Reklama

Reklama

Min Soo-ah přišla o zrak po autonehodě, při které zemřel i její nevlastní bratr. O tři roky později ji při návratu domů zastaví taxi, avšak po nějaké době jízdy uslyší Soo-ah náraz. Řidič se ji snaží přesvědčit, že srazil psa, ona však trvá na zavolání policie, díky čemuž ji řidič srazí na zem a ujede. Na policejní stanici nikdo nechce její svědectví brát vážně, druhý den je však ohlášeno zmizení dívky ze stejné oblasti. K případu je přidělen policista Jo a po nějaké době se příhlásí další svědek, který však nehodu popíše poněkud jinak. (Raztubyl)

(více)

Recenze (17)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kvalitní korejský thriller, který je napínavý od začátku do konce. Příběh o slepé ženě (bývalá policistka), která je svědkem kriminálního zločinu, hned po té se jí zhroutí celý život, poněvadž ji bude v patách vskutku slizký vrah. Potěší především over the top gore scéna, která bude pro většinu lidí nepříjemně koukatelná a hlavně skvěle vygradované momenty viz. scéna v metru či samotné atmosférické finále, byť je hlavní hrdinka slepá, tak bojový výcvik má pořád v paži a je se na co koukat. Za mě velmi dobré! 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DOKÁŽU ODHADNOUT VÝŠKU PODLE HLASU, POSTAVU PODLE REZONANCE A VĚK INTUICÍ“....... /// Když Soo-ah zabrání bratrovi zúčastnit se taneční soutěže tím, že ho zabije (v autě), ten nahoře ji potrestá. ,,KDYŽ HOVNO VIDÍŠ, TAK ZŮSTAŇ DOMA!“ (Svatá pravda a je třeba ještě dodat, že jestli neumíš točit filmy tak jdi ....) . Svatá pravda.... (to totiž platí pro tenhle film). Ale zpět k ději....Soo-ah uteče hrobníkovi z lopaty (chcete li – maniakovi z auťáku) a rozhodne se využít svý schopnosti (ty ,,z vrchu“ (textu)...). Takovou kupu sračkoidního chování, aby jeden pohledal. Kam se serou dementní horory! A nejhorší je, že je to nuda a takový celý tak nějak o hovně. ,,POZNALA JSTE, JESTLI KOUŘÍ?“ Takže jestli netoužíte vidět vraždu asistenčního psa, vadí vám dementní jednání a roztááááhnutej děj ...,,TY DEMENTNÍ KRÁVO!“ (když myslíš brouku...) Kdybych dal 1*, nemohl by nic říct ani slepej, ale udělám dobrej skutek... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Už jsem zapomněl, jak vypadá dementní chování v podání Korejců. 2.) Chtěl bych vidět, jak slepá děva trefí v letu chlapa (nebo letícího chlapa?). 3.) Thx za titule ,,MEVRT“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně napínavý film se skvěle promyšleným scénářem a originální zápletkou. Od začátku do konce jsem se nemohla odtrhnout. Děj totiž začíná hned v první minutě, na nic se nečeká, nikde žádné zbytečné scény. Kim Ha Neul byla v roli slepé ženy naprosto přirozená. Ostatní postavy se v průběhu filmu zajímavě vyvíjí. Tím mám na mysli hlavně detektiva a toho kluka. Akční finále bylo minimálně hodně povedené. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to výborný krimi thriller. Má veľmi dobrý príbeh o bývalej policajtke, ktorá pri nehode prišla o brata, ale aj zrak a tak sa už tri roky snaží so svojim problémom bojovať, až sa raz nechá odviesť neznámym mužom, ktorý je ale sériový vrah mladých žien, no toto stretnutie prežije a vrah ju za hrozbu nepovažuje. Ona ho chce spolu s ambicióznym detektívom nájsť, pričom sa zoznámi aj s iným mladým svedkom, ktorý vraha videl a keď si vrah uvedomí, že po ňom idú, chce ich oboch dostať. So spracovaním som nadmieru spokojný, dej ma chytil už od úvodu a ani na okamih nepustil, je to ten správny drsný krimi thriller, ktorý je mimoriadne dynamický, po celý čas dejovo nadmieru zaujímavý, slušne gradovaný a s množstvom výborných situácií. Jedine ten humor je úplne zbytočný, ale našťastie je ho tu minimum, prakticky iba pri niekoľkých stretnutiach s detektívom, inak by to silno narušilo vážnu atmosféru filmu. Čo sa týka akcie tak som veľmi spokojný, v rámci žánru patrí medzi to najlepšie, čo sa dá vôbec nájsť, chválim hlavne rôzne naháňačky s vrahom, či už celé finále, ale hlavne skvelo podaná celá situácia v metre, ktorá je takmer dychberúca, chválim hlavne skvelý nápad s mobilom. Ale ukončenie tejto scény si mohli tvorcovia odpustiť, síce to pôsobí reálne a ešte viac to znázorní krutosť vraha, ale toto nemám rád. No vydarená je všetka akcia. Herecké obsadenie je skvelé, v hlavnej úlohe perfektná Kim Ha-Neul, ktorá slepú zahrala výborne a našťastie tu jej slabosť ani nie je až tak moc prehnane podaná, ako vo väčšine podobných filmoch, k tomu jej pomocníci Jo Hie-Bong a Yoo Seung-Ho a pochvalu si zaslúži aj Yang Young-Jo v úlohe vraha, skutočne jeden z najnepríjemnejších a najslizkejších záporákov, s akými som sa vo filmoch stretol. Réžia a technická stránka sú prvotriedne, tu nemám čo vytknúť, film má skvelý vizuál, funguje napätie, toto už asi ani lepšie byť nemohlo. Ani neviem, prečo nedávam plné hodnotenie, prakticky tu ani nemám čo vytknúť, možno len to, že originalitou tento film moc nevyniká, čo sa ale dá čakať. Ale inak som veľmi príjemne prekvapený, čakal som menej a miesto toho je to jeden z najlepších juhokórejských filmov, ktorý som v posledných mesiacoch videl a možno časom aj zvýšim hodnotenie. 80% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto obľubuje Kórejskú tvorbu, vysloveného sklamania sa síce nedočká, no taktiež nebude výskať od nadšenia. Dostatočne originálny príbeh totiž zabíjajú absurdné, priam nadsadené scény, ktoré stavajú hlavnú hrdinku do pozície medzi elitu "Fantastickej 4ky". Film ma bavil, rozhodne neľutujem, že som ho videl, ba dokonca ho môžem na jeden z unudený podvečerov odporučiť, no kto neprehliadne (a to by musel byť slepý, aby to nevidel) to preceňovanie či za vlasy pritiahnuté pasáže, je dosť možné, že pôjde s hodnotením ešte nižšie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Čo by ste sa ma opýtali, keby som nebola slepá?..." Kórejský thriller z pohľadu mladej a slepej ženy napovie o živote nevidiacich dosť. Rozhovory s policajným vyšetrovateľom, ktorý jej spočiatku nedôveruje, neskôr prinesú uspokojivé a postačujúce informácie, na základe ktorých obyčajnou vylučovacou metódou príde vrahovi na stopu. Ocenil by som ešte temnejší prístup, ale thriller sa rozhodne vydaril. Naháňačka v metre navigovaná cez videohovor bola výborná, ale ešte viac ma dostalo ako kórejci neváhali porušiť hollywodské tabu-nikdy vo filme nezabi psa...Krásny labrador zachráni svojej pani život, ale on skončí veľmi zle. Záver s tehlou v ruke to dosť posral, chcelo by to ukončiť inak. Pochváliť musím i doslova vernú kópiu slávnej scény z filmu Čakaj do tmy. Napriek slabému záveru sa prikláňam k slabším štyrom hviezdam. 70%. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Asi Spoiler ! Snad poprvé, co mě vyloženě nebavil film z Jížní Koree a to hlavně díky šílenému závěru, kde hlavní představitelka přemůže velkého chlapa a to několikkrát. A to radši nezmiňují scény, kdy podle hlasu pozná, co má kdo za nemoc. No ale slepou zahrála docela dobře. Aspoň něco. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Slušný dojemný drama thriller, se sympatickými postavami a jednou nádhernou fenečkou. Zápletka není sice nějak zvlášť objevná a neotřelá, ale poprali se s tím celkem slušně. Prostě fajn pokoukání. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hm, no tak tu mame zase dalsi komedialny thriller v ktorom su policajti za neschopne komicke figurky a to vratane hlavneho vysetrovatela. Smutne je, ze jedinou rozumnou postavou je slepa obet, ktora sa nahodou stala svedkyňou vrazdy serioveho vraha, ktory sa rozhodne, ze jej pôjde po krku. Vdaka tomu akykolvek pokus o temnu atmosferu vobec nefunguje a vysledok pripomina skor parodiu. Nastastie je to tak blaznive a nepredvidatelne, ze to aspon nie je nudne, ale rozhodne z toho nie som nadseny. Vysledkom je film tak maximalne na jedno pozretie. P.S1: mam pocit, ze vsetky tie komedialne sceny neboli zamerom, ale film sa tvorcom jednoducho rozpadol pod rukami. P.S2: za smrt psa objektivne 2* znizujem na 1*. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Slabší a méně poutavá první půlka, občas pokulhávající logika (když mi vrah zavolá že mne sleduje, nejdu ven z baráku), ale zejména díky druhé části filmu solidní a místy i napínavý thriller. ()

Ketchi 

všechny recenze uživatele

Korejská verze Čekej do tmy, smíchaná s reklamou na Peugeot - nejlepší zahraniční auto pro korejský záporáky! ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že lidem s jedním chybějícím smyslem se zdokonalí smysly ostatní, je, myslím, docela známá. V tomto ohledu na mě příběh ani nepůsobil nereálně, protože žádné zázraky (jako že by například hrdinka zjistila barvu auta nebo očí) se nekonaly. Abych byl upřímný, ze začátku jsem Ha-neul Kim tu slepotu příliš nevěřil, ale to se rychle změnilo. Tak, jak je u Korejců zvykem, i zde dochází k citovému vydírání diváka (hrdinka bez rodičů, která to téměř dotáhne na policistku v tragickém okamžiku ztráci svého nevlastního bratra i zrak a je odkázána pouze na slepeckou hůl a vodící fenku, která je zabita), ale ve výsledku to nepůsobí vůbec špatně (nebo už mě to u Korejců tolik nepřekvapuje) a proto jsem se dokázal do Soo-ah dokonale vcítit, přičemž toto pouto mě, jakožto diváka, s hlavní hrdinkou bylo stále silnější. Na celém filmu kazí dojem pár drobností. Jednak se mi příliš nezamlouvalo přehrávání vyšetřovacího policisty. Navíc na konci filmu jsem si všiml, že popálený vrah je dost podivným způsobem nalíčen. Nikdy jsem - díky bohu - žádného popáleného člověka v životě neviděl, ale nepůsobilo zo na mě zrovna dvakrát věrohodně. Ale jinak tento film můžu velmi vřele doporučit - dokáže totiž diváka naplno pohltit a pustí ho až na svém konci. 85% ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Schopnosti slepých lidí neznám, ale tady mi to přišlo trochu přetažený... Na druhou stranu, film mě bavil, co chtít víc? Viděla jsem pár známých tváří. Já jsem spokojená. Poznámka na okraj: S tím zlatým retrívrem mi už zbývá vidět jenom jeden film:D ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Především ze začátku velmi dobrý a napínavý film, který ovšem tak trochu testuje, na co všechno je divák ještě ochoten přistoupit. A já jsem na všechny schopnosti hlavní hrdinky, přičemž některé jsou téměř nadlidské, i přistupoval a film mě bavil. Až do závěrečného přestřeleného akčního finále, které bohužel srazilo hodnocení na průměr. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Mnohem autentičtěji působící příběh slepé policistky než čínsko-korejský remake téhož režiséra Witness (2016).(max.70%) ()

Georgeus 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka, sympatická slepá bývalá policistka pomáhá při pátrání po vrahovi-únosci, prtože se málem stala jednou z jeho obětí. Velice příjemné filmové překvapení, kterému bych mohl vyčítat jen pár drobností. ()

Reklama

Reklama