Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otevřená výpověď o ženské soupeřivosti a erotických touhách dospívajících dívek, které jsou tak zřídkakdy zobrazovány na plátně, ještě méně pak s takovou upřímností a citlivostí jako zde. Příběh je zasazen do prostředí ospalého západonorského maloměsta, jehož mají všichni zúčastnění zjevně plné zuby – pokaždé, když Alma a její kamarádka Sara při cestě školním autobusem míjejí ceduli nesoucí název jejich obce, počastují ji rituálním vztyčením prostředníčku. Film pracuje s celou řadou obvyklých motivů teenagerských snímků, jako je věrnost v přátelství, krutost dospívání a muka, která mladým působí jejich rodiče, ústředním motivem je zde však Almina kypící smyslnost. V režii Jannicke Systadové Jacobsenové se obrazy Alminy fantazie, v nichž figuruje prakticky kdokoli, kdo se objeví v její blízkosti, prolínají se scénami jejích neohrabaných pokusů o milostné sblížení a také s výjevy z každodenního života v tomto městečku s podivným jménem Skoddeheimen. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (71)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Kouzlo maloměsta tkví právě v samotném maloměšťáctví - tudíž pokud nechcete být veřejně pranýřováni, měli byste vědět, co si můžete vůči některým existencím dovolit a hlavně byste měli domýšlet důsledky. Což samozřejmě není ve vaší moci, když s vámi cloumá puberta a sexuální touhy jako sparťanský chuligán se slávistou, takže se stejně veřejnému zostuzení nevyhnete (i když třeba máte pravdu). Sympatický norský přírůstek do teenage žánru, který se např. vůči obdobné britské produkci (kterou mám velmi rád) vymezuje tím, že své hrdiny nežene do těch největších možných sraček či až na samotnou dřeň únosnosti, ale velice nápaditým a sympatickým způsobem popisuje život jedné předčasně (i když vzhledem k dnešní době…) sexuálně nastartované dívčiny, pro kterou ani vlastní matka nenachází pochopení. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Psychologická a sociální sonda do života mladé nymfomanky, kde se sice oceňuje citlivost s jakou je látka divákovi podána, avšak... chybí tomu koule (obrazně řečeno.) O hravých audiovizuálních kouzlech se není třeba rozepisovat. Avšak pro příště bych volil nějaké hutnější téma, než jen "banální" "pošťuchování". ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, jejíž největším problémem je právě ta hodně absurdní zápletka. Původně jsem dle názvu čekal absolutně něco jiného. Dostal jsem milou komedii o věčně nadržený holce, která je však oproti řáchandám ze Západu poměrně decentní a téma zpracovává neotřele. Navíc je na téma nahlíženo z pohledu něžného pohlaví, což rovněž není obvyklé. Herci jsou příjemní, zejména představitelka hlavní role je vskutku pěkná mladá herečka. Dále se mi dost líbila práce z kamerou a trochu syrovější filtry. Občasné záběry na severskou přírodu ve mě vzbudily touhu se tím směrem někdy v budoucnu vydat. Norsko je vskutku krásná země. Díky krátké stopáži film strašně rychle uteče, možná až moc. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Upřímná jednohubka o norské pubertální mládeži trpící v naprostém zapadákově a topící se v okolním maloměšťáctví. Film mě překvapil svou sexuální otevřeností, což jsem u severského filmu naprosto nečekal. Zážitek mi kazil akorát Matias Myren jakožto "šťouchající Arthur", který byl neskutečně křečovitý a před kamerou opravdu neměl co dělat. Ale zase hlavní představitelka....ta opravdu potřebuje....ehm, chci říct, ta se tam pěkně vyjímala. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento výlet do zvrácené mysli permanentně nadržené patnáctky, která by osouložila snad i kaktus, zdál se mi býti poněkud nešťastným. Aby se vám tento film líbil, musel by vám padnout do oka alespoň jeden herec, který v něm figuruje. Což je v tomto případě nadlidský úkol. Už dlouho jsem neviděl tak neskutečně nesympatickou sebranku. V čele stojí opravdu odporná Helene Berhsholm, která se snaží parodovat herectví. Obsahově je film neskutečně prázdný. Celá zápletka se točí kolem šťouchnutí mikroskopického pyje do stehna neoblíbené hlavní hrdinky. To, co slibuje obsah, divák skutečně obdrží. Jen jsem si po jeho přečtení nedovedl představit, že by mě něco takového mohlo nebavit. Označení snímku jako komedii je krajně zavádějící. Během sledování se mi koutky nepohnuly ani o yoktometr. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Během filmového festivalu Tribeca v New Yorku v roce 2011 získal film cenu za nejlepší scénář. (Cheeker)
  • Film získal Cenu Amanda 2012 pro nejlepší norský film. (Cheeker)
  • Systad Jacobsen prohlásila, že Skoddeheimen by měl být v jakékoli části Norska, kde jsou vysoké hory, fjordy a husté mlhy. V nářečí nynorsk "Skodde" znamená mlha a "Heimen" znamená statek. Skoddeheimen byl složen z různých míst v kraji Rogaland v západním Norsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama