Reklama

Reklama

Erotic Man

(festivalový název)
  • Dánsko Det erotiske menneske (více)

Obsahy(1)

Jak zachytit erotično? Jak je definovat? Ve svém dlouho očekávaném snímku se dánský dokumentarista a básník Jørgen Leth vydává cestou vzpomínek na svá erotická dobrodružství, na své lásky trvalejší i prchavé, na pohledy plné vášně, na krásu ženských těl i charakterů. Stárnoucí evropský umělec cestuje po nejrůznějších zemích světa, hledá ženy, které mu připomenou jiné ženy, hledá své vlastní vnitřní já, ptá se po zdroji smyslové přitažlivosti. Jeho darem je schopnost plně prožívat a zároveň zvenčí pozorovat i ty nejjemnější erotické situace. Se stářím přichází odstup, a tak se Leth snaží reflektovat své erotické touhy a představy. Jørgen Leth natočil snad svůj nejosobnější a nejprovokativnější film, na němž pracoval více než deset let. Tento experimentální dokument je oslavnou poetickou výpovědí o kráse a přitažlivosti žen, je filmovou sebereflexí i filmovou básní. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (14)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Být chlapem, baví mě možná tak dvacet minut. Potom už zaručeně nastává neskutečná nuda a naštvanost směrem k režisérovi i těm všem slečnám, že vám berou čas. A pochopení pro všechny, kteří odcházejí ze sálu. Rozumím Lethově snaze vyjádřit něco jako krásu ženských těl v kontrastu (souladu nebo bůhvíčem) s okolím měst a přírody. Měl by si ale uvědomit, že málokdo je tak mimo a má spoustu volného času, aby se asi na milion krásných nahých žen díval hodinu a půl. A mohl nás ušetřit všech těch rozhovorů dokumentujících výběr 'těch pravých' - se slečnou hérečkou polykající hady, s další, která pro herectví udělá cokoliv, nebo tou, co neví, co chce, ale potřebuje na to hodně peněz.. Třeba bychom pak neodcházeli s pocitem, že další úchyl si zas pro sebe natočil pár krásných poetických obrázků. ()

Tina.T 

všechny recenze uživatele

(46.MFFKV) Spousta diváků v sále asi čekala dle názvu něco jiného. Ti. co si nepřečetli, že jdou na dokument a čekali lechtivý snímek, odešli po 15ti minutách. Ti, co věděli, nač jdou a čekali dalšího skvělého Letha, odešli po 25 minutách. Ti, co čekali, jestli z toho přece jen něco nevyleze, odešli po necelé hodině. A ti slušní to vytrpěli až do konce, protože jim bylo hloupé odejít a přece jen tam určité dobré momenty byly. Ale bylo jich málo a zbytečně natahovaný a prodlužovaný film nakonec ztratil i to málo šmrncu, co měl. Nemám naprosto nic proti nahotě, erotično vítám před upachtěným sexem, každá z těch žen byla svým způsobem zajímavá a krásná... ale. Prý nic, co se řekne před "ale" neplatí, tak to řeknu jinak. Režisér tam působil jako slizký, stárnoucí kocour, který se nechce vzdát své smetany. Dívky byly pěkné, některé naivní, různorodé, celkově to pojetí nebylo špatné, jen kdyby netrvalo 85 minut. Co nám chce autor říci, bylo jasné už po těch 25 minutách. ()

Reklama

bittersweet odpad!

všechny recenze uživatele

Pět ódy na krásu mladých žen, na tom není nic těžkého. Kdyby film opravdu pojednával o ženské kráse, nebál by se autor ukázat krásu žen ve středním věku nebo starší. Takto na mě dílko působí tak, že si chtěl dědula ještě naposled vyhodit z kopýtka a zneužil důvěřivosti žen z chudších států, jež si myslely, že účinkováním v (jakémkoliv) filmu vylepší svou životní situaci. Zarazila mě žena, která řekla, že chce být jednou významná žena a myslí si, že jí tento film (kde se ženy sprchují nebo válí po posteli) k tomuto postavení pomůže. Nechápu účel scén s castingy, myslím, že stopáž nebylo třeba zbytečně prodlužovat. ()

fisus odpad!

všechny recenze uživatele

Jak řekl režisér Jiří Krejčík,člověk by měl film vidět celý,aby ho mohl objektivně posoudit.Já jsem z Erotic mana viděl půl hodiny a raději jsem odešel (a to vůbec poprvé za sedm let,co jezdím na KVIFF).Přesto dávám 'odpad',protože tenhle film v mých očích nemohli zachránit ani Transformers nebo haldy zombíků. ()

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Det erotiske menneske / EROTIC MAN / Erotic Man) - Do Varů jezdím už šest let, ale tohle bylo jedno z nejhoršího co jsem tu kdy viděl. I když je film příšerný, snažím se ho vždy dokoukat do konce. Jsem velký odpůrce odcházení z projekcí a nejvíce již po pár minutách a nedání filmu šanci. Ale tohle byla u mne jedna z velkých vyjímek kdy se to opravdu nedalo... A mučit u toho přítelkyni co seděla vedle mne a ze solidarity nechtěla odejít jsem už nechtěl. Na otázku jestli toto chce dokoukávat přišla bleskurychlá odpověď... - 1. 7. 2011 - kino Thermal - Kongresový sál - Karlovy Vary - 1/2 filmu - 0% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • V Dánsku se prodalo do kina pouze 6 710 lístků. (Cheeker)

Reklama

Reklama