Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Odd má schopnosti vidět duchy a předpovídat tragédie, ale jinak je to úplně normální frajer, kterej vede normální život a má holku. Po několika drobnějších případech se objeví velká věc, kterou musí vyřešit a zabránit tragédii. odlehčenej myst-thriller s komediálními i hororovými prvky, kterej má slušný tempo, nepříliš okoukaný tváře doplněný Willemem Dafoe a konec, kterej mě tentokrát fakt nakrknul. Yelchina jsem v jeho telecích letech neměl moc rád, ale začíná to vypadat, že stárne do docela slušnýho herce. 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si tenhle mysteriózní zábavný Thriller, který jsem z neznámých důvodů tehdy vynechal a je to fajn. Odd je sympaťák a má schopnost vidět mrtvé a zabraňovat tragédiím. Když se začnou ve městě objevovat tzv. Budachové, kteří jsou poslem smrti, tak tuší, že se na město blízí velká katastrofa. Film hezky střídá žánry od komedie, romance, thrilleru, mysteriózna až po akční a trochu zamrzí, že v žádné rovině vyloženě neexceluje, ale kouká se na to dobře. Děj je zajímavý a poutavý, nabídne i pár překvapení, finále je akčnější. Zábavný film, kterému možná trošku škodí stopáž 2 hodin a poměrně nečekaný smutný závěr. 6.5/10. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Nápad nie zlý, ale scenár a réžia jedným slovom sommrácke. 2* len preto, že po dlhšom čase zase raz potešil Dafoe a za Yelchinove nasadenie. Chlapec šiel naplno, akoby hral v áčkovej veľkoprodukčnej dráme s ambíciami na 15 Oscarov. Jeho partnerka (Addison Timlin) ale zase svojim výkonom vytvorila jeho snaženiu dokonalú protiváhu. Ksichtík pohľadný, príjemne civilný, ani grimasy nehádzala zle, len škoda, že zakaždým mimo bránky. Čo sa "herectva" týka, no jedno teľa. Až mi jej chvíľami bolo ľúto. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný Odd Thomas je skutočne neobyčajný film. A rozhodne to nie je len jeho príbehom, konceptom, postavami a spracovaním. Trochu mi vadí že v žánrovom zaradení filmu chýba aj fantasy a komédia, pretože už vďaka samotnej zápletke a množstvu hlášok a komických situácií sem rozhodne spadá. Poďme však ďalej. Odd Thomas je film rozhodne zaujímavý, a že sa u neho budete nudiť nehrozí. Teda pokiaľ nie ste prežraný všetkými tými duchárskymi kriminálnymi seriálmi zväčša nevalnej, ale miestami vysoko nadpriemernej kvality. Hlavným problémom Odda Thomasa je od určitej fázy prílišná roztriešťenosť príbehu, mierna prekombinovanosť a aj miestami dosť zlý strih. Inak sa jedná o celkom dobrý, zábavný, ale aj napínavý a chvíľami strašidelný film, na ktorý zasa tak rýchlo nezabudnem. Akurát, že to malo o dosť väčší potenciál. Možno si zoženiem aj knihu. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Příjemný mysteriozní snímek s docela sympatickým hrdinou. Aneb jak nepromarnit šanci pomoci svým darem ostatním lidem. Příběhově to bylo poutavé a natočeno to bylo zajímavě, přesto zvraty moc originální nebyly. Jinak jako příjemný film pro širokou škálu lidí to obstojí. Jinak označení thriller je možná až příliš silné. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • V karavane Boba Robertsona (Shuler Hensley) sa nachádza viacero podobizní a odkazov na sériových vrahov, ako napr. Jeffreyho Dahmera, Teda "Unabomber" Kaczynskeho, Johna Wayne Gacyho či Charlesa Mansona. (BlackTom)

Reklama

Reklama