Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (218)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak už nám aj bývalý hitmaker Sommers skončil medzi tvorcami direct-to-video béčok. Obávam sa, že ho čaká podobný osud ako Rennyho Harlina. A je mi to celkom ľúto. Niežeby Odd Thomas bolo nejaké veľdielo. Vlastne by mu to celkom pristalo ako pilotu k televíznemu seriálu. Ale stále je to svižná nadprirodzená teen detektívka s niekoľkými solídnymi hororovými scénami a nadupaným finále. Sommers mal vždy zmysel pre príbehy s dobrým tempom. Problém je v tom, že na prvý pohľad sympatické ústredné duo celý film nezavrie klapačku. Dej je prehustený dialógmi, a keď už postavy na chvíľu stíchnu, tak je tu hrdinov vysvetľujúci voice-over. Už po polhodine má človek chuť nejako vypnúť dialógovú stopu. No a fakt, že im uprostred natáčania došli prachy a na poriadne triky už nič nezostalo, je tiež vidieť. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby Celosvetovo $417,000▐ rozpačití dejový mix, tak ako je zvykom u Sommersa ale aspoň mu ako tak vychádza dramatická vetva a slušne hrajúci herci v tejto čudesnej duchárskej báchorke /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM DAR, A MUSÍM HO POUŽÍVAT..…“ /// Vidí mrtvý lidi a Bůh ví, že to zvládá. Jako kdyby Cole Sear dospěl, pobral velkou dávku nadhledu a sbalil pěknou holku. Odd totiž vo mtvejch ví víc, než oni sami! Thrillerově hororová pohádka možná nejen pro teenagery. Ucházející efekty, našláplej a úspěšnej mladík, vyprávění jako videoklip – tedy v solidním tempu a příběh …. lehce strašidelnej a perfektně vodlehčenej. Taky je fajn potkat někoho, kdo je vidí a zároveň nečumět na debilní hororovou píčovinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Podivný Thomas, kterou v roce 2003 napsal Dean Ray Koontz jsem nečetl. 2.) Když najdu bránu do pekla nezdrhám, ale vcházím! 3.) Moje sny se plněj. (Vobčas… a spíš ty hnusný…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si tenhle mysteriózní zábavný Thriller, který jsem z neznámých důvodů tehdy vynechal a je to fajn. Odd je sympaťák a má schopnost vidět mrtvé a zabraňovat tragédiím. Když se začnou ve městě objevovat tzv. Budachové, kteří jsou poslem smrti, tak tuší, že se na město blízí velká katastrofa. Film hezky střídá žánry od komedie, romance, thrilleru, mysteriózna až po akční a trochu zamrzí, že v žádné rovině vyloženě neexceluje, ale kouká se na to dobře. Děj je zajímavý a poutavý, nabídne i pár překvapení, finále je akčnější. Zábavný film, kterému možná trošku škodí stopáž 2 hodin a poměrně nečekaný smutný závěr. 6.5/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pride mi zbytecny tady vyrvavat, ze Sommers leti do hajzlu a zacina tocit direct-to-dvd, jednak proto, ze tenhle film je precejen vyssi level a taky proto, ze se mi to libilo. Jasne, rozpocet asi nebyl nejvetsi, takze triky nejsou uplne vymazleny a v hlavni roli tu neni zadna superhvezda, nicmene Yelchin je presne tak divnej a neokoukanej, jak tahle role vyzadovala a tudiz je v ni skvelej. Jinak pribeh je takova akcnejsi a komictejsi variace na Proroctvi z temnot, takze neni nouze o slusnou atmosferu, nejaky ty prisery a mrtvoly, sem tam nakou akci a hororovejsi nebo komedialnejsi scenku. Proste takovej prijemnej film na jedno skouknuti. Ja jsem spokojenej. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I see dead people, but then, by God, I do something about it.." To říká Odd Thomas, jen o něco méně ufňukané médium než byl kdysi ten malý pacient nechápavého Willise. Časté monology nezapřou novelový původ, design množících se bodachů a koneckonců i štěk jednorukého Imhotepa zase samotného autora. Ten si bohužel nedokázal napsat scénář, který by to udržel v nějaké konzistentní linii a zároveň nepřiškrcoval možný potenciál. Závěrečný náznak toho, že Grissomova parta nebude mít v brzké době do čeho píchnout, je tak jen zbožným přáním.. Na tři hvězdy to nakonec vytáhne Anton Yelchin, který jen potvrzuje, jakým byl talentovaným hercem. Škoda, že neměl vizi o nezabrzděném SUV, mohli bychom teď o něm mluvit v přítomném čase.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Odd Thomas je chlapec s výnimočnými schopnosťami. Vidí mŕtvych. Komunikovať s nimi síce nevie, ale zato ho takmer vždy vyhľadajú pokiaľ vo svete živých nedosiahli pokoja na duši. Zo sveta mŕtvych prichádzajú na zem aj bytosti zvané Budachovia. Vždy keď sa niekde objavia, sú predzvesťou tragédie. Jedného dňa príde do podniku kde Thomas pracuje ako kuchár neznámi muž. Na tom by nebolo nič zvláštne. No okolo jeho tela sa hýbe najväčší počet Budachov, aký doposiaľ videl. Thomas začína tušiť, že malým mestečkom otrasie tragédia nevídaných rozmerov. Film vhodný pre vekovú kategóriu od 8 do 15 rokov. Asi preto sa páčil môjmu 40 ročnému bratovi. Mohli by sme ho označiť, ako predprípravu pre teenagerov na stupeň reálneho strachu v podobe skutočných hororov. Snímok Odd Thomas je strašidelnou rozprávkou, ktorá síce nie je aj vďaka hereckému obsadeniu najhoršie natočená, ale presto všetko mi to prišlo akési detské. Anjelská tvárička Antona Yelchina sa mi veľmi na tento druh filmov proste nehodí ( Najlepší snímok v akom som ho videl hrať je jednoznačne Alpha Dog. Vrelo odporúčam emocionálne silnejším ). Monológové rozprávanie príbehu mi taktiež nereže. No a dostávame sa k najväčšiemu plusu filmu. Zamiloval som sa. Nemáte niekto mobil na Addison Timlin? Zaslať do POŠTY! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers si z rozpočtových důvodů dal oddych od digitální megalomanie a natočil tuhle poměrně příjemnou, svižnou, lehce hororovou podívanou. Lekačky sice nejsou žádná ohromující originalita, ale všechno má patřičnou atmosféru, akčním scénám nechybí švih (obzvlášť úvod a finále jsou skvělé), vizuálních efektů si užijeme také dost. Scénář navíc nezapomíná na humor a dvojice Anton Yelchin a Addison Timlin je sympatická až hanba. Tak proč ne. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že Stephen Sommers dokáže natočit tu správně oddechovou jednohubku z každé blbiny. I ze svého malinko děravého a stoprocentně předvídatelného scénáře totiž dokázal vytřískat slušně odsýpající zábavu, kterou táhne za každé situace vpřed sympatický Anton Yelchin. Jen škoda malé rozpočtu, ty efekty místy opravdu bolely. A chci více filmů s Addison Timlin.70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi fajn becko od byvaleho hitmakera. Ma to napady, svih, dobry casting a v zavere aj prekvapivo funkcne emocie. Mile prekvapenie. Slabsich 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný a značně nevyrovnaný film balancující mezi komedií a fantastikou. V jistých chvílích jsem měl pocit, že se dívám na nějakou odnož Constantine, což zajisté způsobily ty průhledné příšerky z pekla. Na komedii málo vtipné, na horror málo strašidelné. Občas se snímek pěkně rozjel, ale příliš brzy zabrzdil. Jakoby tvůrci nevěděli, pro jakou cílovou skupinu točí. Když je zřejmé, že na město se řítí katastrofa, co za sebou nechá spousty mrtvých, získá film konečně napětí. Jedna hvězda navíc za konec. Na jedno podívání dobré, asi tak.... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kde sú tie časy keď Sommers točil blockbustery za dvesto mega. Sommersovi sa dobre časy skončili kedy to mohol preháňať s efektami. Škoda, jeho preefektované filmy s prepálenou akciou ma bavili. Odd Thomas ponúka iného Sommersa no stále stráviteľného, ktorý tento krát vsadil na teen mysterióznu detektívku, kde príbeh nie je najhorší a dokáže zaujať rovnako ako Anton Yelchin s pálkou v ruke. 65% - 3* ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný Odd Thomas je skutočne neobyčajný film. A rozhodne to nie je len jeho príbehom, konceptom, postavami a spracovaním. Trochu mi vadí že v žánrovom zaradení filmu chýba aj fantasy a komédia, pretože už vďaka samotnej zápletke a množstvu hlášok a komických situácií sem rozhodne spadá. Poďme však ďalej. Odd Thomas je film rozhodne zaujímavý, a že sa u neho budete nudiť nehrozí. Teda pokiaľ nie ste prežraný všetkými tými duchárskymi kriminálnymi seriálmi zväčša nevalnej, ale miestami vysoko nadpriemernej kvality. Hlavným problémom Odda Thomasa je od určitej fázy prílišná roztriešťenosť príbehu, mierna prekombinovanosť a aj miestami dosť zlý strih. Inak sa jedná o celkom dobrý, zábavný, ale aj napínavý a chvíľami strašidelný film, na ktorý zasa tak rýchlo nezabudnem. Akurát, že to malo o dosť väčší potenciál. Možno si zoženiem aj knihu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Právě dokoukáno a můžu říct že tenhle film dává do kapsy většinu filmů co jsem viděl v roce 2013-2014. Původně jsem ho ani vidět nechtěl Sommers mě trochu zklamal G.I. Joe. Takže jsem do dalšího jeho filmu nechtěl jít, nakonec jsem to ale viděl v nějaké slevě za pár drobných tak jsem si řekl že si to koupím, no a po půl roce jsem to konečně zkoukl. Příběh i když je okopčený ze 6 smyslu a hlavně Jacksonovými Přízraky, tak přidává pár zajímavých nápadů. Třeba se mi hodně líbily ti duchové co byly u lidí co měly umřít. Konec je sice klišé ale to přidávání snad 50 padouchů na konci bylo slušné, jediné co si mohl režisér odpustit je konec který prostě se snažil hrát na city ale takovouhle formou mu to nemůže vyjít. Potěšila mě pidirole Vosloo AKA Mumie. Co musím pochválit maximílně je hudba která je výborná. Chtěl bych dát sice 5* už jen za to překvapení ale to bych asi i nadhodnotil. Ale i tak se u mě jedné o parádní film. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom hovadina, ktorú by som možno aj prepla, keby pri nej nežehlím. Ale ten Anton bol bohovský, škoda ho. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nápad na první pohled docela zajímavý, ale zpracování, amatérské až hanba. Od Sommerse bych čekal něco zábavnějšího, než byla tato nevýrazná a nudná podivnost. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sommers odpískal svoji blockbusterovou kariéru dětinským shitem G.I.Joe a i bez velkých prachů ukázal, jak asi vypadá jeho vedení herců bez megalomanské výpravy a velkolepých efektů.Odd Thomas začíná skvěle, nápaditá zápletka chytne a Anton Yelchin je sympaťák.Bohužel Sommers najednou v půlce filmu přestane vyprávět a začne šíleně nudit až sklouzne k místy čirému zoufalství, jakoby si řekl kurva došli mi peníze, tak jen stůjte před kamerou a něco si řikejte.Přes skvělý úvod to začne strašně nudit a konec v nákupním centru mě vážně nasral.Ale úplný konec potěšil a byl dost nečekaný a jedině za překvapivý závěr jsem ochoten vykouzlit 3*, leč hodně slabou.Škoda, snad mu zase někdo někdy svěří velký prachy a natočí 4tou Můmii, protože trojka od Cohena byla děsná sračka a O´Connel by si zasloužil rozlučku se vší parádou.50%. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Velmi svérázný, lehce ujetý komix o mlaďasovi, který dokáže vidět mrtvé. Sommers asi nikdy nenatočí filmový klemot, ale zábavné jízdy mu opravdu jdou (Mumie, G. I. Joe)! Film v jasném nadprůměru drží též skvělá ústřední trojice (Yelchin, Timlin a Dafoe). Dobrých 75 %. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem doufal, že dostanu další Brick s temnou atmosférou a logickým řešením záhady s překvapivým rozuzlením, ale ne. Ono se to chvílemi snaží být komedií, padají zde (rádoby) vtipné hlášky, ale pak to zase chce děsit a nahánět hrůzu, ale nejde to tvůrcům ale ani trochu dohromady. Navíc mne ta Thomasova slečna strašně lezla na nervy, protože takhle oddanou děvuchu jsem neviděl snad ani v černobílých českých komediích ze 40. let, dívku, která vždy stojí za svým partnerem, podporuje ho, odpouští mu jak na běžícím pásu, vše mu věří, běhá za ním jak psík... ale přitom je sama o sobě statečná a silná. Některé scény mne naplňovaly pocity užaslého překvapení, protože na sebe nijak nenavazovaly, a pokrok v příběhu probíhal asi tímto stylem - Thomas jede v autě (je na náměstí, někam jde), do toho zní voice over (asi to mělo odkazovat na Chandlera, ale spí to ukázalo neschopnost tvůrců vyprávět obrazem) a Thomas si přeříkává již viděné, aby náhle řekl: Aha! Ono to asi bylo jinak! Některé zvraty, a to, zda někdo je, či není mrtvý, jsou taky napřesdržku, zvlášť konec, ten mě vytočil snad ze všeho nejvíc, jak je odfláknutý. A to přitom jsou scény snad na pět minut, tak vlekle a pomaličku byly natočeny a se vlečou. Jeden trik docela ušel - skok ze dveří z místnosti s ptáky -, ale jinak to připomínalo televizní klony Caspera. Ve zkratce ještě - blbý temporytmus, špatný střih, herecky přepísknuté a nedůvěryhodné (nejspíš proto, že sami herci netušili, jestli mají jako parodovat, nebo být vážní). ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nápad nie zlý, ale scenár a réžia jedným slovom sommrácke. 2* len preto, že po dlhšom čase zase raz potešil Dafoe a za Yelchinove nasadenie. Chlapec šiel naplno, akoby hral v áčkovej veľkoprodukčnej dráme s ambíciami na 15 Oscarov. Jeho partnerka (Addison Timlin) ale zase svojim výkonom vytvorila jeho snaženiu dokonalú protiváhu. Ksichtík pohľadný, príjemne civilný, ani grimasy nehádzala zle, len škoda, že zakaždým mimo bránky. Čo sa "herectva" týka, no jedno teľa. Až mi jej chvíľami bolo ľúto. ()

Reklama

Reklama