Reklama

Reklama

Romeo 11

(festivalový název)

Obsahy(1)

Snědý mladík žijící ve frankofonní části Kanady to nemá v životě jednoduché. Narodil se do rodiny křesťanských muslimů žijících v emigraci, a navíc v raném dětství prodělal operaci nohou. Pro něj samotného, pro jeho rodiče i pro všechny ostatní je jeho viditelné fyzické postižení stigmatizující. A tak si mladý muž vytváří alternativní identitu na internetu, kde se vydává za atraktivního obchodníka se začínající hvězdnou kariérou. Podaří se mu překonat svůj fyzický handicap a společenské vyloučení, které z něj vyplývá? Tento intimní portrét mladého muže, jenž se vyrovnává se svým fyzickým postižením a nejednoduchým postavením ve společnosti, je citlivě natočený debut, jehož síla spočívá především v autentickém herectví představitele hlavního hrdiny a v mistrně jemné práci s emocemi diváka. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (13)

Folpa odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nechápu, proč Kanadani museli točit film o rodině muslimů... Ale budiž. Opět podobný problém jako u filmu Cigán. To mám hlavní hrdinu litovat? To mu nepřijde blbý, jít do luxusní restaurace s baťůžkem, který bych si nevzal ani do školy? To mi ho má být líto, že si z něj sousedi udělalli srandu, že se vydávali za někoho jiného jako on? Kanado, Kanado... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kluk bez cíle a náplně života, který se na internetu vydává za prototyp dokonalého muže. Asi tak vypadá hlavní - a vlastně i jediná - zápletka devadesátiminutového Romea 11, jehož životní příběh se za dvě hodiny neposune téměř nikam. Divák v podstatě jen sleduje jeho chatování s jinou dokonalou ženou a čeká, zda hlavní hrdina najde odvahu setkat se se svou vyvolenou a případně jí ještě prozradit, že není ten úspěšný byznysmen, jehož image si vytvořil. Že je to na hodinu a půl trochu málo? Souhlasím. Ostatně paní novinářka v první řadě polovinu filmu prospala a myslím, že si z děje neodnesla o nic méně než my ostatní, kteří jsme se silou vůle snažili zůstat vzhůru. [MFF Karlovy Vary 2011] ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - OFFICIAL SELECTION - COMPETITION - Soutěžní sekce (Roméo Onze / ROMEO ONZE / Romeo 11) - Bohužel jen lítost nad tím jak film skončí, umocněna tím, že hlavní (postižený) představitel seděl kousek vedle mne. Ale toť vše... - 8. 7. 2011 - kino Espace Dorleans - Karlovy Vary - 40% ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě svým námětem zaujal, ale od prvních několika minut jsem se začal nudit. Celý snímek na mě působí dost ponuře, scény jsou sestříhány s dlouhými prodlevami a tak zbývá už jen příběh... A ten? Žádný vývoj postav, žádný významný dějový zvrat, žádné ponaučení, prostě nic - jenom obrázky a zvuk... Dávám jednu hvězdičku za nápad. [MFFKV 11] ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem podávané tak, jako že to nové je. Navrch prý umělecké. Rozostřená kamera sledující obsesivně hlavního hrdinu, to je vše, co mi v hlavě utkvělo. No, nenaštvalo by vás to? Proč je hlavní hrdina postižený, to nám ještě film vysvětlí, proč je Libyjec, to nikoli, přitom zrovna z toho by se dalo těžit. Pozor, těžit nikoli ždímat. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi jakýkoliv vývoj postavy, ať už zachycený kamerou (jestli se něco odehrávalo v hlavě Aliho, pak to prostě po většinu filmu nebylo vidět) nebo příběhem. Unavená výpověď se líně plazí a v zásadě se za celou dobu nikam nepohne. Prázdný pohled hrdiny a prázdný ohraný příběh a bonusově opět chat na plátně (stává se to hitovkou). Intimní portrét? Spíš zašlý obraz, který sledujeme trochu moc z dálky. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Filmy s handicapovaným hrdinou jsou ošidné v tom, že předem kalkulují s dojetím diváka a ulečují tak tvůrci cestu k získání divákových sympatií. Pokud bych měl na snímku Romeo 11 něco vyzdvihnout, pak tedy to, že nesklouzává na úroveň citového vydírání. ()

vendysek 

všechny recenze uživatele

Tento důvěrný snímek je natočen fakt dobře, abychom se dokázali sžít s pocity bloudícího postiženého chlapce, kluka s pramalou vnitřní sebedůvěrou, která je navíc neustále nakopávána zvnějšku. ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Kalkulace s dojetím diváka? To ani náhodou. Sympatický postavy, jejichž život je dostatečně prokreslenej, takže se s nima neni problém sžít a fandit jim. Co se týká dějovosti, není to žádná hitparáda zásadních zlomů, ale nějak výrazně to tady určitě nevadí. ()

Alt.64 

všechny recenze uživatele

Světová premiéra nepremiéra, tohle byla nuda. Nuda, nuda, nuda. Na 20 minut jsem odešel a nestalo se nic. Vůbec nic! Zajímavé téma, avšak scénaristicky naprosto pokažené. Začátek je utrpení, pět minut mlčení si tenhle film fakt nemůže dovolit, a rozhodně jich bylo víc než pět. Utahané záběry na postiženého hlavního hrdinu jsou náplní tohoto filmu... Nerad dávám odpad, ale tenhle film by si ho zasloužil! Viděno 7. 7. 2011 na 46. MFF KV - poprvé a naposled. ()

Misipisi 

všechny recenze uživatele

Tento film dostal zvláštní uznání poroty na KVIFF 2011, což mnou zůstane doposud nepochopeno. Námětem snímku se stal lehce handicapovaný mladík, který prožívá nezajímavý život, za který si může v podstatě sám. Nebudu litovat někoho, kdo kulhá. Lituji jeho hloupost maskovanou za zoufalost. ()

matushiq 

všechny recenze uživatele

Aktuálna téma, sympaticky herecký výkon a pohľad na jednu stránku vyrovnávania sa s osudom hendikepu a neuspešné začleňovanie sa do normálneho života. Zaujímavý námet, ale bohužiaľ veľmi slabý scénar, málo psychológie postáv. Čakanie na rozbehnutie sa skončí titulkami. ()

Reklama

Reklama