Reklama

Reklama

Prázdniny u moře

  • Francie Ni à vendre ni à louer (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Konečně je tu víkend a každý míří na pobřeží. Dva důchodci s pomalým autem a plážovým domkem jako dlaň zkříží cestu dvěma zamilovaným pankáčům, kteří bydlí v domě nakresleném v písku. Dva hochštapleři hrají golf vedle pohřebního průvodu, jeden funkcionář se schází se svou milenkou v hotelu a život dvou nešťastných párů obrátí naruby ztráta draka. Na dovolené u moře dojde k mnoha bizarním a komickým setkáním. (Filmbox)

(více)

Recenze (24)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Francouzi pořád nezapoměli dělat ebsurdní komedie. Tahle má v sobě hodně zábavných kreativních scének. Lidské společenstvo u moře bylo plné divnolidí, ale v zábavném slova smyslu. Minimum slov a originalních gagů mě silně připomělo Tatiho snímky s panem Hulotem. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Můžese film točit kolem sexu a přitom nebýt přehnaně vulgární? Může existovat vtipná komedie bez jakýchokoliv dialogů? Může film, ve kterém se prakticky vůbec nemluví, nenudit? Odpověď na všechny dříve zmíněné otázky zní: Ano. Prázdiny u moře jsou sice jen sběrem scének a skečí, originalita se však tvůrcům upřít nedá. Ačkoliv mi ne všechny scény přišly vtipné, pořád jsem se u Prázdnin u moře pobavila více než u většiny komedií běžících normálně v kinech, což není zrovna nejhorší. A publikum bylo zjevně spokojené taky; Velký sál v Thermalu tleskal v průběhu filmu dvakrát, což je bilance, kterou jsem nezažila od minulého roku, kdy se promítala Cover Girl s Genem Kellym. Důkaz toho, že v hlavní soutěži festivalu ani komedie nezapadne. [MFF Karlovy Vary 2011] ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Kdyby Jacques Tati potkal Aki Kaurismäkiho vzniklo by asi něco takového, jako jsou Prázdniny u moře. Groteskní komedie, která svými jednotlivými epizodami baví, ale v celku nedrží pohromadě. Byť se jedná o závan svěžího větru v jinak existencionálních vodách karlovarské filmové přehlídky. Příjemný odpočinkový snímek po náročném dni. [MFFKV 2011] ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako volné pokračování Galimatyáše. Na tento druh humoru musí být člověk nastaven, mně vyhovuje. Dám si to s chutí ještě jednou a možná ještě hvězdičku přidám. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - OFFICIAL SELECTION - COMPETITION - Soutěžní sekce (Ni à vendre ni à louer / HOLIDAYS BY THE SEA / Prázdniny u moře) - 3. 7. 2010 - kino Espace Dorleans - Karlovy Vary - 75% ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Díky filmu Prázdniny u moře jsem se obklopila atmosférou, kterou ve mě vyvolávají snímky génia Jacqua Tatiho. Režisér filmu Pascal Rebaté natočil úsměvnou komedii, která využívá drobných gegů v početných epizodách, vzájemně se prolínajících. Ve filmu využívá především zvuků, huhlání a hudby. Na mistra Tatiho to sice nestačí, ale i tak se rozhodně zasmějete, což je třeba, jelikož festivalový program je našťochaný samou depresí. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Tyto návraty ke klasické grotesce kdy je potlačeno mluvené slovo obvykle nepřinášejí nic progresivního a ani tento film, není vyjimkou. Pro producenta to má tu výhodu, že může snadno angažovat lacinné herce. Zdá se, že vše beze slov už řekl Tati. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Docela obdivuji, jak to dokázal Pascal natočit beze slov. Celkově to moc o ničem není ale je zde několik momentů, kde se člověk opravdu upřímně zasměje :) ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Bylo to absurdní, francouzské a bez dialogů, přesto jsem se dobře bavila. Ale mezi skvosty francouzské kinematografie (v rámci komického žánru) to zřejmě patřit nebude. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Pokud jste milovníci němých filmů a máte absťák, zkuste to. Pokud máte rádi grotesku (a především Tatiho), zajděte. A pokud máte rádi věčné narážky na sex v různých podobách, taky vás snímek neurazí. Komedie pojatá především jako pocta grotesce (škytavka jak vystřižená ze Světel velkoměsta). Jacques Tati a občas i Keatonův ztuhlý výraz tváře. To vše Pascal Rabaté oprášil, dobarvil a doladil a předhodil divákům. Bohužel začínám mít dojem, že v dnešní době se komedie až moc točí kolem nudistických pláží, lesbických vztahů a domin s bičíky. Nepřijde mi to vtipné natolik, abych se dávila smíchy. Pousměju se, oukej. I přesto, že některé příběhy byly slabší (rodinka se stanem, párek punkerek), některé scény mě dostaly do kolen. Bohužel jdou vypočítat na prstech jedné ruky. Ale golf a králíka, golf a restauraci a záběr z karavanu po bouři bych si dala klidně znovu. A opakovaně. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Pascal Rabaté se rozhodl pro opravdu tvrdý oříšek, když chtěl natočit film, kde se mimo pár vět vůbec nepromluví a vše bude vyjádřeno situací a posunky. Naštěstí do tohoto úkolu vložil všechno co tam má být. Prolínající se příběhy jednotlivých rodin je plynulé, krásné a často i neotřepale vtipné. Víděno na MFFKV 80% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Epizodní charakter vyprávění bych nejspíš ocenila, kdybych se dobře bavila. Potíž je však v tom, že mě zvolený styl humoru až na pár drobností s úspěchem minul. (40%) ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Fakt, že jde o němý film je v tomto případě jen křečovitou snahou zaujmout za každou cenu. Samotnému příběhu to nijak neprospělo. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Působivý film s příjemnou atmosférou. Takoví trochu účastníci zájezdu beze slov a s humorem francouzským a nikoliv českým. Přesto, nebo právě proto tak dostačuje pár slov k jemnému a zjevnému úsměvu. ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Pascal nezapře, že je auto komixů. V ničem. Gagy střídají švihle obyčejné příběhy postaviček, nebo spíš karikatur některých francouzských typů. Nejfrancouzštěji francouzské městečko na břehu oceánu, poněkud zapomenuté jako turistická destinace a pár jeho návštěvníků (pravděpodobně také trochu zapomenutých) dokáže zvednout náladu až tak moc, že mi pravděpodobně všechny další festivalové filmy budou připadat jako těžká depka. Ale stejně je to fajn zážitek, zvlášť když letos nikam k moři nejedu... ()

curil 

všechny recenze uživatele

Francouzská komedie, ve které nenajdete dialogy, sem tam padne nějaké slovo. Jednotlivé vtipné scénky mi připomínají staré časy francouzské komedie, Jacquesa Tatiho bych si asi nedovolil jmenovat, ale k takovému Pierru Etaixovi se to trochu blíží. I když tady není jeden hlavní hrdina, ale příběh se sestává ze skečů různých představitelů, kteří se vracejí stále dokola. Je to zábavné, ale zřejmě to chce najít diváka se smyslem pro tento druh humoru. ()

Reklama

Reklama