Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyklus „Zasvěcení“ mapuje historii a současný život církevních řádů a kongregací působících na území naší republiky. Poznáme nejstarší řády rytířské, mnišské, žebravé, ženské i mužské, ale i nejnovější kongregace a společenství. Nahlédneme do života osob zasvěcených Bohu, který je pro většinu z nás obestřen tajemstvím.
Jednotlivé díly:  1.-Kapucíni
2.-Trapisté
3.-Congregatio Jesu
4.-Obláti
5.-Paulínky
6.-Jezuité
7.-Premonstrátky
8.-Salesiáni Dona Boska
9.-Piaristé
10.-Salesiánky
11.-Rytířský řád křižovníků s červenou hvězdou
12.-Dominikáni
13.-Premonstráti
14.-Augustiniáni
15.-Karmelitáni
16.-Františkáni
17.-Dominikánky
18.-Voršilky
19.-Benediktini
20.-Boromejky
21.-Maltézští rytíři - Johanité
22.-Karmelitky
23.-Redemptoristé (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem díl o Jezuitech s nimiž jsem byl na týdenní pouti v Itálii a líbilo se mi, že to není pojato encyklopedicky, ale "mluvícími hlavami" zasvěcených u čaje. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl Františkáni, kteří působí i v mém rodišti v Uherském Hradišti, a tak jsem viděl spoustu známých (Vianeye, Kubu Sadílka, Pavla Černého, Antonína Kejdanu i Antonína Klareta, Augustina, již zesnulé Františka a jáhna Česlava). Dokument mapuje historii řádu i dává nahlédnout do františkánských klášterů v Praze u Panny Marie Sněžné, v Liberci Ruprechticích i Plzni. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Velice pěkně zpracovaný dokumentární cyklus. Základní informace o ženských i mužských řeholních řádech působících v ČR. Veřejnoprávní televizi za něj patří můj dík. ()

Reklama

Reklama