Reklama

Reklama

Tenisky

všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Osudy šestice mladých lidí se v průběhu léta protnou na jedné z posledních divokých pláží u Černého moře. Všichni opustili město a nechali za sebou starosti a problémy, s nimiž se potýkali – neshody s rodiči, rozchod, finanční problémy... V panenské přírodě, tak trochu mimo prostor a čas, nacházejí dočasný ráj a vysněnou svobodu. Jedinými střety s realitou jsou občasné vpády ochránců pořádku, kteří se je z chráněné oblasti snaží vypudit. Prostřednictvím dokumentárních rozhovorů, které během poklidně plynoucích dní natáčí herec Ivo, postupně každý z party odhaluje své sny, touhy i obavy. Ve skrytu duše všichni cítí, že idyla nemůže trvat věčně... Celovečerní debut dvojice mladých režisérů je autentickou generační výpovědí, prodchnutou nakažlivou energií. Je také důkazem toho, že o nastupující generaci bulharských filmařů, jejichž snímky se v poslední době čím dál tím častěji objevují na významných mezinárodních festivalech, ještě uslyšíme. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (9)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak za tohle, především za ten konec bych scénaristovi sebral bulharský občanství. Protože i Bulhaři maj právo na alespoň na minimální důstojnost. Celej film mě přijde jako taková bulharská pláž bez LEA a hlavně hrozně B-U-L-H-A-R-SK-Á. A co jako mělo znamet jak zmlátila ta křehule toho chlapa.......jako emancipace....fajn , bomba, ale zase trošku reálnosti. Ach jo, Bulhaři mě teda dali pěknou sodu. ()

Allia 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh, postavy, které si oblíbíte hned od začátku, přátelství, léto, pláž, svoboda a bláznivé nápady... a kamera, na kterou točí odpovědi na stručné otázky - o čem sníš? čeho se bojíš? co teď děláš? co miluješ? co nenávidíš? Pro mě jeden z nejlepších filmů letošního karlovarského festivalu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle je tuším třetí bulharský film, který jsem viděl. Po třetí jsem si myslel, že mě Bulharsko překvapí, protože dva kousky předtím mě neuvěřitelně bavily. Jenže to je tak, když nevíte, do čeho jdete a hodnotíte jenom podle toho, z jaké země film pochází. Akční a dobrodružný? To bych okamžitě vyškrtl. Tenhle film je plážové drama, které je ještě k tomu šíleně dlouhý a je těžký u něj vydržet až do konce. Celou dobu se ve filmu vlastně nic nedělo a i když parta byla vcelku fajn, šíleně mě ta jejich volnost nudila. A nejhorší na tom byl samotný závěr. Tam se konečně začlo něco dít. Jenže tak debilní závěr jsem u filmu hodně dlouho neviděl a docela mě nasralo, že jsem u toho vydržel až do konce. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Po pro mě až příliš dlouhé expozici v Sofii (která ale taky byla k něčemu dobrá - a to že jsou na světě ošklivější města než některá česká) nastává velmi příjemná část, kde jsou všichni v pohodě, užívají si svobody a až na občasné eskapády dvou typických vypatlanců na čtyřkolkáchj jejich idylku nic neruší. O hrdinech se toho moc nedovíme, ale to zas až tak nevadí. Ke konci film nabírá grády a dramatizuje se a nebýt posledních cca 20-ti sekund, asi bych dal za 5. Radím, vypněte to hned po určitém místě policejní honičky - to místo určitě poznáte.... ()

jochanan 

všechny recenze uživatele

tohohle filmu je tak nějak škoda... filmařské řemeslo bylo opravdu skvělé, ale scénář byl špatný minimálně od poloviny filmu dál. pořád jsem čekala, že se nějak vykreslí jednotliví hrodinové, že se o nich něco víc dozvíme, že se někam vyvinou. jenže kde, nic - tu nic. osobně mě to opravdu mrzí, protože začátek vypadal nadějně. prostě nemám ráda filmy, kde je příběh o ničem, aniž by to měl původně v plánu... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama