Reklama

Reklama

Manželé Roger a Carolyn Perronovi se se svými pěti dcerami přestěhují do zchátralého domu na statku v Harrisville na Rhode Islandu. Jejich pes ale odmítá do domu vstoupit. Už během první noci se ale začínají dít paranormální události. Ozývají se zvláštní zvuky, v určitý čas se zastaví všechny hodiny, obrazy padají samy od sebe a všichni mají pocit, že v místnosti s nimi někdo je. Jedna z dcer má noční můry, ve kterých se setkává s děsivým démonem, který jí říká, že chce, aby její rodina zemřela. Na statek přijíždějí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi. To, co se Warrenovým jeví jako banalita, se brzy stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry. Podaří se jim pomoct rodině ovládané hrůzostrašnými silami? (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (1 778)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Roggere sa spolu so svojou rodinou nasťahuje do nového príbytku. O vysnívanom dome, ktorí kúpili v aukcii od jednej z bánk nevedia nič. Predstavy o šťastnom živote s deťmi na ústraní sa časom mení na hrôzostrašné udalosti. O pomoc požiadajú Eda a Lorreine Warrenových. Známi manželský pár zaoberajúci sa paranormálnymi javmi. Slušná ducharina o vymetaní démona! Wan si dal záležať. Skutočné potešenie fanúšikom tohto "druhu" hororu sa však dostane až v samom závere. Nie, že by film od samotného úvodu nestál zato, ale mňa osobne ( Vás možno áno ) emocionálne nezasiahol. Príbeh má hlavu aj pätu, herecké obsadenie a ich výkony - slušné, pár "lakačiek" vyšlo, pár nových vychytáviek pribudlo. Jediné čo ma pri tomto snímku mrzí, je, že som takmer po celý film nemal pocit zimomriavok - 75%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO NĚCO, CO NIKDY NEKRÁČELO PO ZEMI V LIDSKÉ PODOBĚ. NĚCO DÉMONICKÉHO..…“ /// Démonologové Warennovi v případu, kterej byl až doteď drženej pod pokličkou a barák, do kterýho nechtěl vlízt ani pes. Kurevská porce strašení (minimálně jednou jsem se lek, až mi změk!) a vůbec za to nemohli ty hodiny, který se zastavovali v 03:07. Sledovat Warennovi v akci jistě bude bavit všechny paranormální fandy. A jestli jsou stejní strašpytlové jako já (a můj syn), tak budou s mírou strašidelnosti a s citem pro děs naprosto spokojeni. Stejně jako v V moci ďábla. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen ty podle skutečnosti. 2.) Jmenuji se … Bathsheba! 3.) Furt se mě nějaká svině ptá, jestli mně chyběla. 4.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Co má tahle převelice klasická bubu vymítačka opravdu k dobru, to je herecké obsazení. Vera Farmiga čím je starší, tím je lepší, i ostatní tři hlavní dospělí mě velmi bavili, a děti fungovaly. Vlastně bych ještě mohl pochválit kameru -- konečně zas jednou natočil někdo sedmdesátky stylem, kterým by byly natočeny v onu dobu, bez toho, aby se z výsledku stala artistní manýra a břečka. Úplně naplno ovšem nadšen nejsem, tempo občas víc než klopýtalo a úplně jsem vypadával z děje, což u filmu, který má sevřít a nenechat dýchat, je docela hloupé. Slušný nadprůměr. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor od Jamesa Wana. Má iba priemerný príbeh o jednej rodine, ktorá sa nasťahuje do zdanlivo obyčajného domu na príjemnom tichom mieste na vidieku, lenže už čoskoro si uvedomujú, že tam nie sú sami, obývajú ho temné sily a ich nenechajú na pokoji. A tak si zavolajú na pomoc uznávaný pár odborníkov na paranormálne javy, ale nanešťastie všetci zisťujú, že sily sú omnoho mocnejšie, ako si spočiatku mysleli. So spracovaním som dosť spokojný, ale mohlo to byť ešte o trochu lepšie. Tieto zápletky o prekliatych domoch moc nemusím, takže som bol pripravený na trochu nižšiu žánrovú úroveň, ale aj napriek tomu ma to spočiatku veľmi nepríjemne prekvapilo. Celá úvodná polhodina je až príliš slabá v každom ohľade, jedno otravné klišé vedľa druhého, celé mi to prišlo len nechcene smiešne, až som sa pri tom cítil trápne a filmu som už nedával žiadne nádeje. Ale našťastie potom už ide kvalita prudko hore, mal som pocit, ako by sa vymenil kompletne celý štáb, dej už začne byť konečne zaujímavý, k čomu výrazne napomáha aj prítomnosť samotných odborníkov, čo to celé mimoriadne osvieži, k tomu zaujímavé tajomstvo predchádzajúcich obyvateľov, pár veľmi dobrých nápadov, pričom to už len neustále graduje a tak ma celý tento zvyšok filmu už skutočne bavil. Dosť spokojný som aj po hororovej stránke, ešte tie počiatočné situácie nestoja vôbec za nič, tie sú len nechcene smiešne, ale následne sa už vylepší atmosféra, dobre funguje aj napätie a aj samotné hororové situácie sú dosť zaujímavé, len niekedy už zbytočne prehnané, hlavne tie lietania po izbe. Ale väčšina sa našťastie v rámci možností tohto typu filmu vydarí snáď najlepšie, ako sa dá. Len tých ľakačiek mohlo byť menej, keďže ich vôbec nemusím a otravujú ma. Herecké obsadenie je na tom dobre, samotná rodina je úplne ideálna, ale v tomto prípade ma omnoho viac bavili samotní odborníci, či už hlavný pár, ale aj ich pomocníci. Réžia a technická stránka sú výborné, James Wan aj tentoraz dokazuje, že v rámci žánru patrí medzi najlepších, až prekvapivo kvalitná vizuálna stránka, ale samozrejme hlavne funkčné hororové prvky. Po tej úvodnej časti som mal čo robiť, aby som to nevypol, tak ma to nebavilo, ale som rád, že som to neurobil, lebo ten zvyšok je už ako z iného a hlavne omnoho lepšieho filmu. Ale nabudúce by som ocenil už nejaký iný subžáner. 74% ()

Jeremy.jk 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotný zážitek se nekonal, ale není to chyba filmu, nýbrž bandy nedomr*lých teenagerů, v níhž musel každej drban svý sousedce dokázat, jak se vůbec nebojí - hodnocení tedy lehce nadsazené a ukáže se při druhé projekci. K samotnému filmu - áno, lekačky přichází v tušitelných místech, ale v rámci žánru už snad ani nic jiného vymyslet nejde a především, v tomto případě vše pod rukou (dnes už) hororového mazáka Wana funguje, jak má. Film má skvělý střih, nestárnoucí (sexy!) Veru Farmigu a především HMATATELNOU atmosféru. Poslední pamatovatelný hororový zážitek v kině byl Sinister a pokud jsem mu dal 4*, tady musím jít i přes počáteční výtku do plného hodnocení - 90%. A tady něco zajímavého k večernímu počtení -> http://www.warrens.net/The-Warren-Files.html ()

Galerie (88)

Zajímavosti (62)

  • Film se točil digitálními kamerami Arri Alexa. Stejnými se natáčela například bondovka Skyfall (2012). (imagoo)
  • Lorraine Warren a Andrea Perron při natáčení filmu asistovaly jako konzultantky. Podle obou je film natočen přesně podle událostí, které se během 10 let v domě udály. (vood)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Reklama

Reklama