Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy šel do penze, funguje Gianni ve své domácnosti tak trochu jako děvče pro všechno: žena ho posílá nakupovat a kontroluje, kolik utratil, dcera a její přítel vyžadují nejrůznější služby, nikoho nezajímá jeho názor na cokoli. Stará a silně egocentrická matka tráví dny hraním pokeru s přítelkyněmi ve své vile z lepších časů a rozhazuje synovy peníze za pečovatelku a za šampaňské. Gianni všechno trpně snáší, chodí na procházky se psem a rezignovaně přijímá stárnutí. Až mu jednoho dne stejně staří kamarádi prozradí, že život důchodce může mít netušené půvaby. Ukáže se, že oba mají mladé milenky a že erotický život není ani v tomto věku nedostupný. Gianni trochu naivně poslouchá rady a přijímá pomoc přátel, ale i přes jejich dobré známosti v kruzích přístupných žen se mu nedaří být stejně úspěšný jako oni. Nicméně není všem dnům konec… (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (14)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, co všechno se vejde do škatulky komedie. Tohle bylo spíš vážné, místy lehce úsměvné a hlavně hodně pravdivé. Kdo se staral o své staré rodiče, najde hodně situací, které sám zažil. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vidím to asi takhle. Film Gianni e le donne mi zapříčinil silné déjà vu. Naprosto stejné situace zažívám se svým otcem. Tělesná teplota 37 stupňů už je pro něj ohrožující stav (takže to znám a taky řeším). Rozšířené pořekadlo praví: "Starého dobráckého psa novým kouskům nenaučíš", i když jeho přítel dobrými radami nešetřil. Komedie to tedy není, spíš jen takový odlehčený náhled do života stárnoucího muže. A také jsem si potvrdila jaký vztah mají mladí Italové k zaměstnání - není to valné. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Mně se líbí, jak si Italové už dávno přiznali, že i když je manželství svatý, semtam si povyrazit je pro spoustu chlapů jediná cesta, jak se z tý monogamie úplně nezbláznit. Jinak film je takový už postarší, pomalejší piánko. (70%) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

cesta do nitra důchodce, který rezignoval na normální život a dobrovolně ze sebe nechal udělat rohožku o kterou si, kdo chtěl,opucoval křápy.Stáří je sviňa a neuteče mu nikdo. ()

Fikus.xf 

všechny recenze uživatele

Navzdory oznámené komedii jsem se zasmál dvakrát. Skvěle vykreslená matka v úvodu u notáře byl jedním ze silnějších a úsměvnějších momentů, pak se ale film v zásadě lehce ubíral ke konci a bez důrazu na nějaký klíčový konflikt plul nekomplikovaně dál. Komedie to určitě nebyla, spíš odlehčený film. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Snad bych dal filmu i čtyři hvězdičky, byl to pohodový film, na který se koukalo dobře. Kamarád Gianniho přesvědčí, že by neměl na svůj život rezignovat a vyhodit si občas z kopýtka s mladou dívkou, jenže Gianni je trošku neobratný a trošku staromódní. A tak film nemůže skončit jinak než skončil. Pochopením, že stáří je tady a je marné něco na něm měnit. Hvězdičku jsem ubral vzhledem k tomu, že mi too občas připadalo, že film přešlapuje na místě... ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Fakt, "malý" totálně italský film o týpkovi, co ještě nechce být "starej". Hezky natočené, veselé, i přesto, že se to Giannimu s mladýma holkama (a vlastně s ničím) zase tolik nedaří, ale jiskřička naděje tam je ;-) . ()

matushiq 

všechny recenze uživatele

Milujem tento štýl talianského humoru, kde sa stretávajú tri generácie, každá tak trochu žijúca vo svojom svete, ale zároveň spojená tými otravnými a láskyplnými cestičkami zároveň. Pri spontánnej scéne zapíjania viagry vodou z krhly som sa skoro zadrhol. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Sůl života od režiséra a zároveň hlavního herce Gianni Di Gregorio prochází procesem stárnutí,kde Gianni by vnitru rád poznával spíše mladší ročníky,než má jeho matka   kamarádky.Jako komediální taškařice určitě tento snímek nedokáže zaujmout,ale na odpoledne určitě ano.Je to čistá filmařina na tělo,kde se prostě starším pánům zapalují lejtka a otočí se za každou pěknou ženskou.Určitě zde bylo mraky prostoru na to se zasmát,ale tento potenciál se nedostavil,ač svůj humor by to díky matce našlo.Konec byl tedy blbý a určitý tah na branku by filmu určitě taky více prospěl ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Ne nějak originálně natočené, ale přesto. Film si hraje se životními klišé. Příjemně natočený "malý" film. Jen se ptám, může se někdo tak hodný nezbláznit? ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Vlastně to nemělo pořádný děj. Jen takové imprese z denního života čerstvého "retired" seniora. Ale příjemně se na to dalo koukat. Kvůli kulisám věčného Říma (který po pár návštěvách přiroste k srdci), zvukomalebné italštině a pohodové atmosféře. Ale zařadit tenhle film do kategorie "komedie" chtělo značnou dávku ignorance. Až na pár úsměvných momentů film spíš vyvolává melancholii z neúprosného a nezvratitelného toku života. ()

Reklama

Reklama