Reklama

Reklama

Město divů

(seriál)
  • USA Magic City
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2013), 13 h 44 min (Minutáž: 47–55 min)

Hudba:

Daniele Luppi

Hrají:

Jeffrey Dean Morgan, Olga Kurylenko, Danny Huston, Steven Strait, Christian Cooke, Jessica Marais, Elena Satine, Dominik García-Lorido, James Caan (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Miami Beach, 1959.
Zatímco Ike Evans oslavuje Nový rok ve svém luxusním hotelu Miramar Playa, Havana padá do rukou Castrových rebelů. Jsou to neklidné časy v Miami, ovšem zároveň je to místo, kde je třeba být. Jsou tu Kennedyovi, mafie i CIA. A je tu také Ike, hvězda svého hotelu Miramar Playa.
Jenže za všechno se platí. Aby mohl financovat svůj sen, upsal Ike duši mafiánovi Benu Diamondovi, jemuž přezdívají Řezník. Ikova manželka Vera, bývalá showgirl i jejich tři děti k němu vzhlíží a považují ho za čestného muže. Ike však, i kdyby chtěl, nemůže porušit smlouvu s ďáblem. Jeho život je jedno velké divadlo. Vlastně nic v hotelu Miramar Playa není jak se zdá. Přes den se všude hemží klauni a hosté se nadšeně učí ča-ču. V noci se však manžílkové tajně schází s prodejnými krasavicemi, zatímco ostatní obyvatelé Miami se scházejí, aby si poslechli legendární zpěváky, muzikanty a komiky.
Ikův svět je vratký jako domeček z karet a on se ho snaží udržet pohromadě, bojuje za svou rodinu a Miramar Playa... ve Městě divů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (51)

emma53 

všechny recenze uživatele

Nádherná vizuální podívaná, skvěle vytvořená retro atmosféra, hezký mužský, pochopitelně v čele s Ikem (J.D.Morganem), krásné ženy, super bouráky a i když dějově to klouže trochu po povrchu, tak po zhlédnutí celé série musím říct, že mě to nakonec chytlo a krásně se na to dívalo, takže pokračování bych určitě uvítala . Jako relax tenhle seriál s klidem doporučím. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně stylový retro seriál s výbornou atmosférou a charismatickým Jeffrey Dean Morganem v hlavní roli. Ženským to sluší, Danny Huston je správně děsivý a zápletky se nám začínají pořádně zamotávat. Jen ty dialogy by nemusely místy tolik šustit papírem. Zatím ale hodně příjemné překvapení. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál neosloví každého a už vôbec nie náročného seriálového diváka. Je totiž hlavne pre milovníkov tej doby (prelom 50.tych a 60.tych rokov minulého storočia) a tiež priaznivcov mafie. I keď tu nie sú mafiánske rodiny, je tu pár gangstrov ako sa patrí. Čo ma na seriáli hneď očarilo, bolo práve to, čo mám na filmoch a seriáloch najradšej a to doba 50.tych rokov. Tá úžasná atmosféra sa tu podarila na jednotku, na automobiloch sa nešetrilo a kedže sa blížia 60.te roky, automobily začali dosahovať tvarov rakiet. Ďalej by som menoval za klady všetky kostými a všetko vybavenie. Nieje to len sem tam jeden dobový telefón alebo niečo podobné, ale v retro štýle je celý hotel, od recepcie po hotelové izby. V každej časti je nejaká zápletka, a vždy nejaká tá vražda. Možno by sa dokonca dalo nazvať - poprava. Jeffrey Dean Morgan to všetko skvele ťahá, je to charizmatická postava a jeho mladučká žena - Olga Kurylenko je pastvou pre oči. Skúste dať šancu prvej časti a sami uvidíte. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Seriálové Casino, stejně pestrobarevné, stejně vtahující a neméně brilantní a do detailu vybroušené (a jak je u HBO seriálů zvykem, také zatraceně sexy). Tento velevýpravně vypadající skvost zabydlený parádními postavami si bez náznaku pochybností zaslouží pět hvězd a mnohem větší pozornost, než jaké se mu tady zatím dostává. Jeffrey Dean Morgan setřepal image "Komedianta" a polomafiána a hotaliéra Ika Evanse si vychutnává podobně jako De Niro Ace Rothsteina. Druhá série laťku ještě o kus zvedá... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál dělá nádherná výprava, díky níž, i když se chvílemi v ději moc neděje, pořád je na co koukat. Nicméně i samo vyprávění člověka udrží ve střehu včetně jeho jednotlivých epizod. Zkrátka moc dobře se na to kouká a nic nevadí, že se moc až tak závažného nedovíte. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když se v tom člověk začne pitvat, tak může dojít k názoru, že postavy jsou až příliš povrchní, děj moc černobílý a některé herecké výkony za mnoho nestojí. Ale také je tu atraktivní hotelové prostředí, typický rukopis pro mafiánské filmy, tempo a postavy, ke kterým zaručeně získáte sympatie i odpor přesně tak, jak to tvůrci zamýšleli. A jestliže Olga Kurylenko leze místy na nervy a představitel Dannyho je až příliš jako Brandon Walsh, stojí tu oproti nim příjemný výkon J.D.Morgana, sexy Jessica Marais a hlavně záporák, v podání Dannyho Hustona, který se stal synonymem pro odporného bastarda. A když stávající obsazení doplnil v druhé sérii ještě James Caan, nebylo co řešit. 90% a doufám v třetí řadu. ()

jerry12

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech: Magic City obsahuje několik hluchých míst, která jsou často vyplňována zbytečnou a místy i trochu otravnou vatou, bez níž by šlo zkrátit stopáž jednotlivých dílů o takových 20-30%. Nelze očekávat ani velkou konverzačku, ač by k tomu tématika mohla z pohledu diváka svádět, na druhou stranu, když už k nějakým výraznějším dialogům dojde, jsou inteligentní a daří se jim navnadit a to je důležité. I když Magic City zpočátku trochu zmatkuje a tápe v tom, na jakou strunu se usadit, je především neskutečně elegantní a sexy, a všechny postavy - ať mužské, či ženské - je radost nejen pozorovat, ale především poslouchat. Napjatě očekávám, kam se Magic City dostane, a i když zatím nemá našlápnuto k precizní politické kriminálce, jak by se mohlo zdát, ale spíše k povrchnímu a materialistickému politickému melodramatu, mou zvědavost si po dvou dílech získal dostatečně, minimálně v takové míře, abych jej dokoukal do konce. Uvidíme dál. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Snaha o (něco jako) novou verzi Sopránů vsazenou do sklonku 50. let minulého století. Snaha nikoli dokonalá (neb Sopránům se nic rovnat nemůže), ale celkem zdařilá a pohledná... I. série: 75% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

50. léta, Prosluněné Miami, luxusní hotely, nablejskaný auťáky, sexy ženský a samozřejmě mafiáni - To je přesně to, co tenhle seriál nabízí. Musím říct, že jsem se trochu bál hereckého obsazení, ale to se nakonec ukázalo jako zcela zbytečné. Dobová atmosféra byla zvládnutá na jedničku. Jenom je škoda, že to po dvou sériích zastavili, aniž by to dostalo šanci mít uzavřený konec. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Ale chvílemi to bylo trápení. Nadšení z perfektně stylizovaných cigaretových a alkoholových dýchánků zpočátku dokázalo zakrýt často otřesné neherectví všech přítomných. Jenže když obrázky omrzely, nezbylo nic, než zajímavá zápletka někde mezi Kmotrem a Kasinem s hrstkou zajímavých, ale předvídatelných postav a povedenou hudbou (ať už tou filmovou nebo dobovou). Oproti konkurenci však lákavý základ Magic City nedokážou podpořit právě herci, naopak si ještě pro sebe berou zbytečný prostor při řešení několika naprosto zbytečných dějových linek, a tím na onu konkurenci na hony ztrácí. S přibývajícími díly se od tohoto podstatného problému ale dá odhlédnout a soustředit se pouze na ty krásné obrázky, o kterých je seriál očividně především. A přestože by ani to na slušné hodnocení obyčejně nestačilo, závěrečná epizoda druhé řady zachránila co mohla a v televizním mafiánském světě se svým nábojem a elegancí, s jakou dohraje rozehrané partie a zároveň načrtne nové, prakticky nemá obdoby. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Takže jsem viděla celou řadu, moc se těším na další, retro se skvělým J. D. Morgenem a chtěla bych poděkovat psedmovi za titulky. A jede nám druhá řada, opět super, krásně to nabírá na obrátkách, určitě všechny hvězdy zůstanou.No a Morgen...a nejen on, že:-) Dokoukáno, obrovská spokojenost, já si to užila moc. Cesta do pekel je vždy dlážděna dobrými úmysly. A prosím, prosím, přemluvte někdo Starz ať udělá třetí řadu:-) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Óóó, tak tohle je lahůdka. Další seriál, u kteréhu budu přibírat kila při vysedávání před bednou. Já tušil, že se do toho nemám pouštět. Sakra. /// 2. sezóna /// A jdeme o bodík výše… tohle je mafiánský bonbónek par excellence. Uhrančivý psychopat bez skrupulí Ben Diamond, neodolatelný elegán Ike Evans a stále božská Vera. James Caan jako überboss? No ty vole! Obrovký těšinger na další sezónu. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Neustálé šukání a nahý holky v bazénu nenahradí kvalitní dialogy, scénář a herecké výkony (např. Kurylenko je příšerná). Čtu tady přirovnání ke Casinu nebo Sopránovým...ani náhodou. Seriál (narozdíl od zmíněných) klouže po povrchu a jednoduše není uvěřitelný. Průměr. Bohužel:-( Zlatý Boardwalk Empire - TO je pravý retro seriál z prostředí mafie! ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Taková Ordinace nebo Ulice by si teda mnohem víc zasloužily zrušení než Magic City !!! Moc se mi to líbilo, sjela jsem to během pár dní, náběh na pokračování tam byl, tak škoda, že se toho už nedočkáme. Děj příjemně odsýpal, sice nešlo o nic extrémně převratného a novátorského, ale celkově měl seriál krásnou atmosféru plnou luxusu, mořského vánku a energické hudby. Jako bonus byli fešáci v čele s Morganem, prostě seriál přesně podle mého gusta, který doporučuji pro zpestření večerů. "Dreams do come true", nechme se inspirovat Isaacovou odhodlaností :-) ()

klida 

všechny recenze uživatele

Z vývoje děje chápu morální a etická dilemata, která má Ike Evans, ale je to natočeno tak bezkrevně, že je v tom nevidím, že při sledování není vůbec znát nějaká tíživost, nejistota nebo strach. A ostatní postavy jsou tam jen tak na okraj včetně občas hezky démonického Hustona. Píše se tady o "neustálem šukání", nenech se zmást, svlíká se tam jediná holka a to v průměru jednou za díl. Pokud bude, tak se u další řady nejspíš neuvidíme. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Po první sérii, well, pretty good, ale ten správnej pocit z toho nemám. Hlavní mínus je špatnej casting na roličky mladejch krásnejch postav, kterejm ale silně chybí nějaké charisma (oba Ikovi synové, pokojská Mercedes - ta je úplně nejhorší krok vedle). Dál mi tam taky chybělo trochu víc násilí a když už tam byly nějaké ty krvavé scény, zbytečně moc v nich chrstala přehnaně krev. Děj taky někdy docela nudí. Z jinejch věcí je ale málo věcí, co se dají vyloženě vytknout. To retro je fakt vychytaný, ostatní herci docela ok a prostě se na to dá koukat. Akorát zatim nechápu ten název Město divů - asi abych se divil, kde ho vzali... Ale má to našlápnutej dobrou cestu do druhé série, takže uvidíme. Druhá série je na tom skoro stejně. Docela se to táhne, ale ke konci jsou některé dějové linky dost osekany a odflákly. Tím pádem úplně ztratily na významu a v podstatě tam nemusely vubec být. Jinak děj sice graduje, ale ne nějakym závratným tempem. Nedosáhne to holt toho vrcholu, kterýho by to dosáhnout mohlo a mělo. Připadalo mi to, že plánovali i další sérii, ale najednou to museli všechno rychle utnout. Jinak scény s násilím, akcí a zabíjením byly povedené a jenom kvůli tomu je mi líto, že to už skončilo. Ale fakt jenom kvůli tomu. Škoda. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

(7) Pomalejší rozjezd, ale pak se mně ta retro mafiánská atmosféra dostala pod kůži, k tomu krásné ženské, a tak po první sezóně (8 ep.) jsem litoval, že byla tak krátká. Další řada je doufám nabíledni a já si přeji, ať je to co nejdříve. Po druhé sezóně (8 ep.) přichází od stanice Starz špatná zpráva, že seriál končí. Jak už bývá poslední dobou pravidlem, když se začně nějaký seriál slibně rozjíždět. Druhá polovina druhé sezóny už měla všechny atributy mafiánského seriálu, jakých nikdy není dost, ale nově připravované seriály a hlavně rating jej holt pohřbil. Pro mě velká škoda, ale věřím Starz, že v budoucnu uvolněné místo zaplní opět kvalitou. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Žít a užívat si luxusu v rozpáleném Miami padesátých let (se vzdálenými ozvuky kubánské revoluce) muselo být naprosto jedinečné a jestli se seriálu Magic City něco (ne)skutečně podařilo, je to právě vystižení "genia loci" tohoto místa a doby. Zajišťování chodu nejprominentnějšího hotelu ve městě s sebou přinášelo nejenom horké dny a vlahé noci plné vášně, tance, sexu a alkoholu, ale i hazardu, podplácení, vydírání a vražd, tedy přesně toho, na čem každá bytelná mafiánská sága může stavět. Opravdu velká škoda, že byl seriál předčasně ukončen po 2. sezóně a spousta zápletek tak zůstala neuzavřena. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý kousek z kotlíku mafiánských seriálů. Tentokráte z pohlednu zámožného hoteiera, kterého stíha problém za problémem. Atmosféra počátku 60. let úchvatná. Místy moc zvratů na poslední chvíli a místy až moc na efekt. 4,5* ale kam se to hrabe na The Sporanos!!! ()

Reklama

Reklama