Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu Expatriate vznikl spojením dvou latinských slov "Ex", v překladu "z", a "Patria", tedy "země" nebo "vlast". (Terva)
  • Na ochranné vestě jednoho z příslušníků antverpského policejního sboru lze zaznamenat specifické kódové označení "ZPZ 5339", to je ovšem číselné značení tzv. policejní zóny hlavního města Bruselu. (Conspi)
  • Navzdory viditelnému veřejnosprávnímu značení spadajícímu pod správu města Antverpy, často v dvojjazyčném provedení, byly filmové exteriéry točeny výhradně v ulicích hlavního města Bruselu. (Conspi)
  • Napriek tomu, že sa celý film odohráva v Belgicku, tak malá časť natáčania prebiehala aj v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama