Reklama

Reklama

Ježek Jiří

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film Ježek Jiří využívá popularity satirického undergroundového komiksu se stejnojmenným hrdinou, který rád jezdí na skateboardu, s oblibou popíjí pivo a netají se láskou k ženám. Autoři se v oblíbeném seriálu řadu let s humorným nadhledem vyjadřovali k různým aktuálním domácím společenským tématům, nevyhýbali se ani kritice politické scény. Filmový ježek Jiří je nucen bojovat se šíleným vědcem, který se rozhodl ho naklonovat. V patách jsou mu jeho dva přihlouplí holohlaví pomocníci Zenek a Stefan. Kromě vlastní identity se Jiří pokouší získat zpět také přízeň milované Joly. Autoři si, stejně jako v komiksové předloze, s osvěžujícím a často značně černým humorem berou na mušku různé neduhy polské společnosti včetně pravicového extremismu. Ušetřena však nezůstává ani katolická církev. Hlas propůjčil hlavnímu hrdinovi jeden z nejpopulárnějších mladých polských herců Borys Szyc. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (14)

JFL 

všechny recenze uživatele

Co je v Polsku velká kontroverze, to jinde působí jako laciná prvoplánová vulgaritka, která se tváří jako velký undergroud, ale při tom je to jen plebsovská popina. Hulvátské animáky z Německa jako Das kleine Arschloch či série s Wernerem a severské prostořeké excesy Free Jimmy či Cesta na Saturn jsou mnnohem sympaatičtější v tom, že se nesnaží tvářit jako alternativa, ale hrdě se hlásí k původu ve stoce mainstreamu. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Divoký a uprděný hipster animák made by Poland. Hrubozrný snímek, který svou vizuální stránkou nestrhne, ale sází hlavně na situační humor, který zaručeně nesedne každému. Podobný experiment jako Maďarský Distrikt! Polovina z Vás jej bude milovat a druhá půlka bezmezně nenávidět. Nicméně scénu s poletujícími nafukovacími Ančami z hlavy jen tak nedostanu. [MFFKV 2011] ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jednu věc nemůžu tomuto Ježkovi upřít, Není tak tupý jak se na první pohled zdá a má v sobě několik scén u kterých jsem se za a) zasmál (žel to bylo hlavně ze začátku) a za b) jsou udělané tak, že vypadají jako něco, co bych u jiného filmu nazval hodně, hodně dobrým nápadem a vytěžením jednoduššího animačního stylu do poslední kapky, jenže, bohužel, to by titulní ježek nesměl působit tak nesympaticky a kokotsky. Docela by mě zajímalo, kterého hovadného tupa napadlo, že bude vtipné, když bude nosit kšitovku nakřivo a když bude jezdit na skatebordu. To jako kurva vážně v roce 2011?! Ovšem ještě odpornější je jeho klon /to není nějaká metafora, opravdu je tam ježčí klon/ a to protože opravdu, ale opravdu není vtipné, když má na sobě pár boláků, neustále zvolává kurvááá a prdí. Ó jak nesmírně vesmírně vtipné...... Přitom jinak by to mohlo být vážně dobré, něčemu jsem se fakt srdečně zasmál, hudba by odvedla skvělou práci v jakémkoliv blockbusteru (a to myslím vážně, opravdu je skvělá) a animace se mi hodně líbila, je sice jednoduchá a postavená na modelu, který vypadá jako flashová animace, ale prostě funguje a tvůrci si s ní dost pohráli a i když je tam pár zbytečnejch 3D animací při automobilové honičce pořád je to skvělá cesta jak udělat relativně levný animák pro dospělého a vypadá to MNOHEM lépe, než když se někdo snaží o animaci, na jejíchž rendery nemá kapacitu ani prachy (smutně zdravíme čz Čtyřlístek). Promarněná šance, která bohužel až příliš sází na trapnohumor a nefunkční pseudo-kontroverznost . "Co to.... Kurva... Ježek?!" ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Jez Jerzy / GEORGE THE HEDGEHOG / Ježek Jiří) - Primitivní animace mi nevadila, příběh o ničem také ne, ale to neustálé zvracení, ulevování si a sexuální harašení mě až vytáčelo... - 3. 7. 2011 - kino Lázně III - Karlovy Vary - 50% ()

anais 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl. Nelíbila se mi animace. Zvracení a souložení mě nebavilo. Chápu ale význam takového filmu, a pokud to v Polsku vyvolalo diskuzi, přál bych podobný film i Čechům. ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Co se tyce vizualu tak ten je paradni! I napad je celkem vtipnej. Jenom to misty moc drhne. A na to ze me vulgarni mluva nijak neurazi, todle uz bylo trosku pres. ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2011] Černý kůň mého festivalového filmového výběru. Dostali sem se na něj v nádherném prostředí Karlovarského městského divadla a rozhodně naplnil má očekávání. Předmluva sympatických autorů byla jasná a už i moje očekávání předem byla taky jasná. Ježek Jiří nebude filmem pro každého, ale mě se bude líbit. Na podobném typu humoru občas ulétávám a i když se autorům někdy nepovedlo vyvážit zobáčky vkusu, tak jsem byl přemírou prsou, alkoholu, nácků a zvratku potěšen. Jisté poselství a karikatura dnešní společnosti by se našla. A jen decentně doplnil výborné osvěžení v záplavě festivalových dramat. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Kontroverzný animák dorazil už aj do našich horných susedov. Kto sa vyžíva vo vulgaritách, prostom situačnom humore, výborných hláškach, úchylnosti ale aj vo fekálnostiach, si určite príde na svoje. Naopak, kto je zatažený na sympatickú a detailnú animáciu, väčšie posolstvo príbehu, asi bude sklamaný. Veľkú výhodu však tento animák má, a to v tom, že vás rozhodne nebudete nudiť. Hodnotenie: 70% ()

DonHUS 

všechny recenze uživatele

Samotný ježek je celkem zábavný, což se rozhodně nedá říct o jeho klonu. Nejen, že vypadá hnusně, ale celý film jen neustále prdí, blije a fuckuje. Tím pádem celá zápletka o tom, že má získat přízeň mladistvých, nedává moc smysl. Dvě hvězdy tak jen za celkem vtipný úvod a za pár akčních scén. ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Úlet jak se patří:D. Tento kontroverzní polský animák mě hodně zaujal, protože takových je málo a film o Ježkovi, který to klátí hlava nehlava a za každých příležitostí je cool mě pobavil. Ve filmu je spousta pěkných ( a někdy i skrytých) nápadů a děj se vůbec nevleče, naopak je svižný a akční. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Výborná karlovarská oddechovka,kterou ocení fanoušci South parku nebo Districtu,stejně jako jsem já.Nehledám v tomhle filmu skrytá poselství,ale zmínka o rytíři Jedi si mě získala. ()

haroska 

všechny recenze uživatele

Neskutečný animovaný nátěr,kde nic není zapovězeného.Polská pecka,od které by se i Happy Tree Friend mohli učit :D:-) ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Ježek jako hlavni hrdina v jinak lidském světě? Proč ne… Tento animovaný film funguje jako společenský atak nejen na křesťanské hodnoty, které jsou na první pohled v Polsku dominantní. Část mladší generace si ale myslí něco jiného. ()

Související novinky

46. ročník MFF Karlovy Vary

46. ročník MFF Karlovy Vary

19.06.2011

Od 1.7. do 9.7. se v Karlových Varech uskuteční nejvýznamnější filmový festival kategorie A ve střední a východní Evropě. Festival představí 178 celovečerních filmů, převážná většina z nich bude mít… (více)

Reklama

Reklama