Reklama

Reklama

Podivnější věci

(festivalový název)
  • USA Stranger Things
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Oona se vrací do skromné přímořské chaty, kterou měla tak ráda její zesnulá matka, aby vytřídila pozůstalost a dům prodala. Když však narazí na mlčenlivého bezdomovce Maniho, věci se nečekaně změní a oba hrdinové dostanou šanci vyčistit si hlavu od toho, co tíží jejich životy. Komunikace mezi dvěma introvertními postavami se postupně uvolňuje a Oona s Manim k sobě s naprostou přirozeností nacházejí cestu. Tlumený snímek nikdy nemíří k melodramatickým zápletkám, namísto toho proniká do nitra uzavřených postav, které představuje ve vší zranitelnosti. Při natáčení a budování protagonistů pracovali režiséři v úzké kooperaci s herci, jimž ale odhalovali scénář jen po částech, aby vždy věděli pouze tolik co postavy, jež představují. Podařilo se tak nejen vyzdvihnout základní hodnoty mezilidských vztahů, ale docílit i jedinečného napětí mezi hrdiny, které zastihujeme v mimořádně křehkých momentech jejich životů. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (5)

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - FORUM OF INDEPENDENTS - Fórum Nezávislých (Stranger Things / STRANGER THINGS / Podivnější věci) - Strašná nuda s ještě nudnejší a nesympatickou hrdinkou, s "Bin Ládinovským" nevěrohodným bezdomovcem a nesmyslným, nervydrásajícím diktafonem... - 2. 7. 2011 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 15% ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Stranger Things? Jo, film je opravdu divnej! Kdo by si vzal domu, dobre do polorozpadly chajdy, bezdomovce se vzhledem usama bin ladina? Kdo by mu pak donesl susenky a penize? A v posledni rade kdo by mu pak dal klice od baraku? huh? Film je temer bez dialogu, uplne bez hudby a se zaberama na prirodu... Je to proste peklo! **IFFKV 46th** ()

Reklama

jochanan 

všechny recenze uživatele

IFFKV Tenhle film je opravdu ´"podivnejsi vec". Melo to i sve svetle momenty ze zivota bezdomovce, ale celkove se clovek o nikom z nich nedozvedel. Bylo to tak divne, ze k tomu proste ani nejde komentar. Snad jen to, ze znova uz bych to tedy videt nechtela ani nahodou a zitra uz nebudu vedet, o cem tenhle fiolm vlastne byl :/ ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama