Reklama

Reklama

Pod sluncem tma

  • Slovensko Pod slnkom tma (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Milan a Tomáš, dva čeští rozvojoví experti, se naposledy vracejí do odlehlé zambijské osady Masuku, kde před čtyřmi lety elektrifikovali areál školy a nemocnice. Postupně zjišťují, proč některé části systému nefungují, a snaží se vše během hektických dnů i černočerných nocí opravit a finálně předat. Zažívají zkraty všeho druhu, míjení a prolínání různých světů, ale i oslavné rituály vděčnosti. Pod sluncem tma vtipně a naprosto otevřeně sleduje úskalí rozvojové pomoci. Je příběhem pokusu předání evropské technologie a odpovědnosti, ale i „zlatých českých ručiček“, které si dokáží poradit i uprostřed Afriky. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Film získal roku 2012 cenu Asociace českých filmových klubů na festivalu českých filmů Finále v Plzni v kategorii nejlepší dokumentární film. (JoranProvenzano)
  • V roce 2011 zvítězil film na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě v kategoriích nejlepší český dokumentární film a nejlepší celovečerní dokument. Na festivalu získal také Cenu díváků. (Tom_Lachtan)
  • Film získal cenu České filmové kritiky pro nejlepší dokumentární film roku 2011 (Terva)
  • Jde o první český film natočený fotoaparátem. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)

Související novinky

Scientific Is The New Sexy: AFO 47

Scientific Is The New Sexy: AFO 47

09.04.2012

Mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů Academia film Olomouc (AFO, 17. – 22. dubna 2012) letos vstupuje do 47. ročníku. Hlavní programový blok se v rámci provokativního leitmotivu Utopie &amp… (více)

46. ročník MFF Karlovy Vary

46. ročník MFF Karlovy Vary

19.06.2011

Od 1.7. do 9.7. se v Karlových Varech uskuteční nejvýznamnější filmový festival kategorie A ve střední a východní Evropě. Festival představí 178 celovečerních filmů, převážná většina z nich bude mít… (více)

Reklama

Reklama