Reklama

Reklama

Miluju tě

(festivalový název)
  • Rusko Ya tebya lyublyu (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Dvojice mladých ruských filmařů, Pavel Kostomarov a Alexander Rastorgujev, se pustila do netradičního experimentálního projektu. V desátém největším městě Ruska, v Rostově na Donu, uspořádali rozsáhlý konkurz na protagonisty a zároveň spoluautory dokumentárního filmu. Na základě více než půl roku trvajícího castingu vybrali režiséři padesát lidí, kteří zaznamenávali na kameru své životy. Příběhy tří z nich, jejichž osudy se vzájemně proplétají, nakonec posloužily za základ tohoto svérázného dokumentu, který je neotřelou a místy značně syrovou zprávou o životě současné ruské mladé generace a zejména o jejích milostných vztazích. Mladí hrdinové často tápou a snaží se najít své místo v životě; divák s nimi prožívá jak běžné každodenní situace, tak zlomové životní momenty. Před kamerou si počínají přirozeně a velmi otevřeně, což ještě zesiluje autenticitu výsledného tvaru. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (5)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbyteční snímek, který nepřináší vůbec nic nového. Naopak. Směs vulgarit, banálních situací a vzájemného podvádění se několika looserů nemá pro mě žádný význam. Nezachycuje ani jakékoli ruské specifikum, podobné domácí video/reality show lze nasnímat v kterékoli evropské "sociálně vyloučené" (mimochodem, jeden z nejtrapnějších politicky korektních eufemismů) lokalitě. Jednu hvězdičku pouze za odvahu režisérů, kteří film osobně do Varů přivezli. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tohle se musí brát jinak... Ne jako exkurze do tragických ruských ulic (zcela zřejmě bylo ze snímku poznat, že je záměrně situován do "špinavějších" částí země - během projekce odešla nejedna naštvaná skupinka Rusů), ale jako komediální prostřihy partičky pubertálních individuí, kteří se baví o sexu, penězích a Baracku Obamovi. Před shlédnutím pak stačí zahodit předsudky, naladit se na správnou vlnu, a prostě se nezávazně pobavit. [MFFKV 2011] ()

Reklama

Reklama