Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když sedmnáctiletá Taylor dostane od matky k narozeninám vlastní počítač, je štěstím bez sebe a s vidinou svobody a nezávislosti se učí proplouvat vodami internetu. Záhy ovšem zjišťuje, že internet s webovými stránkami a online lidmi umí být stejně zákeřný jako moře plné žraloků. Netrvá dlouho a Taylor se musí potýkat s prvním projevy šikany. A to ještě netuší, že věci zdaleka nedošly do extrému.
Film je součástí kampaně "Rally to Delete Digital Drama", jejímž cílem je odstranit šikanu jak na internetu, tak v reálném životě. 5. července 2011 ji ve spolupráci s časopisem Seventeen Magazine odstartovala americká televize ABC Family. (alyssa18)

(více)

Recenze (48)

emma53 

všechny recenze uživatele

Zcela určitě aktuální téma, které by mělo motivovat k zamyšlení, ale obávám se, že ti, kteří by to měli udělat se za nos nechytnou. Emily Osment byla vynikající a naprosto uvěřitelná. 55% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Musím předeslat, že oceňuji filmy, které mají co říct a chtějí předat divákovi určitě poselství. Cyberbully je jedním z nich a pojednává o celkem aktuální "hrozbě", tedy ne o sociálních sítích samotných, ale o lidech, kteří sedí za monitorem a (ne)uvědomují si, že i psaným slovem se dá ublížit, ne-li dohnat člověka k tomu nejhoršímu.. Zápletka zde se mi ale zdála místy až moc přibarvená, nehledě na to, že hlavní hrdinka na tom všem měla velký podíl (prostě měla profil zrušit a ne "krmit" agresory dál). Konec ve stylu "chytněme se přátelsky za ruce a zpívejme hallelujah" mě neuvěřitelně znechutil, protože vzhledem k celému předchozímu dění prostě nedával smysl. (No sice jsem se kvůli tobě chtěla zabít, ale to je fuk, pojďme na oběd). Zpracování je tedy navzdory dobrému úmyslu tak trochu nešťastné.... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože to je tak trapný, neustále brečí kvůli hráčkám, blbé pomluvy no bože dnes normální, a to video o těhotenství bylo tak k smíchu až to není možný, budu hodný a nedám odpad protože tohle je hodně ubohý. Příběh se snaží ukázat slabost holky, život je svině takže musíš sním bojovat, jinak tě zlomí. Snaha o drama je velké ale tentokrát nepřesvědčivé. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice aktuální, ale ne tak silné, aby to někoho dokázalo ovlivnit. Ačkoliv je otázka, jestli teenagery bydlící na sociálních sítích vůbec něco ovlivnit dokáže. Celkovému průměru se tady vymyká akorát Emily Osment, ale to dost výrazně, takže film tahá do pozitivnějších čísel.60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmy o šikaně (Ben X, Klass) mám rád, protože je to nejenže stále a pořád aktuální téma, ale často mívají jakousi scénáristickou hloubku, kterou tenhle snímek tak trochu postrádá. Víceméně jde o lehce podanou žánrovku spíše pro mladší diváky - zejména díky nekonečným návalům moralizování, bez kterého se film mohl klidně obejít. Stejně tak typicky americký happy end se k tomu též nehodil, ale budiž, přeci jen to bylo točeno pro ABC Family. Jeden z důvodů, proč jsem si film pustil bylo herecké obsazení. Samé neznámé mladé tváře, na holky se fakt dobře koukalo (možná až moc dobře, čímž trochu trpěla uvěřitelnost - zpravidla tak dobře vypadající baby šikanované nejsou) a herecky to bylo dost dobré. Ale jak už jsem řekl samotný scénář je úplně obyčejný a schématický. Filmová moralitka v ryze americkém provedení. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

S novými vymoženostmi přichází i nové hrozby. Cyber šikana - jedna z dalších novodobých hrozeb, podaná tak nějak s nadhledem a strojeně. Zaráží mě pár věcí. 1) Ta typka si fakt mohla ten profil už dávno zrušit. 2) Posty na zeď se podle mě v klidu dají smazat. 3) Její máma to brala nějako moc s klidem. A ten závěr? Když už si někdo usmyslí zfilmovat takové ožehavé a aktuální téma, tak by to neměl zlehčovat takovýhlemi studipními happy endy ala všichni se máme rádi, všechno dobré, nic se nestalo. Stačilo by, kdyby to skončilo přestěhováním, změnou školy, nebo co já vim, i kdyby si ta holka hodila mašli, tak by to pořád bylo uvěřitelnější a mělo by to nějaké pořádné poselství či varovný signál. Ať tak či tak, přes to všechno je to celkem povedený film. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Je dobre, že sa točia filmy na téma šikany, pretože je to veľmi potrebné a dôležité. Obzvlášť čo sa týka šikany internetovej, ktorá je v posledných rokoch veľmi aktuálna. Preto sa vlastne ani nehnevám na to, že vznikol tento film, bez ohľadu na to, ako nudne a lajdácky je natočený. Hnevám sa skôr na to, že tento film nepovie zďaleka nič a v konečnom dôsledku vyznie celkom zbytočne. Čo je vzhľadom k danej problematike celkom problém. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Je hrozně fajn, že se o takové záležitosti často mluví a méně lidí pak napadne jiným otravovat život. Problém je, že jsem z filmu cítila nátlak, který nebyl ani trochu příjemný. Myslím, že bych se chovala úplně jinak než hlavní postava. Po prvním problému na online síti bych si smazala profil a nechala věci tak jako byly předtím. Každému kdo šikanuje asi trochu uchází před očima, že tímto tak trochu vypovídá sám o sobě (o svých komplexech a špatných zkušenostech). Pro mě je každý takový tyran(byť třeba zrovna na online síti) je naprostou nickou, ale slečna co hrála Taylor maličko přestřelila se svou reakcí. Chápu, že je to hrozné lákadlo psát si s nějakým hezounem na síti a myslet si, že jste spřízněné duše, ale člověk musí trochu pochopit, že věci, které byly jím vytvořené podobně jako pomáhají usnadnit komunikaci nebo nákupy atd..umí taky pěkně uškodit. Takže mi přišlo, že jsem celý film tušila nějakou zradu a již v polovině jsem nemohla přijít na to o čem ten film dále bude. Konec mi spíše přišel jako, že najednou se do života všech vrátily sluneční paprsky a všechno je nádherné a růžové a všichni musíme stát za svým a pomáhat si! To se nestane. Ale pokus dobrý. ()

Falconica

všechny recenze uživatele

myslim, že to nevydržim do konce. "Neberte si bonbóny od cizích lidí", "chleba byste neukradli, auto byste neukradli, film je taky krádež". Děkuji, neni mi deset let. Pouštějte to děckám ve školách jako poučné video. Herecký výkony jsou totálně průhledný a hysterický, celýmu filmu jde jen o to jedno (buďte dětičky vzorné na internetu, nebo vás unese zlý zlý pán)... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

No takže ze začátku jsem si říkala, co do háje je tohle...a měla jsem chut to vážně vypnout, ale potom se to trochu zlepšilo. No prostě si myslím, že celá ta zápletka s internetem je trochu přitažená za vlasy- vytahaná do extrémů ( ve všech směrech) aby to působilo so nejemotivněji...Taky ta zápletka se "školní královnou" která všechny šikanuje a na konci jí stačí říct "tytyty už to nedělej" a najednou se proti ní všichni postaví- to je prostě už trochu moc. Ale na druhou stranu, herecké výkony jsou skvělé- a to jsem opravdu nečekala. Takže i přes to, že to bylo vyhecované jsem jim to vlastně i věřila. Hudba je taky opravdu dobrá- málokdy se stane, že se mi hudba takhle hodí k filmu. A nakonec- chtěla bych takovou mámu jako má Taylor, která za vás bude bojovat at se děje cokoli. ( I když ta část se zákonem, je už taky trochu moc- prostě mi to do příběhu nesedí). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré upozornenie na aktuálnu hrozbu. Obzvlášť keď väčšina ľudí sa vôbec nezaoberá tým, aké dôsledky môže mať to, keď šíria o sebe svoje súkromné informácie, aj medzi cudzích ľudí. Kyberkriminalita je jedna z najväčších hrozieb súčasnosti... K samotnému príbehu filmu: celkom zaujímavý scenár, myšlienka a aj celkové posolstvo filmu. Aj keď takáto veľká zrada od najlepšej kamarátky, to sa mi nejako nepozdáva - aj keď v dnešnom svete je už možné všetko. Dôvera je veľmi cenná a treba si ju zaslúžiť. Keď už sme pri téme kybernetiky, odporúčam aj film Trust. ()

alyssa18 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem se nechala zmást tím, že je to film s teen-herci, což u mě téměř pokaždé spadne do škatulky "ne moc dobré filmy", ale když nad tím tak přemýšlím, tak je potřeba se na to dívat úplně opačně. Film disponuje dvěma velkými pozitivy, a to velmi aktuálním tématem a bezesporu výborným hereckým výkonem Emily Osment. Věřila jsem jí naprosto všechno. Na to, že je to televizní film, se celkem povedl. Za mě 3 hvězdy. ()

dita.krizova 

všechny recenze uživatele

"Kdo je ten James?!" Občas mi to přišlo jako takový to upozornění o bezpečným seznamováním, co běželo jeden čas na Seznamu. Přišlo mi celkem přitáhlý za vlasy, že jeden pitomý status může spustit až takovou lavinu šikany, ale proč ne =) ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracované, Emily Osment příjemně překvapila, byla přirozená... Takových filmů by se mělo točit víc. Skoro polovinu jsem probrečela. Bylo to opravdu silný. Kdo nezažil šikanu, ať už klasickou nebo kyber, nikdy nepochopí. Happy end na konci byl po tom dramatu pro diváka na místě, ikdyž v reálu to asi takhle jednoduchý není. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Šikana je problém, ale tenhle film ukazuje něco, co by se v reálném světě nestalo. V realitě můžete lidi zablokovat, popřípadně nahlásit adminovi a nebo změnit profil na soukromý - tenhle film tvrdí, že taková možnost NEEXISTUJE. Šikana všeobecně není problém internetu, ale lidí - rozhodně v té podobě, která je zde zobrazená. Rozhodně by stálo za to natočit film o tom, jak internet mění naše životy a dehumanizuje nás. Tohle není film o tom. Hlavní hrdinka se chovala jako namyšlená kráva - kupříkladu řekne spolužákovi, že je jedno, že mu lidé nadávají do buzíků, protože je přece gay. Zbytek je nudný a má to otravné písničky. Herectví je velmi televizní. Výsledek je film z alternativní reality, kde vše funguje naprosto odlišně. Tohle téma si zaslouží lepší film. Pořekadlo: Já bych ty internety všechny zakázala. ()

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

Emily Osment výborná, téma dost aktuální, ale konec poněkud nereálnej a zkrátka tak trochu U.S...Aby tohle fungovalo aspoň trochu jako výstraha, chtělo to zpracování jako má třeba Klass. Tady bohužel dobrej hereckej výkon E. Osment trochu vyšumí díky konci, kdy se prostě všichni chytnou za ruce... ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Prakticky nic na tomto filmu bych nevyzvedl ani na hranici průměru, přesto však tato podivná kombinace všeho "ne moc dobře povedeného" na mě vcelku zapůsobila. Téma je aktuální, celý proces, řešení, dopady, to vše je ve filmu hrozně hnané extrémně, navíc první půlka filmu je technicky poblíž bodu mrazu. Dokonce snad i hlas hlavní představitelky mi lezl krkem. Přes všechny negativa z filmu mám poměrně příjemný dojem. Jako příručka pro svobodné matky, co se rozhodují jestli svým dětem pořidit domů PC s netem, docela pěkný instruktažní film. Pokud máte zájem o podobné téma, pak loňský Trust je o chlup lepší volba. Btw. Ten naprosto ulítlý nefilmový a realně nemožný konec je vlastně plus, které bych mohl vyzdvihnout, škoda jen, že režisér/scénarista byl při všech důležitých krocích "při zemi", aby byl film stravitelný i pro dvou týdenní kotě. ()

Azuko 

všechny recenze uživatele

Víme všichni, že tohle je vážné téma. Ale tohle? Come on... Teen film s jemným nádechem kyberšikany a pro mě totálně směšným koncem. ()

Reklama

Reklama