Reklama

Reklama

REW–FFWD

(festivalový název)
  • Kanada REW-FFWD
Dokumentární / Krátkometrážní
Kanada, 1994, 31 min

Obsahy(1)

Snímek režiséra Denise Villeneuvea zachycuje mladého fotografa, který je vyslán na Jamajku, kde zažívá velký kulturní šok. Utrpení záhy střídá fascinace lidmi, s nimiž se zde setkává, čtvrtí, kterou si vybudovali, a také jejich hudbou. (Doc Alliance Films)

Recenze (5)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Jamajka, reggae a pár lidí, kteří jen tak vysedávají v ulicích, zpívají, hulí a nechávají život jen tak plynout. Zajímavý atmosferický experiment, kterému by stačila polovina metráže. ()

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - TRIBUTE TO DENIS VILLENEUVE - Pocta Denisi Villeneuvovi (REW–FFWD / REW–FFWD / REW–FFWD) - Vůbec se mi nechce toto hodnotit, protože pana režiséra obdivuji, jenže tohle bylo něco příšerného, nekoukatelného. Dokumenty už raději né... - 2. 7. 2011 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 0% ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Neviem, neviem. Je ťažké hodnotiť film, ktorý má byť dokumentárny, ale on veľmi dokumentárne nepôsobí. Mám z toho zmiešané pocity, ale bolo to nápadité a zaujímavé, hoci stopáž by mohla byť skrátena aj o tretinu. Myslím, že tri hviezdy sú akurát. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Debut 27-ročného Denisa Villeneuveho, ktorý natočil priamo na Jamajke v Trench Town. Mix dokumentu a fikcie vytvorili zaujímavú koláž, ktorá skrz striedanie časových línii vytvára obraz o tom ako žijú bežni ľudia - vo veľkej chudobe ale v silných sociálnych putách, kde viac ako farba pleti hrá silnú rolu hudba a rastafariánstvo. Originálny koncept a iná forma ako ukázať Jamajku. Akurát by to chcelo ešte väčšiu dĺžku, aby bolo vniknutie do Trench Townu hlbšie. Ako debut super. Film vyhral cenu New Yorkskej poroty na festivale v Locarne v roku 1994 a v rámci sekcie Tribute ho premietali v Karlových Varoch v roku 2011. ()

Reklama

Reklama