Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

klida 

všechny recenze uživatele

Všechny (rozuměj oba) filmy Joshe Radnora se vyznačují takovou určitou lehkostí a nenásilnou zábavností a to je přesně důvod, proč první hodina uteče jako voda, aniž bych se třeba chtěl dívat na hodiny. Pak se to sice začne trochu drolit, ale pořád moc příjemná zábava. PS: Co čert nechtěl, hned následující díl How I Met Your Mother poté, co jsem viděl Liberal Arts, má velmi podobnou zápletku. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvělý realistický film, který plno lidem přijde nudný, jelikož tam není žádná extra akce, není tam superúžasná zápletka a něco tomu prostě chybí. Ale opak - je to tak realistický, jak jen to jde. Jsou tam trapné scény přesně jak zažijete i ve svém životě. Podle mě tam není nic přikrášleného a proto to pro plno lidí může být nudné :) Ale já jsem si skvěle 1,5 hodiny proplouvala skvělým průměrným světem, kde člověk stejně reaguje jako 80%lidí na této planetě. A přesně tak si i myslím, že to autor měl v plánu :) Zcela chápu jak se cítí člověk v prostředí univerzity, kam se vrátí po několika letech a nemá k tomu již žádné závazky :) A ocitne se na party, kam ani neví jak se dostal :) A rolička Zaca Efrona? Nejlepší jakou kdy měl :) ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno - byla to děsná nuda. Jasně, některé filozofické myšlenky za to stály, ale opravdu to člověk chce poslouchat přes hodinu a půl? Každopádně, jelikož já sama mám knížky ráda a nečtu je jenom proto, že bych měla, ale proto, že mě baví, lehce nadhodnotím a dám tomuhle filmu tři hvězdičky - s odřenýma ušima. 45% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, když jsem film sledoval, neustále jsem myslel na nedávno viděný snímek "Bezvadíkyještěprosím" a říkal jsem si, že podoba bude způsobena přítomností Joshe Radnora, ale až při závěrečných titulcích jsem zjistil, že i zde byl nejen v hlavní roli, ale i na režijní stoličce. Každopádně oproti již zmíněnému "Bezvadíkyještěprosím" jasný krok vpřed stylem vyprávění i scénářem a z nenápadného Radnora se klube talent amerických nezávisláků. Příjemný a chytrý film. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Matku sice hledá stále marně a čím dál více otravně již osm let, ale točit filmy Josh Radnor docela umí. Už jeho předchozí snímek byl celkem solidní dialogovka a ani tentokrát Ted rozhodně nenudí. Některé rádoby chytré dialogy sice šustí papírem a lidi co takhle mluví potkáte jen stěží. Sympatické postavy a herci to však drží nad vodou a Elizabeth Olsen zkrátka neodoláte. Zkrátka zase jedna pěkná indie pohodovka. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • V jednom z prvých záznamov v záverečných titulkoch chýba "s" - "First Assitant Camera". (Marek1991)
  • Kusy klasické hudby, z nichž si Jesse (Josh Radnor) a Zibby (Elizabeth Olsen) prostřednictvím dopisů sdělují dojmy, jsou: J. Massenet: "Meditace", J. S. Bach: "Brandenburský koncert", A. Vivaldi: opera "Giustino", R. Wagner: některá z oper (pravděpodobně "Tristan a Isolda") a W. A. Mozart: opera "Cosi fan tutte". (Ak.žena)
  • Na samom začiatku filmu, počas série rýchlych strihov označujúcich plynutie času, nemení žiadna z položiek na nábytku svoju pozíciu. (Marek1991)

Reklama

Reklama