Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (266)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechápu hodnocení některých lidí o absurditě tohoto snímku. Tento film se snaží ukázat jaká je dnes mládež co dokáže a jak se chová. Jasně někteří intelektuálové si zde řeknou, že to je blbost, že nikdo nic podobného nedělá, ale všem těmhle lidem můžu jen vzkázat ... probuďte se!!!! Tenhle film je nechutný pohled na "teenegerský" svět. Tenhle film nezabaluje všechno do balíčku jaký by každý chtěl, tenhle film nelže, ukazuje co vidí a ukazuje to očima těch, kteří konají tak jak film ukazuje. Jde o odsouzení dnešní mládeže. Avšak zbytečně škatulkuje všechny teenegery dohromady a dělá ze všech jen ty oplzlé, sexem posedlé odpady společnosti(jestli toto někomu vadí, tak to sorry, ale po tomhle snímku snad nemůže nikdo mít dobrou náladu). Kdybych byl rodič a viděl tento film asi bych se zachoval dost drasticky a svým dětem bych zakázal hodně věcí, kdyby se chovali aspoň trochu jinak než by měl. (nejrychleji od odpadu k 5* a zpět a zase zpět, co pamatuji:)) ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů pro mladé o mladých, který se snaží co nejrealističtěji a nejpoctivěji zachytit současný život mladé generace. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Stejný pocit nevolnosti ve mně naposledy vyvolal film „Ken Park“. A ejhle stejný autor. Takže do budoucna si dám velký pozor, abychom se (Larry Clark a já) už nikdy nesetkali !!! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Snaží se to o autentičnost, ale je to z velké části spíše nuda. Haranti tam mluví o šukání a šukají a mají AIDS, což bylo v devadesátkách terno, ale dnes už to nikoho nezajímá. Nejvíc mě tam bavily ty městské figurky, jako podivná rodina hrající v metru na harmoniku, nebo beznohej žebrák na skejtu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Už po úvodním sexu a následujícím nesmyslném dialogu mi bylo jasné, že já a Kids nebudeme kamarádi. Pseudodokumentární kamera nebo nesnesitelné hlavní postavy ve mně vzbuzovaly skoro až pocit zlosti. Něco zachraňuje i závěr dávající pocit relativní ucelenosti a myšlenky, ale ta moralistická větička na závěr táhne film zase zpátky dolů. Ta snaha o myšlenku a varování tam skutečně je. Ale nefunguje prakticky v ničem. 30% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nadržený pouliční spratci raw & unfiltered, pěkná sonda do dekadentní dimenze 90’s New Yorku, myslím stejně dobře dívatelná jako kdysi. A já vůbec nechápu, proč sem tolik kritik tahá slovo “moralita”. Prvoplán provokace - možná - who cares. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ufff, byla to taková nálož, že jsem to vážně psychicky neunesla a nejhorší na tom je, že se tomu dá věřit. Nicméně na mě je to moc silná káva. Ještě, že tím věkem neprochází všichni takovým způsobem, brrr.......a já bych osobně volila cestu rodinné komunikace, než jim pustila tenhle příliš explicitně podaný, rádoby moralistický film. ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Ač rok je to mnohý, vidím to jako dnes. Své spolužáky z gymplu, kteří byli ze zprávy, že se jde se školou do kina, otrávení už předem v tušení, že se nám opět poštěstí zhlédnout veledílo. A sebe, jak je utěšuju : "Berte to z tý lepší stránky, vždyť se ulejem, ne?" Když šly závěrečné titulky, většina lidí seděla v konsternovaném tichu, někteří se nahlas smáli a někteří (včetně pedagogů) spali. Jen já jsem seděla a usedavě vzlykala: "A kvůli tomuhle jsem přišla o chemii a němčinu, búúúúúúúú..." ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Občas se po letech k nějakýmu filmu vrátim a musim pozměnit hodnocení i komentář. Kids jsem poprvé viděl někdy v době, kdy jsem byl o něco mladší než hlavní postavy v tomto filmu, a tenkrát mi to přišlo docela cool a vlastně jsem chtěl mít taky nějakou podobnou partu kamarádů, poflakovat se s nima od ničeho k ničemu a třeba od nějaký kámošky chytit pohlavní nemoc. Nic hlubšího jsem v tom tenkrát neviděl. Když se na to koukám dneska, tak musim uznat, že Larry Clark, kterej tehdy točil svůj první film a do hlavních rolí obsadil různý tehdy naprosto neznámý začínající herce, případně úplný neherce, který posbíral někde na ulici, vytvořil opravdu pozoruhodný dílo, který za těch 30 let od natočení vůbec nezestárlo. Naopak ještě navíc získalo jakejsi kultovní status. Každou chvíli na mě někde vyskakuje ta notoricky známá fotka, kde partička jde po travnatym ostrůvku mezi silnicema, a každej hned pozná, že je to z Kids. Škoda, že Clark ve svý další tvorbě odbočil spíš k nějakýmu soft-pornu, kde je to převážně o snaze diváka šokovat, ale ta hlavní myšlenka filmu se ztrácí někde v pozadí všech těch sexuálních scén. Tady se o sexu hlavně kecá a těch vyloženě sexuálních scén je tu na Clarkovy poměry ještě málo a jsou hodně decentní. Taky tady Clark tolik netlačí na pilu a měl jsem z toho pocit, že je to opravdu ze života. Chválim taky to, že tady ty postavy hrajou opravdu mladý herci, kterejm je cca těch 17-18 let. Mezi nima můžete vidět třeba debutující Chloë Sevigny nebo Rosario Dawson. Příznačný je i to, že jeden z hlavních herců spáchal o pár let později sebevraždu, druhej se pro změnu předávkoval. Neřikám, že je film dokonalej, občas se trochu vleče, občas je to chování postav tak trochu postavený na hlavu, ale ty 4 hvězdy si to zaslouží. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsme kdysi na gymplu byli na tomto filmu jako na povinném školním představení, a celá třída včetně mě měla z tohoto filmu ohromnou prdel (což jistě neměli pedagogové v úmyslu). A když jsem ho nedávno viděl znova, bavil jsem se snad ještě víc. Tudíž se domnívám, že údajný osvětový význam tohoto díla je poněkud diskutabilní. Ale jako sonda do života newyorské mládeže z nižších sociálních vrstev je to, pokud mohu soudit, docela věrohodné, občas sice trochu přehnané, ale ještě ne tolik jako Ken Park. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„When you're young, not much matters..“ Prkno, intoxikace, deflorace a zevlování Velkým jablkem, co nikdy nespí (s gumou). Clark bez příkras a soudů o mládeži, která žije výhradně přítomností a co beránkem se může stát, jen když ji oddělíte od stáda. A rodiče, potažmo dospělí? Ti tu mají stejnou roli jako v groteskách Toma a Jerryho.. Nějaký message v tomhle pulzujícím coming-age nehledejte, spíš jen poznatek, že soulož na posteli s plyšáky by už sama o sobě měla být trestným činem.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

America's sweethearts aneb život amerických teenagerů v praxi. Překvapivě drsný pohled na jejich život, soužití, přežívání a trávení volných chvil. Leo Fitzpatrick ve své první roli ihned dokázal, že se pro herectví narodil. Škoda, že si poté herectví znechutil a objevoval se na plátně stále méně často. Jeho postava Telly - lhostejný, sexuální deviant a pedofilní smrad - je zahrána s takovým přesvědčením a zaujetím, až z toho běhá mráz po zádech. Celý příběh se odehrává během jednoho dne Tellyho života a že se toho stane požehnaně, taková je prostě Amerika. Země neomezených možností. Jsem rád, že jsem nemusel vyrůstat právě tam. ()

molotov odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně přitažený za vlasy. To snad nemůže nikdo myslet vážně, co se v tom filmu odehrává. Netvrdím, že se něco podobnýho neděje, ale takhle to přehánět? Emocionálně na mě film nezapůsobil ani trochu, rozhodně jsem s nikým z hrdinů nesoucítil, to mi spíš všichni přišli debilní a jednoroměrný. Ty vysledky AIDS testů musel odhadnout snad úplně každý a bylo to dost levný. Co jsem ovšem vůbec nepochopil, byl ten závěr. Ta holka hledala toho kluka, co ji nakazil, aby si to s ním vyřídila nebo co, najde a co udělá? Samo že nic. Zatímco on nakazuje právě další holku. Ta holka je navíc zobrazovaná skoro jako světice z jinýho světa, která měla sex jen jednou za život, v tom případě je dost divný, že ho měla zrovna s tím debílkem a ještě trapněji na mě působilo, jak si v tom baru vzala drogu. Její odpor byl opravdu úžasný. "Já to nechci" "Vem si, no tak" "Tak jo, dík". V tu chvíli jsem byl skoro rád, že ta postava má AIDS, protože někdo tak pitomý si to zaslouží. A dost pochybuji o tom, že zrovna do týhle pozice mě chtěl ten děda rejže dostat. Ale jestli jo, tak se mu to povedlo opravdu skvěle a klobouk dolů. A ten kluk co jí znasilnil na konci, byl taky pekný debílek. Poslední věta filmu, jeho věta "Co se to stalo?" Dost divný závěr, o tom že ta holka ma AIDS nemohl nic vědět a nadrogovaný a ožraný jak prase byl většinu filmu, takže jeho výrok byl hodně mimo. A to se ani nezmiňuji o tom zmlácení černocha v parku, to už mi přišlo jako hodně černá komedie. Slabej konec slabého filmu. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, který se těžko popisuje a ještě hůř hodnotí. Svým způsobem není ničím výjimečný, jenom prostě tím, že realitu zachycuje jako realitu. Ano, vždy to nechodí tak jako v Kids, všichni teenageři takoví nejsou (já jsem toho důkazem), ale přesto existuje skupinka lidí, která tenhle život žije. A tahle 90 minutová sonda do toho, jak to v podobný kupině lidí chodí, rozhodně neslouží jako pobavení pro sobotní večer, naopak vás svým způsobem strhne... pravděpodobně zhnusí... prostě ovlivní spíš negativně než pozitivně. Já osobně bych většinu těch lidí (hlavně tedy Tellyho) nejradši nakopala do p*dele, což nakonec asi znamená, že to ve mně nějakej dojem zanechalo. A jsem celkem ráda, že žiju ve světě, v jakým žiju. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Exkurzia do života skazenej americkej mládeže. No neviem nakoľko je tento film autentický, ale vlastne ma to ani nejak veľmi netrápi. Pár hustých scén a pár zbytočných obohacujúcich celkom nudnú a klišovítú hlavnú linku. Ono sa tam v podstate nič nestane, ale celkom sa tlačí na formu s jediným cieľom šokovať. A to buď človek Clarkovi zožere, alebo nie. Zo mňa to celkom rýchlo vyprchalo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Díky svému silnému společenskému odkazu se Kids mohou i po letech řadit na přední místa mezi snímky, které se absolutně neohlíží na „morálnost“, neustále diváka tlačí do té nejhlubší deprese, kladou tabuizované otázky. Pravděpodobně nejvíce diskutovaným aspektem snímku je jeho přístup k násilí, k sexualitě, drogám a jeho živé vyobrazování. Jeho uchopení je platné i po letech (když se občas z doslechu dozvím, jak se dnešní šestnáctiletí, ale i třináctiletí, baví, tak mi jde mráz po zádech - doba se nenávratně mění, před několika lety si školáci pod lavicí prohlíželi pornočasopis, dnes na školách jedou drogy, v tašce místo učebnic nosí nože), z podobně laděných snímků na mě ale podstatně více zapůsobila například na první pohled průměrná (o to víc zajímavá a působivá) Třináctka režisérky Catherine Hardwicke. ()

Reklama

Reklama