Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (150)

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tenhle film nedostal šikovnějšího režiséra, a hlavně kameramana, který by něco s tak vizuálně nabitou Belgií udělal, třeba by si pohrál se světly, místo detailů by šel do celků a vůbec vytvořil nějakou zajímavou atmosféru. Potenciál to má, některé věci jsou zručně natočené, ve střední části se opět koná tradiční nuda a dotazy typu, jak to mohli vědět, jak on to mohl vědět apod., ale celkově to skutečně nebylo až tak špatné. Dokonce, ačkoliv jsem se toho bál, i ta dospívající dcera nepřehrává a není spíše na obtíž, zápletka se docela dá pochopit (ačkoliv jsem čekal, že se někde vyklube z někoho dvojitý agent, ale to už bych asi chtěl moc), dokonce je tu jemné rýpání do amerických praktik rozdmýchávat občanské nepokoje za účelem výdělku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €12miliónovTržby Celosvetovo $1,312,000▐ ušlo to, celkom to strhlo, skromnejších 96hodin /60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Oblafnutých agentů, které pronásledují zabijácká komanda, běhá po světě hromada. A v tom filmovém se jedná o minimálně tři hromady. Rozdíl mezi nimi je v tom, že ti reální se zpravidla proměňují v mrtvoly bez totožnosti a ti filmoví to systému vrací i s úroky. Většinou to bývá více či méně zábavné, ale v tomto případě jsem se poměrně nudil a ani Antverpy s Bruselem to nezachránily. Opisovat se zkrátka nemá a tady se opisovalo tak zodpovědně, že pokud během natáčení došlo k nějakému pokusu o originalitu, tak se to v konečné verzi podařilo dokonale skrýt. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem obyčejný thriller, který před úplným zmizením v propadlišti dějin zdvihá pouze pohodový Aaron Eckhart...Jedná se o směsici několika sérií, ovšem hůř natočené. Erased, chcete-li Expatriate v seznamu loňských filmů lehce zapadl...50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže byly docela luxusní. Myšleno svižné a řemeslně perfektně zvládnuté. Děj jsem příliš neřešil, protože jsem mu poté, co začaly naskakovat obraty jako mezinárodní spiknutí, docela přestal (spíš nechtěl) rozumět. Na druhou stranu štěstí, že tu máme taťuldu, kterému předchozí výcvik u CIA umožní přežít. Právě to jsem od kousku vozícím se na vlně Jasona Bournea nebo Bryana Millse (96 hodin) vyžadoval. Holt témata bývalých agentů filmaře momentálně lákají. Aaron Eckhart není vůbec k smíchu, ba naopak, jen si měl dát víc pozor na pečlivější čtení scénáře a výběr režiséra, který umí navodit tu správnou atmosféru. Mladičká Liana Liberato z thrillerového varování pro náctileté holčičky Trust také potěšila. Svůj účel prostě tenhle kousek na půl druhé hodinky splnil!! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem... Eckhart je za bráchu Liama Neesona ve filmu, kterýmu to šlape celých pětačtyřicet minut. Pak už to začne být docela nuda s ještě debilnějším scénářem, než doposud (kdy alespoň působil sympaticky výplachově, ne urážlivě). ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

klišé ne nepodobné bourneovi, až na to, že tady provází agenta uřvaná infantilní dcera a za celou dobu nikoho nenapadne ostříhat si a obarvit vlasy, nebo aspoň nasadit paruku. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli tu měl doopravdy někdo důvod před něčím někam utíkat, tak leda já před tímhle filmem, a to hodně daleko. Svou zajímavostí je totiž na úrovni volejbalu jednotlivců. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

52 %? Tak špatný to neni. Vezmete hrubé rysy z Taken, Taken 2, úroveň posunete k průměru, ale pořád je to koukatelný film. Nemá razantní přímočarost jako Taken, hudba taky není taková, ale stále ucházející nadprůměr, vedlejších much má víc, někdy působí laciněji, leccos není dvakrát uvěřitelné, ale to překousnu. Šel jsem do toho z prachmalým očekáváním a ve výsledku jsem spokojený. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 6 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to pouze kvůli mé oblíbené Olze. Bohužel, ta tu je jen do počtu a nemá zde žádný prostor, příběh milionkrát viděný, akce průměrná, postavy průměrné. Film, který nenabízí nic nového. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Špatná verze Bournova ultimáta... Není to vyloženě nuda, ale zábavu si představuju jinak. Jelikož právě zmíněný Bourne obsahuje vše, co správný konspirační thriller má mít, je zbytečné se na Expatriate dívat. 30% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Utíkej Eckharte utíkej, v patách sou ti tito zabijáci - mladý ořezávátko, které dělá školácké chyby, velký plešatý chlap co nosí stylovou bundu a tváří se nadmíru velice drsně (né Vin Diesel to neni, ten je ještě totiž rychlej a totálně zběsilej) a starý vypelichaný dědek, který se tváří jako kdyby chtěl vyhrát cenu o úchyla roku. Navíc na krku máš ještě svoji dceru, která se zrovna rozhodne procházet pubertou a tak bude mít zvědavé otázky a ještě zvídavější pohledy. Ono se to má totiž takhle, on totiž Aaron Eckhart patří mezi ty herce, kteří ať hrají sebevětší kravině, tak se mi to líbí a podle hodnocení by jeden řekl, že tohle je kravina. A zase omyl, ono je to naopak, má to velice dobrý příběh a tenhle příběh nabídne nejedno překvapení a nejeden šok. Herci hrají velice slušně a na rozdíl od Costnerovi dcery, (Tři dny na zabití) tak ta Aaronova jednak hraje o level lépe a za druhé v polovině, už se nechová tak rozmazleně. Co se týče akčních scén tak ty sou fakt slušný a taky dost brutální, ta bitka v nemoci byla fakt parádní. Ze začátku mi sice vadila kamera,některé záběry vypadli kýčovitě, ale pak se to zlepšilo. Navíc mně velice potěšil konec, hodně emotivní a taky dost drsný zároveň, takže za to velké plus. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povrchní akční thriller, kombinující (či parazitující) "96 hodin" a dobrodružství agenta Bournea. Příběh nezajímavý a nevěrohodný, Eckhartovi akčního hrdinu neuvěříte ani na minutu (a to se mu to ve Světové invazi docela dařilo) a akce je prakticky nulová a průměrná jako celý film. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Céčkový James Bond s piatou odmocninou. Veľmi slabé v rámci deja, málo akcie, príliš veľké hranie sa na tajuplno. Nesympatický Eckhart bol aspoň kompenzovaný svojou dcérou, ktorá hrala veľmi dobre. Kurylenko do počtu a na ozdobu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře se to rozjelo a začlo to byt i zajimave ale nakonec to vše zase odeznilo. A to byla největši škoda mohl stoho byt i koukatelny snímek. ()

Kimon

všechny recenze uživatele

Inspirováno výše uvedeným obsahem filmu: Bývalý agent 009 Schwarzenbergus (alias žlutočervený pankáč) je společně se svou nemorální politickou stranou donucen k útěku z politické scény poté, co občané odsoudí oba dva, agenta 009 i jeho dravce, patolízala Kalouse, k likvidaci v rámci českého spiknutí čestných a pravdomluvných voličů. Bývalý agent 009 doufá, že se mu podaří v nadcházejících volbách 2013 znovu nastartovat vztah se znechucenými občany ČR, se kterými je zcela odcizen. Získá práci v Rakousku jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní feudální korporaci. Jednoho dne přijde bývalý agent 009 do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali jeho veškeré uschované materiály proti politickým odpůrcům a jeho rakouský pracovní asistent Zemanovich je ve skutečnosti trénovaný agent čestných a poctivých občanů ČR s jasným úkolem – zneškodnit agenta pankáče, Kalouse a všechny jeho voliče. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce likvidovat – bývalý agent 009 s Kalousem a všichni jeho voliči musí prchnout do českým majetkem zbohatlého a nenasytného Vartikánu, přičemž v patách mají dokonale vyškolené likvidační komando nespokojených občanů ČR. Agent 009 alias pankáč a jeho voliči, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spoléhat jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru, která zde však nikdy nebyla. Ona budovaná důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se pankáčovi voliči dozví pravdu o jeho politických cílech a úmyslech se zemí českou. .... tento akční thriller ze života vůdců nejmenované české politické strany je bohužel pouze smyšlenka, ale krásná, že? Akční Agent na útěku je propadákový thriller stejně jako je propadákem věčně chrápající postava agenta 009 na pozadí velkého vůdce Kalouse. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Jasně, je to hodně takenovsko-bourneovské, ale podle mě to bylo lepší právě než dvojka Taken. Zápletka je sice provařená, že už to snad ani víc nejde, holčina se chová místy neskutečně protivně, ale film šlape a prakticky nemá hluché místo. Navíc se povedlo i obsazení. Eckharta sice moc nemusím, ale tady mu role sedla a Olga Kurylenko s černým přelivem byla k nepoznání, čili hezká. Není to nic, k čemu bych se v budoucnu vracel, ale jako žánrová jednohubka je to víc než ucházející. 70% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tento akční snímek nepřináší nic nového, ale stejně se mi líbil. Není to úplně můj oblíbený filmový žánr. Stejně se tam pro mě našly věci, co mě zaujaly. 60%. ()

Reklama

Reklama