Reklama

Reklama

Srdce jako bumerang

(festivalový název)
  • Rusko Serdca bumerang (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

"Kosťo, jsi vlastně naprosto zdravý člověk. Jen můžeš kdykoliv umřít. Nic se nemění. Jen o tom teď víš." Extrémně autorský film Nikolaje Khomerikiho je zamyšlením nad životem v současném Rusku. Klade důraz na atmosféru. Řeší otázku, jak se změní pohled člověka na kažodenní pocity a detaily života, když ví, že může kdykoliv zemřít. Je to režisérovo vyjádření vlastního pohledu na Rusko, černé a depresivní. (Don Carlos)

(více)

Recenze (7)

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Serdca bumerang / HEART´S BOOMERANG / Srdce jako bumerang) ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, co zde bylo dřív. Jestli příběh o smrtelně nemocném Kosťovi nebo představa kontrastu zasněžené ruské metropole a podzemních prostorů metra? Myslím si, a z filmu to také tak jednoznačně vyplývá, že to bylo to druhé. O co zbytečnější je v Srdci jako bumerang příběh, o to silnější jsou záběry na čerstvě zasněžené moskevské periferie a táhlé, kalným světlem naplněné, podzemní prostory petrohradského metra. Důležitá je zde hloubka záběru, která ale neslouží k tomu, aby něco sdělovala, ale pouze k tomu aby zdůrazňovala působivost zobrazovaného prostoru. Kosťa tímto prostorem pouze bezcílně meandruje a jeho přítomnost propojuje jednotlivé záběry. Vzhledem k tomu, že se Kosťa v podstatě každým okamžikem nachází na prahu smrti, vnucuje se interpretce metra jako symbolu tunelu, kde nevíme, co se nachází na jeho konci, a kontrast tmy a světla je taky více než výmluvný. Ale to bych radši nechal být, nebo si ještě zkazím zážitek. [LFŠ 2012] ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Takhle přesně si představuju pravou mrazivou ruskou depku. Jsem ráda, že žiji v tomto příjemném pásmu. Ale ten Kosťa je docela hezký herec ()

vendysek 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, hnusné prostředí, chladný ruský odstup. Ve výsledku ale jen nepřístupná sonda do marnosti žití při neschopnosti činu, jež pro diváky, kteří nemají stejně pesimistický pohled na svět, může být jen kulisou pro čiré utrpení. ()

Don Carlos 

všechny recenze uživatele

Autorský snímek připomínající filmy nové vlny 60. let. Film se zdlouhavějšími záběry jsem ještě neviděl! Škoda, že dvě ze tří erotických scén neskončily ve střižně. Do filmu se nehodí a kazí celkový dojem. [viděno 8.7.2011 na 46. MFF KV] ()

stepec11 

všechny recenze uživatele

Podle mě výborný nápad na film, ale bohužel špatně zpracovaný. Myslím, že osobní tragédie jde vyjádřit jinak než desetiminutovými záběry na cokoli a desetiminutovými dialogy, ve kterých postavy řeknou tak tři věty o třech slovech. Režisér určitě usiloval o depresivní sondu do tragédie jedince, jenže to podle mě překombinoval a docílil značně nudného filmu, ve kterém se hlavní myšlenka pomalu ztrácela. ()

Reklama

Reklama