Reklama

Reklama

Manželé Roger a Carolyn Perronovi se se svými pěti dcerami přestěhují do zchátralého domu na statku v Harrisville na Rhode Islandu. Jejich pes ale odmítá do domu vstoupit. Už během první noci se ale začínají dít paranormální události. Ozývají se zvláštní zvuky, v určitý čas se zastaví všechny hodiny, obrazy padají samy od sebe a všichni mají pocit, že v místnosti s nimi někdo je. Jedna z dcer má noční můry, ve kterých se setkává s děsivým démonem, který jí říká, že chce, aby její rodina zemřela. Na statek přijíždějí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi. To, co se Warrenovým jeví jako banalita, se brzy stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry. Podaří se jim pomoct rodině ovládané hrůzostrašnými silami? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 779)

ludva10 

všechny recenze uživatele

Skvělej film, kdy jsem celý film skoro nedutal a čekal, co bude dál. Je tam i pár lekaček, pár scén, kdy to naopak divák čeká, ale žádná se nekoná. Za mne skoro dokanalej film, který trochu zkazila poslední čtvrtina, kdy jsem od filmu čekal asi trochu víc a bohužel.... ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Zimomriavky ,áno.Lakačky,áno.Skvelý horor, ktrorý len tak ľahko neodznie ,takže máte na dlhšie o blbú náladu postarané.Ale kto to má tak rad, tak prečo nie.Ja radšej komédie. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Člověk by si řekl, že to bude další lekačka s předvídatelnými temnými zákoutími a podobnými hororovými motivy. V jisté míře tomu tak je, jenže Conjuring jde možná trochu dál. Má svoji atmosféru umocněnou o to, že nějakým způsobem vychází z nějaké skutečné zápletky. To je možná ten důvod, který dává tak trochu vážnou notu celému filmu. Dalším důvodem, proč dám čtyři hvězdy je stupňující tempo, který film má. Samotný závěr už pak vyloženě stojíte na špičkách a okusujete všechno co je při ruce. Dlouho jsem projekci odkládal, protože horor jako žánr moc nemusím, ale tohle si o zhlédnutí říkalo a musím říct, že za mě fakt dobrý…. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce absolutní náhul který ani na chvilku nezpomaluje. Fenomenální režie gradující od divných zvuků ve sklepě až do dechberoucího finálního vymítání. James Wan usedl na trůn pro novodobého mistra hororu. 10/10 ()

murder666 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí herci, sympatičtí duchové, sympatické lokace a hlavně dům ve kterém se to odehrává a také perfektně natahovaná atmosféra této báchorky, která byla prý podle producentů natočena podle skutečné události. Hudební doprovod tomu také dodal tu pravou mrazivou atmosféru. Jeden z nejlepších duchařských hororů za poslední dekádu. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Nehledě na to, že se jedná o horor, tedy žánr, který je mi spíše cizí, jsem si V zajetí démonů hodně užil. Jamesi Wanovi se totiž podařilo natočit film nejen pro fanoušky lekavého žánru, ale vyloženě pro masy. 8/10 ()

Wann 

všechny recenze uživatele

Ohraný scénář s pár nelogičnostmi... no a co ? James Wan je troufám si říct "Nejlepší režisér v hororovym žánru". To co nám předvedl v Conjuring je geniální. Když bych to chtěl srovnávat s Insidious... nemohu říct že jsem se bál víc ale přesto Conjuring má takové svoje kouzlo které Insidious nemá.... atmosféra v Insidious je oproti Conjuring velice slabá a kamera se nedá srovnávat. Když už jsem u kamery tak musim říct že v Conjuring je nejlepší kamera kterou jsem kdy viděl. ( např. scéna pod postelí ). Tohle neni horor na který jdete aby jste se párkrát vylekali a šli domů. ( Jak to udělali všichni ti primitivové v sále, kteří do toho stále kecali a hyhňali se ). Toto je horor na který jdete aby jste si vychutnali nepřekonatelnou amtosféru a ten "ohraný scénář".Nemohu říct že zde nejsou lekačky ale převažuje napětí. Musím zdůraznit že jsem se chvílemi smál víc než u nějakých debliních komedií s Owenem Wilsonem. To je velké plus, že do toho Wan zakomponoval i humor. No vymítání... v podstatě jako v Insidious až na to že místo Elise zde byli Ed a Lorren Warrenovi a místo Pata a Mata zde byl natvrdlej policajt a nějakej číňan.... zakázal bych vstup blbejm puberťákům kteří se choděj do kina bavit a smát se... ()

Mastersn 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal po všech těch hláškách typu nejstrašidelnější,nejděsivější,... něco více.Dostal jsem ale poctivé hororové řemeslo = takže spokojenost a 4* které možná při druhém shlédnutí přehodnotím na 5*.Byla to moje první hororová zkušenost v kině,vždy jsem koukal na horory sám v noci v pokoji a to také udělá své,vše se jen umocní,v kině přeci jenom kolem mě bylo dost lidí,tak jsem tak vyděšený nebyl.Jen jsem ještě nikdy nezažil to že by téměř do konce titulků všichni diváci zůstali :-) ()

Veseldaa.! 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Conjuring přišlo až po srágorách jménem Paranormal Activity, po kterých už je všelijaké vrzání dveří, padání obrazů a tahání za deky celkem velkým klišé. Ale Wanova verze jde daleko hlouběji. Klasicky výborná kamera, skvěle obsazení herci i jejich projev, hutná atmosféra, vrzání houslí jako ze Shining a mix Evil Dead a Exorcist vytváří naprosto brutální zážitek. ()

D.Sleeper 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vystavěný děj. Hororová atmosféra je dotvářena velmi jednoduchými a přitom velmi efektivními prvky. Výtečné řemeslo i herecké výkony. Dvojice Farmiga - Wilson je tak nádherně sehraná, že neznat fakta, nikdo mi nevymluví, že nejsou skuteční manželé! Také musím ocenit, že snímku i přes jeho hlubokou závažnost nechybí velmi jemně zachycená lidskost, humor nevyjímaje... ()

Searison 

všechny recenze uživatele

Wan vzal atmosféru 80.-90. let s technikou 21. století a vyšla z toho absolutní bomba. Žádné potoky krve, žádné drastické scény, ale stejně je to jeden z nejsilnějších hororů poslední doby. Pro mě osobně předčilo i Wanovo Insidious. Skvělá hra zvuků, perfektní lekačky, a super Patrick Wilson , který doufám se i nadále bude objevovat ve Wanovo dalších dílech. 95 % ()

Jepator 

všechny recenze uživatele

Jedna věc je když odcházíte z kina spokojený, ale málokdy se Vám stane, že odcházíte z kina nadšený a tohle byl ten případ. Nečekal bych, že se mi může stát v narvaném sále, kde ještě půl filmu posloucháte lidi, jak se cpou popcornem, skoro jako by se do kina přišli jen najíst, že budu mít tolikrát mrazení po celém těle a tolikrát se leknu. James Wan dokazuje, že v současné době u hororů nemá konkurenci a už se těším na Insidious: Chapter 2. ()

lol xD 

všechny recenze uživatele

Skvělý zážitek, který snad u mě předčil Insidious a možná i Čtvrtý druh :) . Nemůžu říct, že jsem z toho byla podělaná jako z kruhu nebo ze 4. druhu, ( to je spíš věkem :D ) ale i tak jsem se několikrát lekla a bála se, kdy přijde ta děsivá chvilka. Vykřiknout na celé kino strachy by bylo pro mě celkem trapné, takže mi muselo stačit aspoň to, že jsem někomu mohla mačkat ruku. Doufám, že když se na to kouknu podruhé, potřetí, počtvrtý.. že si to užiju stejně tak jako poprvý :). Procenta hovoří za vše... BOMBA film ! ()

billinus 

všechny recenze uživatele

Milé děti, pokud si budete hrát na tleskanou schovávanou v divném domě, přijde bubák, posedne vaši maminku a ta vás bude chtít zabít. Pak přijdou divní lidé a zachrání vás i maminku. WTF? Přehajpovaný, dějově roztříštěný remix, který zachraňuje především výborná formální stránka a strašidelná Lorraine W. v podání Very Farmigy. Sinister měl větší koule. 3,87* ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

horory nejsou můj šálek čaje, bojím se a blbě se mi usíná. Obzvlášť když je to točené podle skutečné události. Vzhledem k tomu že horory nevyhledávám ani nevím jak takový žánr správně ohodnotit. Podle mého to bylo děsivé a působivé a jsem ráda že žiji v místě kde se žádné paranormální aktivity takových rozměrů nevyskytují, nebo že o nich nevím.... Ale jinak je to kvalitní filmařina a tak hodnotím 80% ()

Pavel82 

všechny recenze uživatele

Než přejdu k samotnému hodnocení, musím Vám říct srandovní příběh. Má známá byla na Conjuring přede mnou a řekla mi, že se jí film nelíbil. A důvod? Prý se u něj bála:) Já se tedy nebál (vždyť je to jen film:), ale takhle (ne)příjemné mrazení po celém těle jsem už dlouho u žádného snímku nezažil. V zajetí démonů je bezesporu nadprůměrný, dobře obsazený, atmosférický, solidně napínavý, zdravě vtipný horor. Možné SPOILERY: O pátou hvězdičku ho připravilo jen nějaké silnější, zapamatovatelnější zakončení... I když scénu s vymítáním považuji za jednu z nejlepších (a to jsem se přímého exorcismu nejvíce obával), vše bohužel končí až příliš předvídatelně. Ale zcela jistě mi dáte za pravdu, že dosáhnout dokonalosti v tomto specifickém žánru se podaří jednou, maximálně dvakrát za deset let... Nezbývá než čekat dál. 80% ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

V době převládající podprůměrnosti, poplatnosti kýčů a podbízivosti je potom i vykrádání běžnou praktikou. Trh je zaplaven hromadou sraček, ve které se zmítají pokusy počínajících bohémů, penězochtivců i různých výstřelkářů. Ničím zvláštním nepřínosný, ale dobře zpracovaný námět má tak slušnou šanci uspět a není třeba ani příliš velkých finančních nákladů, pokud se při natáčení sejde řemeslně zručná parta. Chápu tudíž nadšení, vyvolané touto duchárnou, kde naštěstí nic nesklouzlo do laciné a levné profláklé pózy. Mi osobně filmy na téma exorcismu u nábožensky pomatených rodin zavánějí akorát tak lovem senzací, tudíž jsem se v kině soustředil na lekačky, které se dostavovaly pravidelně a v zavedeném schématu, takže jsem byl po předchozí degustaci výrobků pivovaru z Poličky v celku spokojen a nic víc jsem v tom nehledal. Milovníci vyhřezlých vnitřností, digitálních triků a masakrů pomocí různých udělátek na úkor všeho ostatního budou asi zklamáni, ale takový už je život. ()

Jan.Mlynar 

všechny recenze uživatele

Možná obsahuje trochu spoilerů. No, Wan se vyhnul všem těm "wthat the f*ck" blbostem, kterejch se natropil v Insidious a předložil solidní duchárnu. Bohužel, i tak se nevyhnul prvoplánovým lekačkám, který byly pro "příběh" samotný naprosto postradatelný.. jo, tahání za nohu, moto "pes chcípne jako první" a nevinní bububu kamarádíčci malých holčiček už začínají vycházet z módy.... 75%.... PS: Jsem zvědavej, jestli po tom všem teď manžílek místo vymýtání démona ze svý ženy, do ní čertíka zasune.... ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Reklama

Reklama