Reklama

Reklama

Pevnosti

(pořad)
Česko, 2010, 13x17 min

Režie:

Pavel Jurda

Účinkují:

Petr Jeništa

Obsahy(1)

Skvosty pevnostního stavitelství v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.
Jednotlivé díly:
1.-Tábor
2.-Brno
3.-Cheb
4.-Praha
5.-Hradec Králové
6.-Terezín
7.-Josefov
8.-Olomouc
9.-Stříbrná hora
10.-Bouda
11.-Slavonice
12.-Hanička
13.-Výpustek (oficiální text distributora)

Recenze (19)

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Svatá uvolněnosti, co zase tohle má znamenat? To co snad ještě jakžtakž funguje u Šumných měst (protože Vávrovo šaškování je aspoň nějak promyšlené a ve veršících semotamo má i k věci pointu), zde se jeví už jen jako kvintesence nýmandství a ubohosti. Nemluvě o (krom snad pohledů z ptačí perspektivy) pitomé práci kamery, která působí, jako by nacamraný amatér vyběhl si s videem na nějaký mejdan a cestou teda sjel nějakýho sjetýho kámoše, aby bylo na dalších pařbách pak na co vzpomínat... Hnus a sračky veřejnoprávě zase z Brniska, to už se musel někdo totálně pomátnout a rychle s čudláky vyrejžovat prachy, než dojde na nějaký ty novoty a změny, že - a k lizu se dostane zas nová garnitůra nýmandů... °-( . . . Víc to nemá cenu pitvat, i když jak vidno na zdejších hodnoceních... Ztráta času. Howgh. - - - - - (Poprvé viděno 8.7.2011 na >čurdím prostoru< , hodnocení desáté, řídký komentář zde jako druhý - 8.7.2011) ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Velmi nudný a nevydařený dokumentární cyklus, jehož informační hodnota se na mý soukromý stupnici pohybuje kolem bodu absolutní nuly. S láskou a nostaligí vzpomínám na seriál "Štíty království českého", ve kterém profesor Durdík vyprávěl o našich hradech. Ale JAK vyprávěl, panečku! Vecně a poutavě, takže člověk málem nadskakoval radostí, kolik nového a zajímavého se o těch polorozpadlých haldách kamení dozvěděl. Pan Profesor chodil nemytý a nečesaný, v umaštěném oděvu a s naditými kapsami své olbřímí bundy. Nepředváděl rádobyvtipná alotria, nejezdil na kole a neprchal před četníky ve vrtulníku. Nesnažil se za každou cenu poutat diváckou pozornost sám na sebe a hrát si na Brněnskýho Džůda Ló. A proč? Protože jde o člověka, který má co říct. Průvodce po pevnostech Petr Jeništa naopak působí dojmem bohapustého zhulence, kterému "kamarád z čétéčka" přihrál nějaké to moderování. A tak místo aby nás zaplavoval informacemi a zajímavostmi o našich pevnostních skvostech, prezentuje nebohému diváku kvalitu svého ega v co možná největší míře. Že bychom se snad něco podstatného dozvěděli? Ale kdeže! Na to už jaksi nezbylo místo. Správně by se celá série měla jmenovat "Petr Jeništa exhibuje na pozadí nějakých nezajímavých pevností." Otázkou je, kdo by se na seriál s takovým názvem díval... ()

KRYSIOPICE odpad!

všechny recenze uživatele

Vzorový příklad toho jak se to přesně nemá dělat, informační hodnota nula. Trapnost a vyhozené peníze daňových poplatníků. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad na zajímavé téma, ale to jak je pořad moderuje ten Janišta to je katastrofa.... 2z5 nebýt tak blbého moderátora tak klidně 4z5, ale moderátor se nezmění.. ()

ryba443 

všechny recenze uživatele

Takové zajímavé téma jako české pevnosti by si zasloužilo důstojný a informacemi nabitý dokument. Ale v ČT řekli ne a celé to zabili ubohými rádobyvtipnými scénkami, jejichž cílovou skupinu bych viděl na děti 4 - 9 let a dospělé s IQ < 60. ()

Horak odpad!

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách odfláknutá slátanina bez hlavy a paty. Chudáci Pevnosti, to jste si nezasloužili. TV studio Brno potvrzuje své stabilní kvality a člověk si pořád říká, kdy že přijde ten hurikánek, keré to tam kapánek provětrá.. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

No, teda, jak tohle okomentovat. Na jednu stranu docela zajímavý nápad, říci si něco známých českých pevnostech, jenže na tu druhou... Ten moderátor očividně na něčem jede, protože mi celou dobu připadal, jak kdyby byl sjetej. Takový divný pohyby, divný chování, divný "vtipy". Škoda, někdo zase přizabil relativně dobrej pořad. :/ ()

yaqwsx odpad!

všechny recenze uživatele

Co to do...? Taková blbost! Prakticky nulová informační hodnota a ani se na to dobře nedívá. Vsadím se, že kdyby ti všichni historikové, co zde byli, věděli, co z toho vyleze, tak by tam nešli... ()

offlineman

všechny recenze uživatele

Nevím, jak hodnotit. Na jednu stranu výborný námět, který je však naprosto devalvován naprosto idiotským moderátorem a rádoby vtipnými scénkami, nad kterými se budou popadat za břicho snad jen neúnavní milovníci Václava Lahva a voliči TOP 09 + ODS! ()

capka 

všechny recenze uživatele

Teda, to má tak pitomoučký humor, že... si snad většinu předložených informací i budu dlouhodobě pamatovat... ()

Kazisvet III. odpad!

všechny recenze uživatele

Informační hodnota nula, šaškování moderátora spíš k pláči, než smíchu. Naprostá mazanice hodná skupiny lidí s intelektem prdele paviána. Odpad! ()

Ondrej6 

všechny recenze uživatele

Obsahově by se mohlo jednat o zajímavý dokumentární cyklus, avšak formát pořadu je natolik odpudivý, že naprosto zabíjí to minimum informací, které v něm zbylo. ()

San Miguel odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tady u toho pořadu se teda hodně sekli tématem. Je vidět, že si nedali moc práce, aby si něco o těch pevnostech zjistily více. Připadlo mi to, že vždy jen tak zabrousili těsně pod povrch a nic víc. Už nikdy víc. ()

thymus 

všechny recenze uživatele

Měla jsem představu, že dokumenty „Pevnosti“ bude určený lidem se zájmem o historii a podle toho bude taky natočen. Vyšel z toho nicneříkající ubohý paskvil, který není ani zajímavý ani věcný ani poučný, ba ani vtipný. Šaškování jakéhosi herce coby průvodce je úplně zbytečné a navýsost trapné. Jeho přítomnost v pořadu jsem vlastně ani nepochopila. – Hodnotím jednou hvězdou – za účinkující, kteří doufali, že pořad o „jejich“ pevnostech bude mít hlavu a patu a bude se líbit… ()

ajne 

všechny recenze uživatele

Česká televize neustále dokazuje že za televizní poplatky by od lidu akorát zasloužila zlynčovat. Tento dokument mohl být skvělý, protože místa jsou velice zajímavá a i člověk bez hlubšího zájmu se mohl dozvědět zajímavá fakta. Bohužel, pořad má cca 16-17 minut. Z toho dvě minuty úvod a titulky, takže čistý čas věnovaný pevnostem je kolem 14-15 minut. Jo, jenže další třetinu času dělá moderátor skopičiny, takže pro zajímavé informace zbývá cca 9 minut. A to je sakra málo. Stojí to za to? Takový (a větší) čas se věnuje i těm blbým reklamám. Přitom záběry pěkné, průvodci většinou fundovaní lidé, kteří by dokázali říct mnoho zajímavostí, ukázat techniku apod. Být to pořad na 30-45 minut, vynechat blbovinky (klidně nechat scény, které mají vypadat jako z minulých let), tak je to bomba. Ale takto...z pořadů ČT se dívám jen na Den-D a toto. A u babičky vidím 100x teleshoping. ČT by za své pořady místo poplatků zasloužila leda nas**t. Za občasné pěkné záběry a fundované průvodce by ti lidé zasloužili dvě hvězdy, ale za jejich trestuhodné nevyužití to přes tu jednu prostě nepřeleze. ()

Reklama

Reklama