Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otevřená výpověď o ženské soupeřivosti a erotických touhách dospívajících dívek, které jsou tak zřídkakdy zobrazovány na plátně, ještě méně pak s takovou upřímností a citlivostí jako zde. Příběh je zasazen do prostředí ospalého západonorského maloměsta, jehož mají všichni zúčastnění zjevně plné zuby – pokaždé, když Alma a její kamarádka Sara při cestě školním autobusem míjejí ceduli nesoucí název jejich obce, počastují ji rituálním vztyčením prostředníčku. Film pracuje s celou řadou obvyklých motivů teenagerských snímků, jako je věrnost v přátelství, krutost dospívání a muka, která mladým působí jejich rodiče, ústředním motivem je zde však Almina kypící smyslnost. V režii Jannicke Systadové Jacobsenové se obrazy Alminy fantazie, v nichž figuruje prakticky kdokoli, kdo se objeví v její blízkosti, prolínají se scénami jejích neohrabaných pokusů o milostné sblížení a také s výjevy z každodenního života v tomto městečku s podivným jménem Skoddeheimen. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (71)

emma53 

všechny recenze uživatele

Režisérka byla taky kdysi v těch letech, tak věděla přesně o čem holky sní, jak spolu vychází a co to zkrátka obnáší i v oblasti erotiky. Mamka byla na baterky, ta mě iritovala svojí nekomunikativností se svojí dcerou, ale možná, že jinak by se film ubíral jiným směrem a nebo by vůbec nevzniknul. Naštěstí to ke konci vybalancovaly obě. A Almo, asi bych Ti v šestnácti řekla v závěru to samé, co Tvoje mamka a pak bychom to spolu rozebraly, souhlasíš? ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Komentáře se tady docela různí, já si to třeba pamatuju jako film o holce, co pořád onanuje. A jelikož jsem moc filmů s tak roztomilým (a dobře podaným) tématem předtím (ani potom) neviděl, musel jsem ho taky po zásluze ocenit. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Děvčatům v pubertě se otvírá nový svět a tím je jejich sexuální fantazie. Krásný a milý příběh z norského zapadákova, kde potkáte jen blbé ovce a holky na trampolíně a jediná zábava je poflakování se v autobusové zástavce a šťouchání se navzájem... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na téhle dědině je špatně snad úplně všechno. Alespoň pro dvě třetiny trojice kamarádek z norské ospalé vesničky Skaddeheimen, kterou pravidelně častují vztyčením prostředníčku. Takhle nějak to začíná a line se to v příjemném netriviálním duchu nástrah dospívání, jejímž hlavním motivem jsou hormony hlavní hrdinky, patnáctileté Almy. Největším vzrušením jsou tu ve stejně se tvářících chladných dnech nejisté pokusy o milostné sbližování, mezi tím vším se tu ale přeci jenom něco odehraje – aktuálně se totiž řeší, jestli šťouchnul nebo nešťouchnul. Ze sympatické Almy je tak nově neviditelný vyděděnec na konci školního řetězce, režisérka Jannicke Systadová Jacobsenová přesto nenabízí prvoplánový humor, do příběhu umně vkládá dívčiny erotické fantazie prakticky s kýmkoliv, který je zrovna k mání (blízko). Předkládá suverénní herecké výkony a místy výborné momenty (třeba ten, když se matka zeptá své patnáctileté dcery, proč volala na erotické linky a ona odpoví, že je nadržená, nebo závěr v podobě večeře ve třech). Norské dospívání trochu jinak neurazí, místy velmi potěší!! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Ani ve snu by mě nikdy nenapadlo, že se mi někdy bude takhle líbit film z Norska. Uchvátila mě tématika, uchvátilo mě zpracování, uchvátil mě příběh, strašně moc mi byla sympatická hlavní postava. Chvílemi jsem zíral, chvílemi mi ji bylo líto, chvílemi jsem se pousmál. Strašně hezky se na to dívalo. Pro mě asi největší překvapení za poslední dobu. Mimochodem, je dobré vědět, že i v Norsku mají coop:-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad aj téma ohľadom ženskej sexuality, no to spracovanie mohlo byť trocha pútavejšie. Chápem, že sa tu autori túto tému snažili humorne odľahčiť na úkor vážnejšieho podania, no toho humoru tu zas nebolo toľko, aby som sa na tom ktovieako zabával (aj keď to začínalo zaujímavo). O dráme s hlbším významom, atmosfére a pocitovej stránke tiež nemôže byť ani reči. Vlastne som snímkom len tak bez úrazu preplával štýlom bezocasnej ryby. Lepší priemer. 65/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

No, ženský pohľad na vec sa od toho mužského niekedy moc nelíši. Čakal som niečo na štýl Pusiniek Karin Babinskej a pár podobností by sa samozrejme našlo, Pusinky boli ale značne depresívne a výhradne ženské a Få meg på, for faen je len taká odychová teen blbinka. Hlavnej hrdinke osud (respektíve kamarátky) prichystal nejednu nástrahu, narozdiel od hrdiniek Babinskej filmu, ktoré dospievaním trpia, väčšiu flegmošku ako Almu by ste ťažko hľadali, a tak, aj keď je sem tam na dne, pudy sú skrátka silnejšie. Páčila sa mi hlavne tá genderová nejednoznačnosť. Ok, vo filme v podstate vystupuje iba jedna dôležitá mužská postava a to tiež strašný kretén, ale dievčatá tu tiež sú iba hlúpe nadržané deti. Jacobsenová natočila skrátka film o dospievaní bez toho, aby niekomu nadržiavala, a spolu s pohodovým soundtrackom a super vybratou predstaviteľkou Almy, si to u mňa preprstili až ku štyrom hviezdičkám. Odporúčam. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Asi to je vtipnější, než se zdá, ale když to neslyším ve známé řeči, tak mi to nevyzní. Je to záležitost o sexu a náctiletých, něco jako Snowboarďáci, Holky to chtěj taky a spoustu dalších. Narozdíl od nich tu prakticky není prvoplánový humor a třeba mě film přiměl k zamyšlení, zavzpomínal na pití, když mi bylo jako jim... nostalgie. Vadily mi Alminy fantazie, narušovaly děj. Ale pěkná bylo, to se musí nechat. # Jen tak mimochodem je tu vidět ohromný rozdíl mezi evropským a americkým puritánským filmem. Američani neumí udělat něco, co je lehce erotické a současně vypadá přirozeně. # příběh 5 | hudba 5 | humor 2 | akce 0 | napětí 1 | putil bych si znovu 4 ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Citlivá upřímnoust? Otevřená výpověď? Nějak nevím, o čem distributoři mluví, já právě viděla obyčejnou romantickou komedii s krásnými seveřany a milou norskou přírodou. Příjemný film do televizního vysílání na sobotní večer. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento výlet do zvrácené mysli permanentně nadržené patnáctky, která by osouložila snad i kaktus, zdál se mi býti poněkud nešťastným. Aby se vám tento film líbil, musel by vám padnout do oka alespoň jeden herec, který v něm figuruje. Což je v tomto případě nadlidský úkol. Už dlouho jsem neviděl tak neskutečně nesympatickou sebranku. V čele stojí opravdu odporná Helene Berhsholm, která se snaží parodovat herectví. Obsahově je film neskutečně prázdný. Celá zápletka se točí kolem šťouchnutí mikroskopického pyje do stehna neoblíbené hlavní hrdinky. To, co slibuje obsah, divák skutečně obdrží. Jen jsem si po jeho přečtení nedovedl představit, že by mě něco takového mohlo nebavit. Označení snímku jako komedii je krajně zavádějící. Během sledování se mi koutky nepohnuly ani o yoktometr. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ona... telefon... sex... Alma, dlouho nic, Alma představuje vesničku, Alma si stěžuje, Alma a její fantazie (erotické fantazie) aáa... Pohled na dědinu a systematické rozebíraní vztahu v ni, Almě se nelibí zažívaný trend na okraji města, ehm. Opět Alma a její fantazie, pohled na ovečku v dědince. Pohled do blba, pohled na (Alma a dále už jenom jako velké A, protože se mi nechce skloňovat porad její meno a jo vím, že mi to stejně nejde) A baráček, pohled dovnitř, A mamka se zděšeně divá na účet za telefon, stylem co to kuřba Alma je? Alma mluví sprostě... "chci sex!" konec hádky, problém zjevně vyřešen. Pohled na vesničku a na domečky ve vesničce, takhle bych mohl pokračovat celých 76 min, protože přesně tak se to tady vleklo. Jak milé, jak okázale, jak nevinna sonda do nactilete holčičky, hodně vzruša, romantiky, něžnosti... Závěr? Alma je božiíi, to v skutku no ta skromná režie mé srdce natolik nedostala co Alma samozřejmě, ehm. 3-4/10 zas nevím z čeho sou tu všichni vys*áni, ach jo. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné. Autentické, s několika s scénami, které se opravdu povedly (transparent na konci) a celkovým vyzněním, které mi dnes sedlo do noty. Takže jsem nakonec nucen konstatovat, že jsem dostal zhruba to, co jsem očekával. Nenáročnou, místy velmi příjemnou komedii o tom, že když Vás někdo šťouchne do stehna, může to být opravdu čímkoliv. A ty se Arture hluboce styď, tohle se na veřejnosti vážně nedělá! ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek s příjemně krátkou stopáží, sympatickými herci a ukázkou, že nadržení nejsou zdaleka jen kluci. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tak tento film som dala od začiatku do konca s ľahúčkym úsmevom na perách ... však priznajte, každý máme svoje sny a predstavy, život bez toho by bol o ničom. Project 52 Films by Women ()

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - VARIETY´S TEN EURO DIRECTORS TO WATCH - Deset evropských režisérů očima Variety (Få meg på, for faen / TURN ME ON, GODDAMMIT / Rozpal mě, sakra) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I když tomu název příliš nenapovídá, jedná se o reálně vystavený příběh o dívčím dospívání, ve kterém nechybí soupeření, přátelství i muka dospívání. Pro mě bohužel dost nezajímavé. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Alma - její erotické představy, sex po telefonu a šokovaná matka, Ingrid - předávkovaní balzámem na rty - lásce se bránící dívka, s překrásným jménem Saralou, každodenní fakáč při průjezdu nenáviděným zapadákovem, příjemná hudba, krásná krajina a zásadní otázka - zatlouká Artur, nebo byla propíraná historka výplodem erotikou rozjitřené fantazie Almy? Mám filmy tohoto ražení celkem v oblibě, nic neřeší, vlastně ani o ničem nevypovídají, jen si tak plynou a sem tam vyvolají vzdálenou vzpomínku... ()

Reklama

Reklama