Reklama

Reklama

Epizody(5)

Recenze (5)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak Magnus Fiennes u mě opět zabodoval. Sice na čtyřku, protože to bych snad ani už nebyla já, kdybych byla spokojená s finálním závěrečným koncem, což jsem tedy opět nebyla. Jinak mám moc ráda filmy z právnického prostředí a jejího systému, který nemá nic společného se skutečnou spravedlností. O tom ví své i obhájce Will Travers a tak sice nerad, ale přece jen pod určitým citovým tlakem a po delší době přijímá další obhajobu svého přítele z mládí Martina Newalla, který je obviněn z vraždy mladičké Lucy v jednom z hotelových pokojů. Současně probíhá jiné vyšetřování závažného zločinu, který souvisí s jedním ze jmenovaných a kterého se ujímá bezcharakterní hajzlík, detektiv Mark Wenborn, Toho hrál naprosto excelentně Charlie Creed-Miles a svým způsobem jednání byl i oživujícím faktorem celého seriálu. Ale James Purefoy za ním nebyl o moc pozadu nejen svým charismatickým vzhledem, ale i tím, že zahrál velmi uvěřitelně vnitřně rozpolceného obhájce. Takže za mě velká spokojenost až na tu druhou polovinu závěrečného dílu, strašná škoda. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

UPOZORNĚNÍ:TENTO KOMENTÁŘ BY MOHL OBSAHOVAT MNOŽSTVÍ VĚTŠÍ NEŽ JE MALÉ TAKZVANÝCH SPOILERŮ, TAKŽE DOPOROČUJI ČÍST AŽ PO ZHLÉDNUTÍ TOHOTO PRÁVNICKÉHO MASAKRU, JINAK NÁSLEDKY ČTENÍ PŘED ZHLÉDNUTÍM TÉTO MINISÉRIE SI KAŽDÝ PONESE SÁM!!! Jóó, tak náš pan právník by si chtěl vybírat jen případy, které se mu líbí? Néé, vážně tento právník bere jen případy u kterých si je jistý, že je jeho klient nevinný a to většinou jen proto, že mu to ten dotyčný klient odpřísáhne. A tak jsme se hned na začátku stali svědky procesu u soudu, jak jeden barevnej bublifuk odněkud z Afriky je obhajován naším spravedlivým obhájcem, který dokáže oblbnout porotu a hlavního soudce, tak přesvědčivě, že je posléze osvobozen. Je pravdou, že náš obhájce je kapacitou ve svém oboru a dalo by se i říci. že je Best of the Best, Nedej Bože, že se dozví, že mu jeho klient lhal o jeho nevinně a tím začíná poměrně zdařilé kriminální dobrodružství plné nečekaných zvratů u kterého silně pochybuji, že někdo ze zdejších všeznalých tajtrdlíků dokázal předvídat konec. Protože já jsem ho dokázal předvídat, ale samozřejmě zase špatně, takže jsem zase čučel jako číňan na Orloj, co se to v tý televizi odehrává. Chvilku jsem si dokonce myslel, že naše právnické eso možná po ránu pije nějaký ten lysohlávkový koktejl, protože bludy, které se mu honí hlavou a které my jako nezávislí pozorovatelé můžeme sledovat jsou občas do nebe volající. Naštěstí se to vše neodehrává jen u soudního dvora, takže se staneme svědky i několika policejních vyšetřování, které se zabývají několika trestnými činy, které spolu na první pohled nesouvisejí, ale které do sebe nakonec zapadnou jako všechny dílky do složité skládačky. Tato britská kriminální minisérie se natáčela v roce 2011, takže zde ještě nebyly povinné kvóty, co se týče pohlaví, což jsem moc rád, že na mně z obrazovky v mém pokojíčku neútočila nějaká zběsilá bukvičácká individua, kterým se všude povalují ty jejich nedozrálé žaludy, na které by mohl nějaký nevinný občan nechtěně šlápnout. Nic takového se zde neděje, takže žádný duhový průser se naštěstí nekoná. Vidíme zde také mnoho typických venkovských vidláků, kteří jako by měli na čele vytesáno, že jsou Made in England. Ono po pravdě, co si budeme říkat, který z těch kriminálníků, kteří mají čelit následkům svých činů neříká, že je nevinný. Jasně, že někdy se to stane, že je nevinný, ale těch případů je tak málo jako pravých jahod v jahodovém jogurtu. Spíše se stává to, že je propuštěn člověk, který ten daný trestný čin spáchal a to většinou pro nedostatek důkazů a nebo pro šikovnost svého obhájce. Za příjemnou jednohubku z pole kriminálních soudních procesů a za přesvědčivý výkon vynikajícího Jamese Purefoya, který si zahrál našeho hlavního aktéra této povedené šlamastyky dávám zasloužených 70%. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Ďalšia slušná britská mini-séria, tentokrát z právnického prostredia. Počas úvodných epizód hlavne po hereckej stránke kvalitne spracovaný seriál, no postupne a najmä v poslednej časti podľa môjho názoru zlyhal scenár. Možno bol šitý horúcou ihlou z dôvodu pravdepodobného pokračovania druhou sériou. Každopádne ide o lepší priemer. ()

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Výborná pětidílná kriminální minisérie natočená pro britskou ITV. Scénář napsal Anthony Horowitz, který je i tvůrcem seriálu Foylova válka a autorem řady scénářů k poirotovkám a dalším tv detektivkám. Nechci vyzrazovat děj, ale napadá mě, že tvůrce se možná inspiroval "Dr. Jekyllem a panem Hydem" a "Dexterem". Všechny role v seriálu jsou výborně obsazené výraznými herci a tak nemáte ani na chvíli pocit, že nevíte kdo je kdo. Konec otevírá dvířka k pokračování, ale nijak okatě. Za sebe doufám, že pokračování bude. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byl na dodívání velmi rychlý seriál. Kdyby z toho vynechali jeho ženu a dceru a všecho, co s nimi souviselo, vynechali rodinné bláboly a tu horu vaty kolem a také vynechali všechny zbytečné záběry, tak by z toho možná vykouzlili jeden slaboučký, ale dívatelný celovečerní TV film. (8%) ()

Reklama

Reklama