Reklama

Reklama

Manželé Roger a Carolyn Perronovi se se svými pěti dcerami přestěhují do zchátralého domu na statku v Harrisville na Rhode Islandu. Jejich pes ale odmítá do domu vstoupit. Už během první noci se ale začínají dít paranormální události. Ozývají se zvláštní zvuky, v určitý čas se zastaví všechny hodiny, obrazy padají samy od sebe a všichni mají pocit, že v místnosti s nimi někdo je. Jedna z dcer má noční můry, ve kterých se setkává s děsivým démonem, který jí říká, že chce, aby její rodina zemřela. Na statek přijíždějí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi. To, co se Warrenovým jeví jako banalita, se brzy stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry. Podaří se jim pomoct rodině ovládané hrůzostrašnými silami? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 779)

majkl264 

všechny recenze uživatele

"Z něčeho zcela ohraného se dostalo něco zcela nového." I tak by tento film mohl být pojmenován. Protože z klasičtí duchové dostaly nový rozměr. Nebudu prozrazovat co se zde děje, ale tento film chytí směr a vy se od něj neodtrhnete. Na to že je to horor mi to přijde dost propracované, takže Vás to rozhodně nezklame. Nezbývá nic jiného než doporučit. ()

leo_kure 

všechny recenze uživatele

Tak tento film byl hodně dobrý... Mě osobně se líbí tento typ hororů takže jsem byl z něho unešen :3 ale přijde mě to jako kopie filmu "Vymítač ďábla". Tomuhle filmu nic nechybí, těším se na připravovaný druhý díl :) doporučuji :) ()

zekon73 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší horror co jsem viděl. Excelentně mě celý děj filmu doslova vcucnul a držel se mě ještě tři dny. Ten kdo má rád opravdu mysteriózno a paranolmální jevy, vymítačky a herci, co k tomuto filmu prostě sedli si opravdu při shlédnutí tohoto snímku přišeli na své. Kdo ještě neviděl, tak doporučuji. Přesně takové horrory mám rád. Napětí, strach a husí kůže po celém těle. Nemůžu jinak, než pět hvězd a panu Jamesu Wan děkuji. O Worrenových jsem do shlédnutí tohoto filmu nic nevěděl. Manželka jako na potvoru koupila Enigmu a tam se o nich psalo. A právě asi díky tomu ten film ve mě tak ožil. Prostě paráda a jen tak dál. ()

Setman 

všechny recenze uživatele

"miss me?" Od první scény perfektně vyprávěný příběh o démony zamořeném domě, posedlosti, hračkách nevhodných pro děti a manželské dvojici detektivů paranormálních jevů. Řemeslně dokonale natočený příběh, jemuž podobných existují tisíce, funguje znovu jenom díky brilantně ukočírovanému příběhu, solidním hereckým výkonům a hlavně zvláštní "civilnosti" podání - přestože všude běhají duchové a děcka lítají po pokoji, režisér to dokáže podat uvěřitelným způsobem. Žádné pomalu budované napětí - prostě je shodím z postele a pak je praštím po hlavě skříní. A ono to přitom funguje po všech stránkách - i ty jednotlivé příběhové linie se prolínají zcela přirozeným, nenásilným způsobem. Takhle by měl vypadat moderní pokus o klasický horor - k dokonalosti už tomu chybí jen trochu originality navíc. Přesto, horor roku 2013, výborný zážitek, jen si příště odpustit tu *spoiler* příšerně přeslazenou objímací rodinnou hromadu na konci. ()

Lyshitski 

všechny recenze uživatele

Režisér James Wan po skvělé duchařině Insidious opět ukázal, že tento žánr je mu více než vlastní. Ve filmu se kloubí funkční mechanismy hned několika horrorových klasik ... od panenky Chucky, přes Paranormal aktivity až po Exorcistu. Film již od začátku nasazuje skvělou atmosféru, kterou si udržuje až do konce a je poctou pro manžele Warrenovy, jedny z nejznámějších lovců duchů v Americe. Jediné, co lze filmu vytknout je mírná předvídavost, ale to je skutečně pouze kosmetická vada, neboť v dnešní době je, obzvláště v tomto žánru, těžké natočit něco, co skutečně překvapí. Film viděn v kině a za mne ustrašených 92%. ()

ana_musilova 

všechny recenze uživatele

James Wan se v roce 2013 rozhodl, že natočí horor, v němž bude figurovat řada již stokrát viděných prvků pro filmy tohoto žánru typických, ale přesto diváka odzbrojí a uhrane tak, že po zhlédnutí jeho díla nebude ještě měsíc spát. A to se mu povedlo. Atmosféra sedmdesátých let, pozvolna se rozvíjející děj, autentické výkony Lili Taylor, Very Farmigy nebo Patricka Wilsona vás dostanou - častěji než na plátno, se možná budete dívat na špičky svých bot. Děj je velice prostý, prakticky v něm není nic, co bychom už někde neviděli - starý dům vládnoucí temnými silami, naivní rodina, která doufá, že v něm prožije šťastný život, mrtvý chlapeček, co si rád po večerech povídá s nejmladší dcerou a démoni bažící po tom, někoho posednout. Přesto všechno se ale spousta kritiků usnesla, že se jedná o jeden z nejlepších hororových filmů uplynulé dekády. A já nemohu nesouhlasit. ()

Jinrey-1 

všechny recenze uživatele

Tak tedy, viděl jsem tento film ve verzi anglické originální a nadabované. Myslel jsem si, že to bude další tuctový horor, jakých jsou na CSFD mraky, ale jakmile se mi ho podařilo sehnat a rozjet, musel jsem sedět jak přikovaný... Takovýhle děsivý horor jsem jaktěživ neviděl, nejvíc mě vyděsil nápis ,, podle skutečné události ". Pravda, spousta věcí je oproti realitě pozměněná, ale ta představa, že se tohle skutečně stalo, potvrzuje domněnku, že duchové a poltergeisti existují. Musím pochválit krásnou Veru Farmigu a hodně sympatického Patricka Wilsona, kteří ztvárnili Warrenovy s grácií a také lidi, ztvárňující rodinu Perronových... Je to vynikající zážitek a nedoporučuju slabším povahám, obzvláště když máte v bytě či domě všude jako správní machři zhasnuto. Myslím, že tomuhle filmu i kdybych se měl stavět na hlavu a kritizovat, nemohu... prostě a jednoduše, dýchl na mě a okouzlil. Za mě bych dal minimálně 10 hvězd, ale bohužel, tady se více jak 5 nedá, tak tedy dám maximum, velmi dobrá práce a těším se na druhý díl ( doufám že vyjde stejně kvalitně jako tento :) ). ()

botka2 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu asi nejlepší horor, který jsem viděl.I když trochu slabší začátek, zato dál se děj vyvíjí maximálně...stojí za shlédnutí. ()

ronin zabak 

všechny recenze uživatele

Bubáci a čarodějnice po americku. Takové komorní strašení, chvilku jsem se, přiznam se, upřeně jsem myslel na bábu dole v přízemí a její duchy a v jednom okamžiku jsem si nutně musel jít dělat pití. Zajímavé je, že mě strašidelnější a lekavější přišla spíše první půlka v té druhé jsem už tak nějak předpokládal co bude. Průměr ()

Chlasta 

všechny recenze uživatele

Atmosfera, ktera by se dala krajet! Velmi kvalitni filmarina a opravdu nezapomenutelny zazitek. Ted jsi jdu vymenit plinu a pokusit se usnout... ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

The Conjuring = kyslíková maska + něco k zakousnutí + něco k pití + 100% FearFactor. 95% za neskutečně dobrý horor. Už se nemůžu dočkat Annabelle. ()

Cecko 

všechny recenze uživatele

Tomuhle nesahá Paranormal Activity ani po nehty na nohou. Horory posledních let na mě působí spíše jako komedie. No tohle je opravdu děsivé. Na věc se jde celkem rychle, takže nás nečeká hodinové představování hlavních hrdinů s tím, že se občas pohne záclona nad radiátorem. Má to spád a člověk se u toho nenudí. Je tam pár nelogických věcí, například když spadnou obrazy nad schodištěm, tak se nikdo neprobudí a to mají všichni dveře do kořán a pak ještě pár drobností, ale to se dá odpustit. Trochu mne zklamal konec, kdy se sklepní scéna až moc otírala o Vymítače ďábla, ale narozdíl od něj to místo finálního vygradování zla, vyšumělo do ztracena. No jo, bylo by to až moc dokonalé... ()

Carlos219 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové máme tady vítěze hororu roku. Sice je to klasický scénář lekacích hororů , ale to je tady úplně jedno. Prostě to funguje jak má . Poklona autorům, posílám vanilkovou Fidorku. Mrzí mě , že jsem na tomhle filmu nebyl v kině . Je děsivé co se na světě lidském k nám tak milém (ach jo zase lžu :D) může dít. Herecké obsazení je příjemné a nevadí tam zhola nic. Příběh má spád a ačkoliv jsem znalcem hororu tak jsem se chvílemi i bál. Po shlédnutí Annabele bych zvedl hodnocení V zajetí démonů zvedl na 6 hvězd. Poklona všem co mělo co do činění z filmem. Dávám plnou palbu tedy 5 hvězd. S Pozdravem Carlos219 ()

dread5 

všechny recenze uživatele

Strašidelný dom a rodina, ktorá sa práve nasťahovala. Toto sme už videli sto krát, pokiaľ nie viac. Ale, tento film má akési kúzlo, ktoré treba spomenúť. Nie je to film, ktorý sa vás snaží vydesiť. Chce vám ukázať temné zákutia, chce sa hrať s vašou predstavivosťou a nakoniec pridá aj nejaký ten moment. Niekoho tento film nemusí vydesiť, ale aj tak je to perfektný film a pod dlhom čase horor dostal nový klenot, a znova od Jamesa Wana. ()

majka25 

všechny recenze uživatele

Pecka! Nevím, jestli to bylo hororovou náladou nebo tím filmem, ale poprvé jsem u filmu opravdu vykřikla... Kdybych mohla dát víc jak 5*, tak bych to udělala ;-) ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Reklama

Reklama