Reklama

Reklama

Epizody(21)

Obsahy(1)

Kim Do-Hyun (Jang Hyuk) právě získal právnický titul na nejlepší univerzitě v Koreji a mnoho firem se zajímá o jeho služby. Po několika letech práce v obchodním prostředí si uvědomuje, že více svou prací ztrácí, než získává, proto se rozhodne přijmout lépe placenou pozici. Yoo In-Hye's (Kim Hee-Ae) je prezidentkou jednoho známého fondu a učiní mu nabídkou, kterou nebude moci odmítnout. I když je to práce v utajení, na hraně zákona, odměna je příliš lákavá na to, aby se jí dalo odolat. (Vavča)

(více)

Recenze (4)

emma53 

všechny recenze uživatele

Já neviděla ještě moc korejských seriálů. ale tady jsem byla nadšená. Vím o nich, že si potrpí hlavně na romantickou linku, ale tady byla velmi vhodně probublávala v pozadí a hlavní linií bylo, jak investovat, aby se korunky kutálely domů a ne pryč, nicméně láska s tím pochopitelně také souvisela. Takže v oblasti ukládání akcíí a jak to chodí v bankovnictví jsem dokonale vyškolená. Je jasné, že pointa je jiná a tak se tady rozehrává velká hra, kde v mých očích hrála absolutní prim Hee-ae Kim. Kdo viděl, tak musí uznat, že to byla dokonalost sama. U Kima už jsem měla menší problémy s vyjádřením jeho emocí, protože působil tak, že se mu nehnul ani sval ve tváři. Naštěstí jeho myšlenky, které mu ulpěly v mysli, byly viditelné, takže jsem se brzy dostala do obrazu a ke konci už to bylo také o něčem jiném. Celkově byl Midas dokonale obsazený a i když ne všichni mohli dokázat svůj herecký um jako například Lee Min Jung. Nicméně její křehkost prosvětlila pokaždé obrazovku, je moc roztomilá a navíc krásná, tak snad příště. No Min Woa bych okamžitě adoptovala. Byl to sladkej sympaťák od první klapky a já nějak vnitřně tušila, kam se to s ním bude ubírat. Jeho pohledy na No Min byly všeříkající. K tomu všemu dva bráchové, kteří dokreslovali celou tu atmosféru kolem korunek byl superiózní. A co jsem sledovala velmi bedlivým okem, byly pánské košile a k nim ladící nebo naopak neladící kravaty.....asi nějaká moje úchylka.....a že jich tam bylo. Za mě naprostá spokojenost, kde jsem dávala jeden díl za druhým. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

S Midasem jsem bojovala hodně dlouho. A to proto, že mi seriál nesedl ve více směrech. Obsahově pro mě byl nezajímavý. Nemůžu říct, že by se tam nic nedělo, naopak, dělo se pořád něco, a pro mě ta jejích hra brzy začala být útrpná. Nezamlouvala se mi ani kamera, hudba, většina vedlejších, ale i celkem hlavní postavy. Nejvíc mě ale zaskočilo, že i Jang Hyuk dokáže zahrát tak, aby se mi z něho nepodlamovaly kolena. Z toho jsem upřímně v šoku. Za těch pár silnějších momentů na začátku dávám 2,5* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Na korejské poměry velmi upozaděná romantika, kupředu jde spíše akce. Příběh o jednom ambiciózním právníkovi, jemuž schopná burzovní makléřka nabídne vynikající budoucnost je velmi dobře rozvíjen a zpracován, nedochází ke ztrátě tempa. Není zde ani onen častý nešvar, že třetina minutáže dílů je navíc, nebo že poslední díly jsou natahované. Menší lapsy by se možná našly, ale pozitiva převažují, zejména herecké obsazení kde vyniká hlavní hrdina Jang Hyeok a v neobvyklé roli je k vidění Ho-jin Cheon (Viděl jsem ďábla, Daisy, Snow Queen), ale ani většina ostatních zde není pouze do počtu. Zejména mě dostala Kim Hee Ae jako makléřka Yoo In Hye, tak promakaná ambivalentní postava se často nevidí. Je zde v nevděčné roli i super bishík No Min Woo. Myslím, že série velmi dobře ukazuje morální bídu burzovního prostředí, způsob uvažování určité skupiny lidí, to že v dnešním světě je zlo dobře hmatatelné, ale jeho zdroj je téměř nedosažitelný, velmi špatně se s ním dá bojovat. Respektive dá, ale lidé jsou už dopředu demoralizování a nemají motivaci stavu odporovat. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Štěstí je krásná věc, ale prachy, prachy za něj nekoupíš. A o ty tady jde především. Midas je korejsky nekorejský, a i když jsem v něm nacházela americké předlohy (Kmotr, Firma), nevadilo mi to. Naopak, rochňala jsem si. Už jenom to, že se soustředí na svět finančníků a z téhle linie necouvne, je počin na tamější poměry mimořádný. Většina jejich seriálů dřív nebo později sklouzne do romantiky a to by tady bylo rozhodně na škodu. Charaktery jednotlivých postav jsou skvěle propracované. Na Jang Hyukovi jasně vidíte, jak mu to v hlavě šrotuje a lítá mu tam cifra za cifrou. Ovšem herectví Kim Hee-ae mi vzalo dech. Její kamenná tvář a zastřený hlas dávaly scénám zlověstný nádech. A když nakonec vypluly na povrch emoce, tak dokázala, že In-hye by asi nikdo nezahrál líp. Pihou na kráse pro mě byla Lee Min-jung. Její postava byla v první polovině seriálu typicky korejsky trpící. Rozehrála se až ke konci, ale ani tak nemůžu říct, že bych z ní byla nějak odvařená. Ale nemá cenu vypisovat všechny, protože všichni si byli vědomi kvalit seriálu a podle toho i hráli. Muzika byla tradičně dobrá, do jednotlivých scén dokonale pasovala. A to nemluvím o scéně, kde No Min-woo zpíval u klavíru. To dostalo moje srdce tu správnou dávku emocí. ;^) Víc psát není potřeba. Pokud se chcete vydat po cestě vydlážděné penězi a plné nečekaných zatáček, pak nasedněte, nastartujte a plnou parou vpřed. Titulky ()

Reklama

Reklama