Reklama

Reklama

Příběh jednoho života

(TV film)
  • Česko Danielle Steel: Příběh jednoho života (více)

Obsahy(1)

Tana vzpomíná na své dětství, na matčinu výchovu (táta zahynul ve Vietnamu před jejím narozením) způsobem „dítěte z lepší rodiny“, tj. klavír, balet apod. Tana byla jedinou radostí jejího života, ale tím ji právě spoutávala a její utkvělá touha, aby se dcera dobře vdala a měla rodinu, Tanu nakonec dost poznamenala. Vlastní děj filmu začíná až v době, kdy Tana končí střední školu a pozná spolužáka Harryho, který ji posléze zcela změní život. Máma Tanu přinutí, aby šla na večírek, který pořádá Bill, syn jejího šéfa a milence v jedné osobě. Když ji na party Bill znásilní, máma (místo toho, aby se dcery zastala a byla jí oporou) část viny dává jí a navíc od ní žádá, aby o události nikdy s nikým nemluvila. Vztah mezi matkou a dcerou je narušen na dlouhá léta. Naruší to též Tanyn vztah k Harrymu, protože dívka pociťuje odpor k mužům, ale není to schopna Harrymu vysvětlit. Žádá od něho, aby byli pouze kamarádi, co Harry považuje za zradu. Oba studují na vysoké škole. Po promoci se Tana stane zástupkyní prokurátora v San Francisku a za půl roku v tomto městě nastoupí u prestižní právnické firmy i Harry. Tráví hodně času spolu jako kamarádi a Tana se jednoho dne stane svědkem, jak se Harry zastane staré paní, které zloděj ukradne kabelku a jak se jeho hrdinství změní v tragédii. Zloděj totiž Harryho postřelí, poraní mu páteř a Harry zůstane trvale upoután na invalidní vozík. V nemocnici se Tana setká s Harryho otcem. Zamilují se do sebe, ale jejich vztah nemá budoucnost, protože ani jeden nechce Harrymu ublížit. Oba jsou však v době hospitalizace Harryho oporou. Dochází dokonce k paradoxu, že díky Taně syn najde znovu cestu ke svému otci, kterého neprávem vinil z matčiny smrti, a otec si uvědomí chyby, kterých se ve vztahu k synovi dopustil. Harry překoná první beznaději a po propuštění z nemocnice se snaží žít normálním životem. Postupně se vyrovná i s tím, že Tana odmítne jeho nabídku s sňatku s odůvodněním, že ho má ráda, ale nemiluje ho... (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

meave 

všechny recenze uživatele

Klasická steelovka - romanticko-pateticko-smutno-exemplárny príbeh o hróóóznom neštastí a úúúžasnom konci. Štýl rozprávania obalený v cukre a mede ešte zhoršuje časový nesúlad, ktorý je hlavne v závere príbehu veľmi nápadný. Pre mňa je to neúcta tvorcov k intelektu diváka. Alebo potom chýba jasná visačka - výhradne pre žienky domáce s IQ pod hladinou mora. /vopred sa ospravedlňujem všetkým zasiahnutým - na svete je miesto pre každého/ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sterilně vypadající herci hrají ve sterilně nezajímavém příběhu o naprosto ničem. Tohle by nebylo zajímavé ani jako historka u kafe mezi sousedkami na vsi. /3. 2. 14./ ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Může to být opravdu příběh ze života. Když si žena zvolí na úkor založení rodiny raději strmou kariéru, pak to buď vyjde nebo se musí smířit s tím, co si zvolila. Aby to vždy dobře dopadlo, to se může stát jen v romantických filmech. V tomto filmu hraje pouze jedna známá hvězda, a to Corbin BERNSEN. Hraje to průměrně bez emocí. Ostatní herce neznám a jejich výkony ve mě žáden dojem nezanechaly. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Strasne sterilne to vyzera, hercom sa ani nedaju verit herecke vykony, asponze dialogy s aobcas podarili, koniec je klasicky happyend . 36% ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Daniella se nám v tom znásilnění nějak vyžívá. Měla jsem pocit, že příběh kolem hlavní hrdinky tak nějak plynul a ona stále stála na místě. Hele... asi to není tak divný, myslím, že ve chvíli, kdy o traumatu řeknete nejbližšímu člověku a on ho fakticky popře, tak se asi člověk dostane do vzduchoprázdna. Natočeno nepřekvapivě céčkově, nijak překvapující. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Je to rozkouskované, nemá to hloubku. Asi jako když vás pozvou na hostinu, kde je záplava nejrůznějších lahůdek, ale smíte si od každého jen jednou kousnout, nebo jen olíznout a hned musíte ochutnávat další. Méně je více a to platí tady dvojnásob. Jde to všechno po povrchu, nepřesvědčivé, ploché. ()

Sadova302b50 odpad!

všechny recenze uživatele

Možná objektivně vzato nebyl Příběh jednoho života tím nejútrpnějším a nejhroznějším, co v rámci produkce z knih Danielle Steelové existuje, ale herci určitě hrozní byli a pak už nevím, co by mělo ten umělý, sladkobolný a unyle šablonovitý příběh v mých očích vytáhnout alespoň do jedno-hvězdičkového hodnocení. ()

Reklama

Reklama