Reklama

Reklama

Darwin

(festivalový název)
Trailer
Švýcarsko, 2011, 86 min

Scénář:

Taylor Segrest

Obsahy(1)

Těžko bychom hledali nehostinnější místo pro život, než je americký Darwin. Malé městečko, ležící ve vyprahlé krajině v Údolí smrti, dnes nazývá svým domovem pětatřicet lidí. Patří mezi ně například pozoruhodný umělec Monty s hodně divokou minulostí, talentovaný pianista Dell, vousatý anarchista Robin či mladý Ryal, který prochází změnou pohlaví z muže na ženu. Ve městě, které proslulo těžbou stříbra dnes nenajdete obchod, úřad ani kostel. Jediným člověkem, jenž zde má práci, je bývalá hippie a dnes poštovní doručovatelka Susan. Absolutní klid totálně vyprahlého místa občas naruší jen stíny temné minulosti zdejších obyvatel. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Vyprahlé místo v Údolí smrti si pro život zvolilo třicet pět obyvatel. Ti žijí ve ,,městě" Darwin, kde je nikdo nesoudí, kde mohli najít sami sebe, vyrovnat se s minulostí a smířit s lidským údělem. Začátek dokumentu má rychlý spád, zajímavé příběhy, silné momenty, hlubokou sondu do lidského nitra, ale druhá polovina již nerozvíjí témata té první. Velkou sílu má tento dokument v samotných protagonistech, kteří na klidném místě našli klid v duši. ()

Sten2 

všechny recenze uživatele

Stejně jako režiséra i mne fascinují lidé, kteří obývají neobyvatelná místa naší planety. Zajímá mě život jaký si já ani ve snu neumím představit. 90% z celkových 35 obyvatel Darwinu má za sebou pletky se zákonem, drogy či ňáké "voodoo spooky shits" a tak jsou jejich osobní příběhy o dobách minulých vcelku zajímavé (v podání Montyho i zatraceně srandovní). Škoda jen, že příběhy jednotlivých lidí jsou si celkem podobné a tak vás po první půlhodině (která je opravdu skvělá) už toho moc nepřekvapí. Možná měl režisér déle sledovat toto zvláštní městečko, určitě by získal ještě zajímavější material, přesto si myslím, že se na tenhle film bude nahlížet jako na jeden z nejlepší na 46. MFFKV. 3,5* ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama