Reklama

Reklama

Manželé Roger a Carolyn Perronovi se se svými pěti dcerami přestěhují do zchátralého domu na statku v Harrisville na Rhode Islandu. Jejich pes ale odmítá do domu vstoupit. Už během první noci se ale začínají dít paranormální události. Ozývají se zvláštní zvuky, v určitý čas se zastaví všechny hodiny, obrazy padají samy od sebe a všichni mají pocit, že v místnosti s nimi někdo je. Jedna z dcer má noční můry, ve kterých se setkává s děsivým démonem, který jí říká, že chce, aby její rodina zemřela. Na statek přijíždějí vyšetřovatelé paranormálních jevů Ed a Lorraine Warrenovi. To, co se Warrenovým jeví jako banalita, se brzy stává nejtěžším a nejhrůznějším případem jejich kariéry. Podaří se jim pomoct rodině ovládané hrůzostrašnými silami? (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (62)

A Nightmare on Elm Street (2025)

  • V roce 2015 web Bloody Disgusting oznámil, že New Line Cinema plánuje provést nový restart série, ke kterému by scénář napsal David Leslie Johnson-McGoldrick. V roce 2017 Bloody Disgusting oznámil, že scénář se stále píše a New Line Cinema raději upřednostnila pokračování The Conjuring (2013). O měsíce později zveřejnil stejný web úryvek z rozhovoru, ve kterém David F. Sandberg vyjádřil svůj zájem o vytvoření této nové verze. V roce 2018 vydal Bloody Disgusting prohlášení scenáristy Davida Leslieho Johnsona-McGoldricka, který odhalil, že projekt je stále ve vývoji, ale zahájení výroby se odkládá, protože New Line Cinema se zaměřilo na rozšíření pokračování The Conjuring. V roce 2019 Bloody Disgusting oznámil, že americká práva se vrátila do vlastnictví Wese Cravena. Produkční společnost SpectreVision projevila zájem navrhnout nový film pro franšízu, stejně jako možnou sérii pro HBO Max. (TommyZR)

Annabelle (2014)

  • Morganna Bridgers, Zach Pappas a Joseph Bishara sú jedinými hercami, ktorí sa vrátili z predchádzajúceho filmu (V zajatí démonov). May a Pappas si zopakovali svoje úlohy Debbie a Ricka, zatiaľ čo Bishara, ktorý stvárnil Bathshebu, hrá v tomto filme démona. (Pat.Ko)

Sestra (2018)

  • Taissa Farmiga (sestra Irene) a Vera Farmiga (Lorraine Warren z V zajetí démonů – 2013) jsou ve skutečnosti sestry. Jejich postavy ve filmu nejsou nějak spjaté, ovšem důležitou podobností mezi oběma postavami je, že jsou obě pevně věřící katoličky obdařené jasnozřivostí. Obě postavy také přežily konfrontaci s démonem Valakem. (hansel97)

Sestra (2018)

  • Jeptiška je již druhou postavu z V zajetí démonů (2013), které se dostalo vlastního spin-offu po panence Annabelle, ta měla i pokračování. Zároveň se jeptiška v sérii objevuje již po třetí celkově, vidět jste ji mohli i v Annabelle: Zrození zla (2017). (hansel97)

V zajetí démonů 2 (2016)

  • O manželoch Warrenovcoch existuje aj kniha, ktorej autorom je Gerald Brittle. Jej názov je "The Demonologist" a pochádza z roku 1980. Autor pak zažaloval tvorcov hororu a žiadal od nich 900 miliónov amerických dolárov. Tvrdil, že exkluzívnu dohodu s manželmi mal iba on a nikto iný. Už len to, že vznikol film V zajatí démonov (2013) a následne aj toto pokračovanie sa mu zdálo poburujúce. Rovnaký problém sa týkal aj hororu Annabelle (2014). (CharLeS41)

Skutečné Amityville – Dům hrůzy (2005) (TV film)

  • V dokumentu vystupuje také Lorraine Warren, která spolu s dalšími médii v 70. letech dům prohledávala. O Lorraine a jejím manželovi byl natočen v roce 2013 hororový snímek V zajetí démonů (2013), jež vypráví údajně pravdivý obdobný příběh z městečka Harrisville. (Kolins)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Reklama

Reklama