Reklama

Reklama

Manželé Roger a Carolyn Perronovi se se svými pěti dcerami přestěhují do zchátralého domu na statku v Harrisville na Rhode Islandu. Jejich pes ale odmítá do domu vstoupit. Už během první noci se ale začínají dít paranormální události. Ozývají se zvláštní zvuky, v určitý čas se zastaví všechny hodiny, obrazy padají samy od sebe a všichni mají pocit, že v místnosti s nimi někdo je. Jedna z dcer má noční můry, ve kterých se setkává s děsivým démonem, který jí říká, že chce, aby její rodina zemřela. Na statek přijíždějí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi. To, co se Warrenovým jeví jako banalita, se brzy stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry. Podaří se jim pomoct rodině ovládané hrůzostrašnými silami? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 779)

groower777 

všechny recenze uživatele

*****asi toľko k filmu,niet viac čo dodať,treba-vidieť.... James Wan a výborná práca kameramanov, len tak ďalej!!!....No.1 ()

Grahamea 

všechny recenze uživatele

Ten retro nádych poteší snáď každého fanúšika klasickej duchariny a kultových počinov zo 70. rokov, nehovoriac o tom, že značne podtrhuje atmosféru. Strašidlá sú strašidelné a tvorcovia pochopili, že celková atmosféra a nie primitívne lakačky nám spôsobujú zimomriavky. Sympatické herecké obsadenie a jednoduchý dej, v ktorom sa nik nestratí tomuto filmu a celkovo tomuto žánru svedčia. ()

ciapok 

všechny recenze uživatele

Dopozeral som to do konca, tu by už kľudne mohol skončiť komentár k veľmi ťažko skúšanému žánru - hororu. Dve sympatické herečky, ktoré sú jednoznačne "iné" zrejme boli spokojné, že vzali tieto role. 4* nemôžem dať, sorry, pretože je to až príliš klišé zaťažená téma, no tie tri sú poctivo zarobené a ja som sa fakt aj bál :) ()

goodridge 

všechny recenze uživatele

Dávno som nevidel taký horor pri ktorom som si do krvi obhrýzal nechty. A to som veľkým fanúšikom tohoto žánru. Ľakačky fungujú vynikajúco, pointa je síce tuctová, ale potenciál je z neho maximálne vyždímaný. Najlepší horor roku 2013 jednoznačne. ()

LB16 

všechny recenze uživatele

Mrtě dobrý!!! :D Ještě teď jsem po***ná! :D Konečně pořádný HOROR!!! Lekačky jak mají být! Za mě 5* - 100% ()

Gattolino 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá kompilace asi sta různých strašidelňáků, všechno už tak trochu někde bylo. Ale vcelku dost dobré, výborná Vera Farmiga i Lili Taylor (za připomenutí stojí Zámek hrůzy, kde exceluje v roli Eleanor). Je ovšem fakt, že se to rychle zapomene a dodatečný efekt, kdy se člověk bojí jít v noci na záchod, se nedostavil. To takový Sinister, po něm se ještě rok "bojím" podívat do zrcadla, že tam bude koukat "Mr. Boogie". ()

Rupmen 

všechny recenze uživatele

Film, po jehož zhlédnutí jsem si zase uvědomil, že horory mám hodně rád. A tohle je pro mě horor roku … Jen by mě zajímalo, proč u většiny hororů nechybí upozornění, že film byl natočen na základě skutečných událostí. Nemusím ale určitě všechno chápat, někdy to stačí jenom přijmout. Doporučuji. ()

The_woman 

všechny recenze uživatele

Posadnutím diabla sa dnes už nebojí ani malé decko. Po všetkých tých hororoch s diablami a kto-vie-čím sa to objaví ďalší o démonovi. Lenže tento vám vyrve srdce z tela, rozšliape ho, vypáli vám očí a prenesie do iného stavu, kde sa začnete báť aj bábik. Kresťanská rodina, starý dom, hýbanie obrazmi, nevysvetlitelné zvuky a bla bla bla... áno, to všetko ten film má. Ale má aj oveľa viac. Skrýva v sebe hrôzu, ktorú len tak ľahko neopíšete. Atmosféra prekliatia, hudba zlomyseľnosti a scenár akoby samotným diablom napísaný. Toto je proste ten horor, ktorý hľadáte. ()

Meteora17 

všechny recenze uživatele

James Wan je fakt borec. Super strašidelná atmosféra, nic až tak přehnaného. Prostě kvalitní horor, kterých je natočeno málo. Začátek byl lehký úvod, ale prostřední část byla nejlepší. Bohužel konec mi přišel moc rychlý. Stalo se toho až moc za pár minut. Takže možná zkrátit začátek a prodloužit konec a bylo by to perfektní. I tak tento film velice doporučuji. ()

kavon 

všechny recenze uživatele

James Wan fušuje Hitchcockovi do řemesla a jde mu to zatraceně dobře. Já se u tohohle filmu fak i bál, což už se mi dlouho nestalo. Příběh je sice už 100x omletý, ale pořád to má co do sebe. Prostě boží. To že je film inspirován skutečnou událostí ho dělá o to děsivějším, jako ostatně všechny filmy co mají základ na skutečné události. A Wan se toho zhostil na výbornou, stejně jako například insidious, nebo saw, tak i v zajetí démonů se dostalo mezi mojí osobní TOP 10 hororů. Takže všichni co se chtějí bát a zažít horor, na který jen tak nezapomenete tak doporučuji shlédnout, protože v dnesšní době je velice těžké najít nějaký slušný horor. ()

Tom478 

všechny recenze uživatele

Horror roku jednoznačně. Nechápu, co mě od toho drželo tak daleko, že jsem si to pustil až teď, ale nakonec jsem za to hodně rád. Ze začátku se Wanovi perfektně daří budovat napětí v podobě zvuků atd., alias představ si, jak ten duch vypadá. Atmosféra a napětí tedy fungovaly dokonale. Naopak lekačky mě celkem zklamaly, lehce předvídatelný, takže kdybych nechtěl, tak jsem se vždy mohl kouknout do země a neleknout se ani jednou za celý film a navíc semnou ani moc nehly.. a to nejsem žádnej nebojsa :). Co opět ale musím vyzdvihnout je skvělý finále, kdy opadne to napětí a kousání si nehtů a začne vychutnávání si akce! Tudíž něco jako u Insidiousu 2. A Vera Farmiga s Patrickem Wilsonem byli skvělí! Ty role jim sedly dokonale. ()

danny79 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi dobre zmaknuty horror. Temna strasidlena atmosfera, spusta lekacek, dobre herecky i rezijne. I presto ze namet - rodina se prestehuje do domu kde strasi - zni hloupe a omsele, napad se zivotopisnym zpracovanim (ktere je kupodivu pravdive, coz jsem zjistil az na konci filmu) do filmu vnasi realnost, vaznost a excelentni zpracovani s desivou atmosferou radi The Conjuring na vrchni pricky(pricku) sve kategorie v tomto roce. ()

Gannica 

všechny recenze uživatele

Fantastické! Horor roku, jednoznačně. Tohle bylo poprvé, co jsem se "klepal" během celého filmu, plných 112 minut mnou probíhalo to známe mravenčení. Opravdu dechberoucí film. Všechno ladí, herci byli výborní. Povím Vám, mám až strach se na to kouknout znova. Za mě plný počet. ()

Pecaldo 

všechny recenze uživatele

Bezva horor... nenabídne vlastně téměř nic nového jako xxx hororů předtím, ale kamera a atmosféra jsou úžasný! K atraktivitě přispívá fakt, že se jedná o příběh podle skutečných motivů a představa , že něco podobného se stalo je mazec.. Řekl bych horor roku 2013. ()

Archangel_P 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem jsem byl velice mile překvapen. Scénáristé odvedli výbornou práci, když z námětu, který je několikrát ohraný a "nemůže překvapit" udělali něco, na co jsem napjatě koukal od začátku do konce. Žádný klidný rozjezd, ale možnost bát se už od začátku. Líbilo se mi také to, že se ve filmu moc neobjevovaly naprosto absurdní nadpřirozené scény a síly a konec byl také zvládnutý výborně. Jeden z nejlepších hororů, který jsem v poslední době viděl. Jednoznačně pět hvězdiček. (Zvláštní je, že všechny strašidelné domy, všichni zlí duchové, psychopati a místa přistání mimozemských bytostí jsou v 90 % případů na území USA) ()

ljackierozpa 

všechny recenze uživatele

V zajetí démonů - Tenhle horor je fakt povedený a jsou v něm zachycené opravdu dokonalé zvukové i grafické efekty.Napětí i hrůza mě provázela po celou dobu fimu,už na začátku filmu jsem měla husí kůži.Opravdu vynikající film. Koukala jsem že v roce 2015 bude k vidění 2 díl,už se ted na něj moc těším! ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Reklama

Reklama