Reklama

Reklama

To byl Franta Kocourek

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Franta Kocourek, jedna z nejpopulárnějších a nejsvéráznějších postav města Brna, byl znám především jako silák, gladiátor a tvůrce brněnské hantýrky. Živil se také ovšem jako uhlíř, písmomalíř a natěrač, hrál v divadle Husa na provázku, účinkoval v televizi i na Barrandově, manažeroval skupinu Los Brňos s Rudym Kovandou, psal verše i povídky a především byl velkým mystifikátorem… Režisér Karel Fuksa sezval některé jeho kamarády z různých oborů, aby na něj zavzpomínali – sešli se tu vedle Arnošta Goldflama a Jiřího Pechy, kteří pořad uvádějí, také herečka Dáša Bláhová, mistr řecko-římského zápasu Miloš Krejčí, režiséři Zdeněk Pospíšil, Peter Scherhaufer a Miroslav Krobot, hudební vědec Miloš Štědroň, několik uhlířů, řecká kapela Prometheus, zpěvák Radek Rettegy a další… (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Našťastie archívne zábery vyvažujú nezáživnú scénu priateľov spomínajúcich na Frantu pri vínku a muzike. Bez urážky, Arnošt Goldflam je dobrý herec a ostatní zúčastnení tiež porozprávali o Frantovi zopár zaujímavých faktov, ale to pietne tempo fakt mohli zvýšiť. Inak naozaj dobrá relácia, pozrela som si s chuťou, i keď Frantu poznám hlavne z príhod Mirka Donutila - no teraz aj z tohto dokumentu. V každom prípade to bol fenomén :-) ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

K tomuhle dokumentu jsem se dostala přes Donutila, který o Frantovi Kocourkovi vypráví hodně a rád, tak jsem přece jenom chtěla trochu poznat, kdo to vlastně byl. Tenhle dokument je ale poněkud... nezáživný. Působí to spíš jako strojená pohřební hostina. Mělo padnout víc veselých historek, živěji a veseleji se zpívat, měla se zapojit celá ta místnost plná lidí, kteří ho (nejspíš) měli rádi. To hlavní jsem si ale přece jen vyfiltrovala. Možná ještě, kdyby to neuváděl Goldflam... ()

Reklama

Reklama