Reklama

Reklama

Někde dnes večer

Trailer

Obsahy(1)

Stárnoucí Leroy a samotářská Patricia nemají na první pohled mnoho společného – snad jen ve stereotypu usazené neveselé životy. A taky neuspokojené touhy, které jim možná pomůže naplnit jejich vztah, jenž tak trochu nepravděpodobně navážou přes erotickou seznamku. Obě postavy mají problémy se sociální interakcí a místy si počínají až abnormálně, ale humanisticky vyznívající dílo ukazuje jejich bláznovství jako krásné, nikoli zasluhující odstup. Film vykresluje fobie obou postav s laskavým pochopením a nijak se nevyžívá v jejich odlišnosti, i když ta zůstává klíčovou charakteristikou. V Leroyově chování lze nacházet moudrost, která ho přibližuje Chancemu z legendárního Byl jsem při tom Hala Ashbyho. Snímek byl inspirován filmem zavražděného nizozemského režiséra Thea van Gogha 06 z roku 1994, podle jehož dalšího filmu natočil podobně komorní snímek i Steve Buscemi. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (26)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová komorná štúdia charakterov v podobe telefonickej konverzačky dvoch odlišných, ale blízkych si ľudí. Spočiatku zaujímavé, úprimné a zábavné. Postupne ale uvedajúce. Vždy však sympaticky civilne zahrané. Nepredvídateľný, ale "spravodlivý" záver veľa zachráni, no zapamätaniahodným film nespraví. Pred úsvitom a Pred súmrakom naďalej vedú na plnej čiare. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hlavně ze začátku mě to několikrát slušně romzrdlo usměv, třeba jak si John při telefenování nasadil tu masku a viděli ho v okně ty fagani, to bylo hotovo. Jo a pokud budu mít někdy zvíře nebo psa určitě mu dám jméno Dokonalej Helmut, no ty vole kdo na takový jméno pro psa vůbec přišel, ten člověk by měl minimálně premiér naší země. "Dokonalej Helmute k noze" "nebojte se slečno, to je Dokonalej Helmut, ten vám nic neudělá" "Dokonalej Helmute, panička je fuj" já se jednou z těch origoš scénaristů nebo koho fakt poseru. Jinak samotný film je takový intimnější příběh dvou lidí z nichž jeden (John) mně byl hrozně sympatickej a jednomu (Katherine) bych neoloupal ani mandarinku. Ohledně hereckých výkonů chválím zase, zejména Johna. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Vezmeme-li v úvahu fakt, že film stojí na konverzaci dvou lidí přes telefon, nedá se celému štábu upřít obrovský potlest za to, že tento film dokázali ukočírovat k produktu, který za 85 minut nezačne ani jednou nudit. Je to vtipné, je to zajímavé a netradičně poutavým koncem i nesmírně originální. Jen také bohužel lehce zapomenutelné. [MFF Karlovy Vary 2011] ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie pro dva herce, která však část svého kouzla zanechala kdesi v telefonním sluchátku. Minimalistická sonda do duší dvou lidí bojících se okolního světa stejně tak, jako svého vlastního života. Nepoetický kaleidoskop, který zprvu vytváří zajímavé obrazce a příjemně hladí po duši, aby v druhé polovině došlel světelný zdroj a z celku se vytratila ona hravost, milost a zbyla tu jen pachuť něčeho, co byli již zpracováno v mnohem lepším balení. Nicméně John Turturro a Katherine Borowitz byli stvořeni jeden pro druhého. ()

Jeremy.jk 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Obdivuhodně zdařilá sonda do lidské duše. Jestli se mě někdo zeptá, co řikám na film, pravděpodobně odpovím... "Obě postavy mají problémy se sociální interakcí a místy si počínají až abnormálně, ale humanisticky vyznívající dílo ukazuje jejich bláznovství jako krásné, nikoli zasluhující odstup" - kdo byl v Thermalu, ví :)) 90% [MFFKV 2011] ()

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - OFFICIAL SELECTION - OUT OF COMPETITION - Hlavní program - Mimo soutěž (Somewhere Tonight / SOMEWHERE TONIGHT / Někde dnes večer) ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Socializaci a kontakt s okolním světem vymění dva lidé za osamělé životy ve stereotypu a izolaci. Příběhu, který by se lépe vyjímal na divadelním jevišti, škodí příliš patetické dialogy plné afektu a nadbytečných dialogů. Film nevyužívá potenciálu, který příběh oddělených životů, jenž se k sobě vzájemně přibližují nabízí. Tím, že scény probíhají odděleně nedochazí k patřičné herecké interakci, čímž je obraz ochuzen o tělesné reakce a pohyb postav při vzájemné komunikaci. Ani vtipné hudební a filmové odkazy slibný námět od průměru nezachrání. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Tady si hlavní herci telefonu opravdu doslova užili :D Moc zajímavý námět a i konečné seznámení i když nebylo takové, jaké jsme asi většina čekali... ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Zena. Muz. Telefon. Konverzace. Nuda. Az nekdy todle uvidite hrat jako divadelni hru, zkuste na to zajit, muze to bejt fajn. Ale jako film do kina me to moc neprislo. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Obě postavy něco hledají, obě jsou šílené, společně si pomáhají získat víc životního prostoru, kyslíku, sebedůvěry i důvěry v lidi a svět. Nakonec překonají všechno, co jim kdy zabraňovalo vidět dál než za zdi domu, ve kterém žijí. Michael Di Jiacomo vytváří dialogový snímek nabitý vtipem i emocemi. S citem se chápe postav, které by společnost označila za "šílené" a odvrátila od nich tvář. Před očima diváka je nechává navzájem ničit bariéry, které si celý život pracně utvářely. Ukazuje, jak důležité je někoho potkat, s někým něco sdílet, a to i za cenu toho, že nakonec skončíme úplně jinde a s někým jiným. Kolumbus přece taky hledal Indii a našel Ameriku. Není důležité, co člověk hledá, důležité je, že vždycky něco najde. ()

boblig 

všechny recenze uživatele

Pořádat světovou premiéru toho velenudného rádobyfilmu, v němž konečně dostal hlavní roli jeden americký herec vedlejších úloh, lze asi jen v Karlových Varech ... Havlovo Odcházení je proti tomu akční film. ()

Imune 

všechny recenze uživatele

Kristova noho, tak strašně depresivní film jsem ještě neviděl. Naprosto všechno se odehrává doma u hlavní postavy, telefonující se ženou z erotické seznamky. Obě dvě postavy jsou, profesionálně řečeno "no-lifeři", bez společenskýho života, jejímž vrcholem je návštěva sourozence. A vůbec největší terno v celým filmu bylo stržení starých novin z oken. Je pravda, že pár vtipných momentů tam bylo, ale vzhledem k té depresivní atmosféře jsem se ani nemohl zasmát. Netradiční závěr mohl už jen přidat, a nakonec přece jen můžu říct, že jsem i celkem rád, že jsem to přetrpěl až do konce. 40% ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad s dorými herci, který byl tak trochu nešťastně zpracován. Film se nehorázně vleče a příběh vůbec nikam nepostupuje. Takové přešlapování na místě. U filmu tohoto typu je nesmírně důležitá kvalita a síla dialogů. Ta je naopak minusem celého filmu a vy tak vlastně nemáte na co koukat ani co poslouchat. Somewhere tonight můžete vklidu vypustit a mrzet vás to fakt nemusí. ()

koog 

všechny recenze uživatele

John Turturro a Katherine Borowitz na plátně a zároveň sedící přímo přede mnou činí pro mě tento film předem výjimečným. Konverzační duet s výborným spádem, přesto jsem byla ráda za kratší stopáž filmu. [MFFKV 2011] ()

kisha 

všechny recenze uživatele

Přestože jde v podstatě o 85 minutovej dialog dvou postarších lidí, ani jednou mě nenapadla slova nuda a monotónnost. Počáteční nadšení v průběhu filmu sice zlehka klesalo, ba v závěru se zase suverénně strmě zvedlo. Podceněnej film. ()

DAVID.LOPAN 

všechny recenze uživatele

Takova mila konverzacka. Jenze ztraci dech. Prvnich par minut jsem byl nadseny. Film nastolil obrovske tempo a neudrzel ho. Byt z toho 30minut povidka, tak to mohla byt bomba. Presto mile s prijemnymi hereckymi vykony. John Turturro je prostě charismatickej chlapík s výborným hlasem. ()

Kvítek 

všechny recenze uživatele

Malé je milé, malé je krásné. Důkaz, že někdy stačí dva lidé, dva příliš obývané byty a dvě telefonní sluchátka k pohlazení po duši. John a Katherine roztomile toporní, staromódní a svoji. Poetické, romantické a svěží. Dokonalý první polibek přes telefon. Kéžby mě někdo taky takhle políbil. [46th MFFKV] ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Břitké dialogy, úžasné herecké výkony a přitom film o osamění a neschopnosti navázat skutečný vztah. Konec svým způsobem je happy end, ale pro každého hrdinu vyzní jinak. Vřele doporučuji. ()

Reklama

Reklama