Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia je úspěšná mladá dívka, s pěkným bytem, s milujícím přítelem a slibně nastartovanou kariérou psycholožky. Americký sen. Jenže pak se probudí do jiného snu... Setkání s přítelem z dětství v ní oživí vzpomínky na dávno zapomenuté noční můry. Noční můry, které se teď po letech vracejí... jako skutečné. (oficiální text distributora)

Recenze (93)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale tak celkom sa to dalo. Tvorcovia opäť stavili na nevinný a pekný ksichtík hlavnej hrdinky. Napätia bolo v niektorých scénach dosť, no keby som nemal zvuk na plné gule, Boh vie, či by som sa bál. Niektoré scény ale fakt vydarené, tí "oni" boli grafikcky tiež pekne vypracovaní a záver (pointa) vás ale určite prekvapí. 60%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé: neurobte chybu ako ja, že si film požičiate namiesto francúzskych ILS (2006). A za druhé: nechcem byť sprostý, ale tým, čo tvrdia, že je to blbosť, by som pripomenul otrasného BOOGEYMANA s podobnou (akurát podstatne horšie nakrútenou) zápletkou. Snímke pomáha i „japonská“ ponurosť a „vážnosť“. Už X mesiacov som sa potme takto nebál vďaka „obyčajnému hororu“. Cítite tiesnivý pocit? Oni ovplyvňujú elektriku. Dobrú noc. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenáročná jednohubka z produkce Wese Cravena. Podobně jako Darkness Falls nebo Boogeyman pracuje s námětem, v němž se hrdinové nesmí dostat do kontaktu s tmou, jelikož se v ní skrývají potvory. Ty jsou sice digitální a né příliš povedené, ale celkem bezpečně to schovává časté ponoření do tmavých prostorů. Narozdíl od nudného Boogeymana má hrdinku a to docela pohlednou, pěkný spád, a co je hlavní, občas se mu daří vyvolat příjemné mrazení v zádech. To je skoro až zázrak, když si uvědomíme, že za filmem stojí Rick Bota, co tak neslavně pohřbil sérii Hellraiser. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, na němž mě kromě slušné atmosféry zaujala Laura Regan. Jsem jediná, kdo má dojem, že tato žena jako by z oka vypadla Mii Farrow?:) Vydařený závěr mi připomínal o několik let novější kousek Zrcadla. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Klasický napínavý psychohoror, kritikou částečně opomíjený pro nedostatek krve, končetin a zombií. Tak jako se zdařili Uneseni, i v tomto případě měl Harmon šťastnou ruku pro výběr hudby a herců. Výkon Laury Regan jako "postižené" Julie je mimořádný, zřejmě dosud její nejlepší filmová role. Pokud nejste příznivci "hororů" typu Braindead apod... mohu vám They vřele doporučit. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Řemeslně natočený horor, který graduje své napětí strachem ze tmy. Ničím nevybočuje z konvencí současných hororů – troška napětí s lekacími scénami, nedůvěra nezasvěcených lidí s problémem „postižených“ a špetka erotiky. Prostě koukatelný horor na sobotní večer od něhož neočekávejte žádné velké ambice. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Námět rozhodně nebyl špatný a klidně to mohl být i solidní horor. Nedokáži posoudit, zda je na vině rok vzniku s nepřesvědčivě vyhlížejícími filmovými efekty a nebo nedostatek talentu tvůrců. Každopádně to bylo sledování tak trochu suché a připadalo mi takřka bez atmosféry nebo emocí. PS: Původně jsem plánoval dát hvězdy tři, ale jíž po týdnu jsem si nedokázala vzpomenout na jedinou přednost díla a tak spíše nedoporučuji. 48% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dopozerané zo zotrvačnosti a pritom taký sľubný rozbeh to malo. Žial ostalo iba pri náznakoch, z príbehového potenciálu neťaží nič a z atmosféry duplom nič. Záver splasol ako balónik, boli tam titulky, som si ponadával a vymazal tento šit. A potom išli televizne noviny... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ak môžem parafrázovať Desperada - nezručne natočená blbosť, v ktorej som sa trikrát zľakla (no vyrobiť za pomoci hudby a vybafnutia bežnú ľakačku nie je nič zložité). Okrem toho iba tona nudy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

No konečně nějaký horor bez milionů lekaček v každém záběru a nebo o nějakém strašidelném domu, kde prostě lidé žijí dál přestože v něm straší. Netvrdím, že by to měla být nějaká super bomba, ale je to konečně taky odvaha někoho jít proti proudu a netočit duchařský triller. Tahle poměrně napínavá atmosferická podívaná se docela povedla. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu více děsu, na druhou stranu několikrát mě příjemně zamrazilo a dvakrát jsem se lekl... Námětově opět nic nového, ale protože asi mnozí se v dětství obávali, co je pod postelí či ve skříni, jde o vděčné téma. Osobně jsem se kdysi nejvíce bál u Poltergeista I - scéna s postelí a šaškem. Filmové možnosti však od té doby pokročily, a tak si při těchto filmech vždy jen rád vzpomenu, jak jsem se jako malý toho čehosi pod postelí bál...škoda, že démoni byli příliš počítačoví, ale u B filmu se s tím tak trochu počítá. Konec mi připomněl mj. o hodně lepší Zrcadla. Hodnocení 2/3. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Průměrně natočený nízkorozpočtový horor bez výraznější invence, těžící z podvědomých děsů - archetypálního strachu ze tmy - s místy ucházející atmosférou. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Průměrný psychohoror, na který se již podruhé nepodívám. Je zde několik lekaček, vcelku slušná atmosféra a navrch vyzáblá Laura Regan. Pro příznivce hororů a na jedno podívání se dá film doporučit. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Příjemně překvapilo. Vděčný materiál v solidním zpracování, po jehož zhlédnutí jsem si na cestu od TV radši přeci jen rozsvítila. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Takhle večer příjemný překvapení.Místy sice film působí až televizně,hlavně co se týče kamery a herců,ale bylo to napínavý,mělo to atmosféru.Nudnější střední pasáž jsem občas sice přepínal s Nicem,který běžel na H@vně,ale vše podstatné jsem stihnul,pointa mi neutekla a po dlouhý době se mi líbil finiš.Obyčejné zabavující béčko.50% ()

Reklama

Reklama