Reklama

Reklama

Dálkový hovor

(festivalový název)
  • Německo Long Distance Call
Krátkometrážní / Drama / Romantický
Německo, 2011, 20 min

Obsahy(1)

Henry zvedne v noci telefon. Jeho žena je na pláži na druhém konci světa, opilá a zřejmě ve společnosti jiného muže. Během následujících zběsilých telefonátů není úplně jasné, jestli největší nebezpečí hrozí jeho manželství, ženě nebo zdravému rozumu. Jediné, co může udělat, je pevně svírat sluchátko. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (6)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, originální námět, ale pro mě místy až příliš vyhrocené a neuvěřitelné. Kamarád, který studuje na mé univerzitě film natáčel podobný příběh (hlavní hrdina se také nemohl odpoutat od sluchátka, ačkoliv z jiného důvodu), ale dokázal mu zanechat jakýsi ráz, díky kterému ten film působil vlastně jako normální příběh 'chlapa odvedle'. Dálkový hovor začal výborně, jen na mě zkrátka časem těch náhod při telefonování bylo až moc. [MFF Karlovy Vary 2011] ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět i příběh směřující k jedné poslední větě. Jen místy jako by si autor tím směrem trochu nebyl jist, pár dialogů je naprosto zbytečných, příběh se však naštěstí na správnou cestu po chvíli vždy vrátí. ()

bassator

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - THE FRESH SELECTION - THE PROMISING SIX - Fresh Selection - Šest filmových nadějí (Long Distance Call / LONG DISTANCE CALL / Dálkový hovor) ()

Caym 

všechny recenze uživatele

během hovoru se vytrácelo prvotní napětí, až zbyl jen telefon ležící na polštáři a pocit, že Muskala nikdy nevěděl, kam se s příběhem chce dostat ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a originální námět. Aha, to už tu někdo psal. Prostě se mi líbil motiv člověka na telefonu, který je nepřímým svědkem něčeho mimořádného u svého blízkého, a nemůže dělat prakticky vůbec nic. Jen poslouchat, domlouvat, vyhrožovat, domýšlet si, trpět a zkoušet se dovolat znova a znova... Síla slova doplněná o obraz. P.S. Hádám, že rozpočet filmu je přímo úměrný provolaným minutám ;-) ()

Reklama

Reklama