Reklama

Reklama

Manželé Roger a Carolyn Perronovi se se svými pěti dcerami přestěhují do zchátralého domu na statku v Harrisville na Rhode Islandu. Jejich pes ale odmítá do domu vstoupit. Už během první noci se ale začínají dít paranormální události. Ozývají se zvláštní zvuky, v určitý čas se zastaví všechny hodiny, obrazy padají samy od sebe a všichni mají pocit, že v místnosti s nimi někdo je. Jedna z dcer má noční můry, ve kterých se setkává s děsivým démonem, který jí říká, že chce, aby její rodina zemřela. Na statek přijíždějí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi. To, co se Warrenovým jeví jako banalita, se brzy stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry. Podaří se jim pomoct rodině ovládané hrůzostrašnými silami? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 779)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Velice dobře a zručně udělaný poltergeistský horror s několika kvalitně vyvedenými lekačkami. Zda je to na motivy skutečných událostí, člověk věřit může a nemusí. Já bych se ale do domu s hrůznou a temnou minulostí zřejmě nenastěhoval. Já na paranormální jevy celkem věřím. ()

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

Takže Insidious 2.0 ?! Vážne niektorý DOSPELÝ ľudia sa dokážu vydesiť z toho keď postavu vo filme akože niekto ťahá za nohu? Ale keď niekto zaklope na dvere?. I keď scéna s tlieskaním bola dobrá. Všetko zachraňuje celkom podarený záver, inak dosť slabý ,,horor roku 2013". Wan, prosím ťa, Patrica Wilsona nepretláčaj do každého filmu! ()

TionMedon 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedené hororové dílko, při kterém mě mrazilo a lekal jsem se skoro celou stopáž. Jojo není nad to mít pořádnej cihlovej dům bez všelijakých prolejzaček... ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Skvělý "duchařský" a démonický horor (s neméně skvělým pokračováním, které jsem viděl jako první, ale ničemu to neškodilo, možná i naopak). Za strach a děs dávám čtyři z pěti zahnědlých slipů. Warrenovi jsou skvělý materiál na vytváření hororů a v obou pokusech se to podařilo. Asi nemá smysl se v tom babrat - pro milovníky hororů jasný tip a kdybych si poslední hvězdičku nenechával pro něco, z čeho se budu bát vyjít alespoň tři dny po setmění z domu, dal bych tomu plný počet. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, námět vypadá tuctově a scénář takový vskutku je. Podobných filmů o posedlosti démony, přítomnosti duchů a jiných nadpřirozených existencí tu bylo a ještě bude dost a dost. Jenže V zajetí démonů má jednu obrovskou výhodu. Natočil ho žánrový bůh James Wan, který zde opět prokázal svou extratřídu. Jeho práce s napětím a lekačkami je ukázková. Atmosféru vytvoří bez mrknutí oka tak hutnou, že z toho mnohým nemusí být příjemně. Už od chvíle, kdy se rodina Perrenových nastěhuje do nového obydlí, cítíte, že tady se bude dít něco zlého, přesto nejste schopni se odtrhnout. Dokonalost Wanovy režie spočívá v tom, že dobře ví, co divák chce a přesně to mu dává, ale velmi dobře si s tím pohrává. Dokáže ho napnout a vede si ho přesně tam, kam potřebuje, když už se zdá, že na někoho odněkud něco vyskočí a atmosférická a zároveň minimalistická hudba graduje, nic se nestane a slabší povahy si zhluboka vydechnou, aby v příští vteřině dostaly nečekaný úder v podobě výtečné "lekačky". Úžasná kamera, která volí zajímavé úhly, a nabízí skvělé záběry. Tohle je jedna z nejlepších věcí filmu. Herci jsou sympatičtí, hlavní duo Warrenovi jsou díky skvělým hercům zahrany dokonale. Od závěru člověk možná bude očekávat více, ale za mě to působí velmi realisticky. Nejlepší scéna filmu? Za mě v závěru kdy se dcera Warrenovích dostane z postele a následně se Annabelle podívá na ní, to byla topovka. James Wan je bůh! P.S. Jedinou výtku mám na happy end. Ale přes To se dokážu přenést. PP.S. Film jsem už viděl několikrát, že bych to nezvládl spočítat na prstech, a musím říct, je to pořád neskutečný horůrek. Miluju to! ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o jeden z nejlepších hororů, který kdy vzniknul. Napětí se dá krájet již od prvních minut, herecké výkony jsou úžasné a prostředí je dechberoucí. Přesto, že jsem film viděl již několikrát, tak jsem u něho vždy napjatý jako struna. V zajetí démonů je prostě hororový skvost. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

jen si zopakujeme co už dávno víme: ad1) od prvního Saw ušel Wan pozoruhodnou cestu (se stále vzrůstající kvalitou svých snímků) ad2) tím pádem je už dnes neselhávající jistotou ad3) překvapivé lekačky mě stále nepřekvapivě lekaj ad4) Taissa Farmiga má prima ségru ..takže nic nového.. 90% ()

Sklepkan 

všechny recenze uživatele

Škoda. Hodně sem se na to těšil, ale nakonec jsem zklamaný. I přes výtečnou atmosféru, která vás nechá napnuté celou dobu se tu vlastně nic moc nestane. Lekaček je pár, ale snad poprvé u Wana se mi stalo, že mě u nich nemrazilo a necukal sem celým tělem jak při epileptickém záchvatu. Jestli je to tím "inspirováním" se u ostatních horrorů, nevím. Spoustu věcí prostě odtušíte, protože jste je někde už viděli, většinou v mírně povedenější (a především překvapivější) verzi. Nastane tak situace, že Mama, Žena v černém, Sinister, Insidious, Paranormal activity 3 a další horrory posledních let jsou ve strašícím efektu daleko před Conjuring a tam kde ostatní filmy jdou na dřeň lidských emocí, zde se potácíme někde napůl cesty. Takže, pokud sem výrazně lepšímu Insidious dal 4*, zde musím dát o třídu horší známku. Věřím ovšem, že člověk, který se na horrory dívá jen jednou za uherský rok, jen pro změnu od ostatních žánrů, tak je pro něho tento film ideální volba. Pro milovníky horroru ale přijde démonické zklamání. Je nepříjemný, ale spoďáry si měnit nebudete.. :) 65% ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Třemi slovy dost velká vykrádačka (např. the exorcist, ptáci, the grudge ), u které se člověk, který je vášnivým fanouškem hororů nic nemůže překvapit a naopak všechny střípky, momenty překvapení zná dopředu nebo si je domyslí dřív než vás něco může vystrašit či vyděsit. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

James Wan je hororová špička. Jeho síla spočívá v řemesle. Stokrát omletý námět dokáže zpracovat tak, aby to diváka opravdu zaujalo a to se v současnosti (tím spíše u hororu) málokdy vidí. Na Insidious 2 se těším ještě víc. 71%. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Vynikající a nejlepší horor za poslední roky. Takhle jsem se bál snad naposledy před dvaceti lety. Skvělí herci do jednoho, parádní atmosféra s dlouhými záběry do tmy, neustále udržovaný pocit nejistoty z něčeho v té tmě a skvělá práce s kamerou a zvukem. Je neuvěřitelný jakou proměnou prošel Wan u videoklipového Saw až po The Conjuring, kde je tempo mnohem pomalejší díky dlouhým záběrům, ale o to intenzivnější. Hudba jen podtrhuje skvělé dojmy. Obrovský úspěch v kinech je naprosto zasloužený. Recenze OST http://soundtracky-recenze.blogspot.cz/2013/08/v-zajeti-demonu-conjuring-joseph.html ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Uuuuffff. Teď jsem to dokoukala a jsem ráda, že je konec. Je půl 11 v noci a jsem skoro pos.... strachy. :D Ale fakt. Na takový horor jsem čekala hodně dlouho. Fungovalo tam všechno tak jak mělo, nesmírně jsem si to užila. Ale jednou mi to asi stačilo. Doufám, že se mi v noci nebude zdát něco strašidelnýho.... ()

MencaCZ 

všechny recenze uživatele

Horor, který má stejnou slabinu jako drtivá většina jeho konkurence. A to tu, že alespoň dle mé maličkosti nedokáže udržet hladinu napětí i v druhé polovině filmu. Jako nejpřínosnější se mi jeví srovnání s taktéž celkem aktuálním snímkem Sinister. V první části dokud zlo nedostane vizuální podobu a jde "jen" o to, jak jsou hrdinové vyděšení zvuky, které se v noci v jejich obydli objevují, sem tam nějaký ten pohyb v periferním vidění, jde o velmi napínavé filmy. V té druhé, kdy dochází k přímé konfrontaci se zlem ale jde napětí obrovskou měrou dolú, je to škoda.... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Jedná sa teda aspoň podľa mňa o jeden z najlepších hororových filmov roku 2013. vynikajúca atmosféra a dosť dobré spracovanie. Ľudia sa chovajú racionálne a nejdú nebezpečenstvu priamo do náručia ako tu už býva v 98% hororových filmov. Jednoducho mystický horor o vymetaní diabla a exorcistických praktikách ktorý je vynikajúco spracovaný a má výborné obsadenie. nemám mu v podstate čo vytknúť asi až na jednu scénu s tým ťahaním vlasov. To bolo dosť pritiahnuté za vlasy ale inak sa mi film veľmi páčil a tak ho aj hodnotím a to 91%. ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Reklama

Reklama