Reklama

Reklama

Manželé Roger a Carolyn Perronovi se se svými pěti dcerami přestěhují do zchátralého domu na statku v Harrisville na Rhode Islandu. Jejich pes ale odmítá do domu vstoupit. Už během první noci se ale začínají dít paranormální události. Ozývají se zvláštní zvuky, v určitý čas se zastaví všechny hodiny, obrazy padají samy od sebe a všichni mají pocit, že v místnosti s nimi někdo je. Jedna z dcer má noční můry, ve kterých se setkává s děsivým démonem, který jí říká, že chce, aby její rodina zemřela. Na statek přijíždějí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi. To, co se Warrenovým jeví jako banalita, se brzy stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry. Podaří se jim pomoct rodině ovládané hrůzostrašnými silami? (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (62)

  • Film se odehrává v roce 1971. (ČSFD)
  • Auto Perronových je kombík Dodge Monaco z roku 1968. Warrenovi vlastní AMC Ambassador ze stejného roku. (J.F.B.)
  • V závěrečných titulcích, ve scéně s náhrobky na hřbitově, je možné si těsně před úplným koncem snímku všimnout bílého obráceného kříže, který rychle problikne. (cze.Oi)
  • Panenka Annabelle měla mít i schopnost zabíjet. 7 let po vyřešení případu, který film ztvárňuje, se ji prý skeptický mladík snažil v muzeu vyprovokovat. O 3 hodiny později zemřel při nehodě na motocyklu. (Adaadrisek)
  • Všechny hodiny ve filmu se vždy zastaví na 3:07, což je o 8 minut méně než v o 8 let mladším 3:15 zemřeš (2005). (Moena)
  • Film se točil digitálními kamerami Arri Alexa. Stejnými se natáčela například bondovka Skyfall (2012). (imagoo)
  • Batshebu hraje Joseph Bishara, který je zároveň autorem hudby. Bishara tak podruhé hrál démona ve filmu Jamese Wana (a zároveň pro něj skládal muziku). (Idoviren)
  • Ed a Lorraine Warrenovi se proslavili díky vyšetřování v Amityville, jež bylo také několikrát zfilmováno. (Geriel)
  • Lorraine Warren pokračovala ve vyšetřováních na počest svého zesnulého manžela i v době uvedení filmu. (Geriel)
  • Ed a Lorraine Warrenovi se podle svého vlastního tvrzení setkali s více než deseti tisíci jevy, jež zkoumali jako paranormální. (Geriel)
  • Dům rodiny Perronových stál i v době, kdy byl snímek uveden. (Geriel)
  • Panenka Annabelle nebyla ve skutečnosti ani z poloviny tak děsivá. Naopak to byla hadrová panenka v bledě modrých šatečkách s velkýma látkovýma očima a široce vyšitým úsměvem. (Geriel)
  • Skutečná hadrová panenka Annabelle je stále součástí okultního muzea Warrenových. (vood)
  • Lorraine Warren a Andrea Perron při natáčení filmu asistovaly jako konzultantky. Podle obou je film natočen přesně podle událostí, které se během 10 let v domě udály. (vood)
  • Ve filmu zazní skladba "In The Room Where You Sleep" od skupiny Dead Man's Bones, což je kapela, jejímž spoluzakládajícím členem je i herec Ryan Gosling. (Lobotommy)
  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu v Severní Karolíně od 22. února do 26. dubna 2012. (Stanleyyyy)
  • Než se skutečná rodina Perronových nastěhovala do domu na Rhode Islandu, žilo a zemřelo v něm osm generací různých rodin. Všechny provázela řada nepřirozených úmrtí. Došlo ke dvěma sebevraždám, smrti otravou, znásilnění a zavraždění 11leté holčičky, dvěma utopením a čtyřem umrznutím. Nejvíce úmrtí se dotklo rodiny Arnoldovy, z níž pocházela hlavní záporná postava filmu Batsheba Sherman (Joseph Bishara). (casyy)
  • Skuteční Ed a Lorraine Warrenovi vyšetřovali paranormální jevy v domě Perronových v letech 1973-1974. (casyy)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Reklama

Reklama