy zas milá a súcitná dievčina. Akoby po celý príbeh váhala, na ktorej strane je lepšie stáť. A táto jej nerozhodnosť vytvorila v podstate celú zápletku, ktorá tak pôsobila dosť nekonzistentne. Takže celý film napokon zanechal len priemerné dojmy, hoci potenciál bol podľa mňa určite vyšší. Niektoré hlavné postavy tam boli absolútne nevyužité, predovšetkým mladučká Svenja, ktorá tam napokon tvorila vo všetkých situáciach len nejaké krovie. Pritom myslím, že práve ona mohla byť tou hlavnou zmenou v celej zápletke... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o absolventský film režiséra Davida Wnendta, jenž studoval na Vysoké filmové a televizní škole v Postupimi. (claudel)
  • Hudbu k filmu skladatel a producent Johannes Repka nahrál s anonymními skinheadskými hudebníky, kteří se od použitých písní distancovali a smluvně zakázali jejich šíření mimo soundtrack k filmu. (Terva)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama