Reklama

Reklama

Noční jízda

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 2011, 25 min

Obsahy(1)

Řidič udělá v průběhu služební cesty tradiční chybu - nabere osamělou stopařku. (Bestla)

Recenze (34)

choze 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbily předchozí Haluzovy počiny, jmenovitě SLZY NOCI, ŠKLEB i WOODSTROKE, ale tohle je zklamání. Řemeslně dobré, smekám před každým začínajícím filmařem schopným natočit přehledné noční scény a s herci a dialogy jsem problém neměl, ale děj mě nudil, i když vyčerpal v poměrně rychlém sledu snad všechno, co se tam udát mohlo. A absurdní pointa a la ŠKLEB výsledný dojem nespravila. Podobné SLZY NOCI s carpenterovským feelingem a pestrou paletou akce mě bavily výrazně víc. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sympatický český hororový kraťas, ktorý sa očividne nechal inšpirovať road movie horormi a obohnal to vlastným mysterióznym príbehom. Chlapík počas nočnej cesty autom vezme stopárku, ktorá má očividne naponáhlo a hoci im cesta zo začiatku ubieha celkom príjemne, onedlho ich postretne zopár nemilých situácií. Filmík sa dobre pozerá a na obmedzenom časovom rozsahu dokázal rozbehnúť vcelku zaujímavý, záhadný dej, slušnú a miestami aj napínavú atmosféru, za prítomnosti pomerne sympatických hercov, ktorí väčšinou pôsobia aj prirodzene a neotravujúco (čo je v amatérskych CZ kraťasoch skôr rarita). Kamera je síce občas rozlietaná viac než by bolo vhodné, niektoré nápady nie sú moc dotiahnuté a originality by sme tu zrejme tiež moc nenašli. Napriek tomu ma to však bavilo, zaujalo a kľudne by som si to vedel predstaviť napr. ako časť nejakej hororovej antológie. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ano ano, další Haluzovo nezdárné dítko s červenou ochcávkou v hlavní roli. Vidět to někde v letním kině s flaškou rumu v ruce, mohla (?) to být příjemná půlhodinka. Takto doma za bílého dne na kompu vysvitnou všechny ty slabé momenty, jejichž vinou můj divácký zážitek osciloval kdesi mezi nudou a pobaveným uchechtnutím nad bezděčnou žiznantností herců s jejich příšerným moravským přízvukem. Okem své fantazie si zkouším představit, co by se stalo s Mulholland Drive (který obsahuje řadu podobných nočních scén s autem jako Noční jízda), kdyby byla angličtina jeho herců na míle cítit nějakým buranským lokálním přízvukem. Od klávesnice se radí lehce a jsem dalek nějaké blazeované přezíravosti, ale myslím, že to šlo natočit mnohem lépe. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

On to až takový průser nebyl. Ovšem pouze do okamžiku, než spolu začaly osoby vést dialogy. Přiznám se, že od té doby už jsem to nebral ani příliš vážně a má pozornost byla více směřována k jídlu než k filmu samotnému. Na druhou stranu je nutné vzít v potaz, že se jedná o amatérský film, který vznikl nejspíš na základě minimálního rozpočtu partou nadšenců a příliš velké cíle si asi neklade. Přesto zde najdu i pár pozitivních aspektů. Líbil se mi ten nápad s autorádiem, líbilo se mi ozvučení filmu a nevadila mi hudba. Vše ostatní hodnotím jako slabé a výše zmíněné dialogy dokonce jako debilní. Musím však konstatovat, že nejsem vhodným divákem pro amatérské filmy, kterých jsem viděl skutečně jenom pár, a tak bude moje hodnocení velmi zkreslené a vzhledem k počtu hodnocení u tohoto filmu se do toho celkového asi promítne.(v době hodnocení asi 2% dole) Zdůrazňuji, že nehodnotím jako amatérský film, ale jako film takový. Film je mnoho lepší než nejrůznější Ordinace v různobarevných zahradách a další podobné nesmysly. Je zhruba na úrovni prvního a druhého Matrixu, takže odpádek. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Vpravdě amatérský film, takovou "kameru" bych snad natočil digitálním foťákem taky. Podle mne to bylo velmi nepřehledné a obrazově roztříštěné. Navíc ty přemrštěné dialogy, už od poloviny mne to přestalo bavit. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Dost solidní amatérský(!) film, ve kterém vystupují skvělí herci, kterých je ve filmech tohoto typu vskutku dost málo. Scénář obstojný, kamera trochu rozklepaná (ale to schválně), hudba dokonalá. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Hodnoceni striktne na CZ amaterske pomery, na ktere je to ale super. Vyborna nocni atmosfera a scenar, ktery vas drzi v napeti. Je to temna jizda do neznama plna syrovych dialogu, ktere si s cenzurou hlavu nelamou a ktere tomu drzi realistickou uroven. Bavilo me to ale jen prvni 2 tretiny, hystericke finale a pobihani v neprehledne tme uz ztraci stavu a zahazuje vsechny trumfy prvni pulky. Hudba sice dobra, ale nahazet tam Goldsmithe, Murphyo atd. muze i cvicena vopice, navic absolutne nevhodnej song do finalnich credits. Mit to lepsi konec, nebo ho aspon seseknout tak o 5 minut a pridat kvalitni originalni soundtrack, sel bych na 4*. 6/10 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jsou věci, které nikdy nedělám a tohle je jedna z nich. Může se stát cokoliv, takže nejlepší ze všeho je některým věcem předcházet nebo se jich jednoduše vyvarovat. Dal by se z toho sestříhat spot pro televizi, něco podobného jako bylo Nemyslíš zaplatíš. Na to si ještě živě pomatuju, zvláště pak na ten, kde bylo to malé miminko. Na ten se zapomenout nedá. Takže, Noční jízdu považuju za dobrý nápad. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Amaterský snímek s hororovou atmosférou. A místami tak napínavý, že by se ve mně krve nedořezali. Pořád jsem čekal, až se staně něco, co by většina lidí čekala, ale ono nic. A ani náhodou bych nečekal takový konec, jakým to skončí. Je sice trochu přepísklej, ale závěrečné zprávy, které uslyšíme z auta to všechno vysvětlují. Silné 3*. ()

kapsomut odpad!

všechny recenze uživatele

naho*no kamera, hrozný osvětlení, kostým policajta, herci... příšerný. 10% Možná trochu přeháním, ale tohle je ztráta vašeho času (přesněji 25ti minut vašeho času) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Sympatickej kraťas, škoda jen toho finále. Noční atmosféra byla parádní a napětí taky nechybělo. Jen to finále mě zklamalo. ()

eaten 

všechny recenze uživatele

Na amatérsky film dobrá atmosféra, dobre natočené zábery, vadil mi akurát koniec. Zombici mi už prišli prehnaní, skôr som čakal nejaké rozuzlenie príbehu tých dvoch chlapov. A tiež nevieme ako dopadla tá ženská.. :)) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ohledne scenare jsem byl spokojeny az do druhe policejni hlidky ( myslim, ze v noci by Ti policajti byli dva ), pak uz to slo s filmem dolu. Musim vsak ocenit slusnou atmosferu, zvuk a hudbu. Nejprijemnejsi prekvapeni jsou herci, na amatersky film opravdu dobri. Sproste vyrazy mi nevadi, ja bych asi taky v takoveto situaci nemluvil ucebnicove. Kamera se chtela odlisit od beznych zaberu, nekde se to povedlo vice, nekde mene... ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Scénář není špatný, je tam plno zvratů a za tu půlhodinku mě stihnul několikrát překvapit. Dialogy mi ze začátku přišly trochu křečovité, vetšinou tam ale sedly "jako prdel na hrnec". Herci byli lepší než v některých českých počinech, které se považují za profesionální. Kamera byla na můj vkus občas až moc roztřesená, a taky jsem nepochopil, proč ten policajt šel tak najisto tam, kde byla zbraň. ()

Taio 

všechny recenze uživatele

Not béd ale par vysvetleni mi tam chybalo... Magneticka burka- celkom zaujimave ale bolo to take tajomne a aspoň sa na to dalo kuknuť... ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení prihliadam vo veľkej miere na to, že ide len o amatérsky počin, navyše z našich končín, kde je horor exotickým pojmom. A aj keď to má na kraťas dosť dlhú stopáž, dokázala ma táto jazda udržať v napätí počas celej stopáže. V podstate zle zahraná a zrežírovaná blbosť, ktorá sa mi ale páčila... ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Na amatérský film je to velice slušné. Kladem je určitě to, že herci (skoro) nepůsobí křečovitě a i příběh je docela ok. Akorát já obecně moc nemusím roztřesenou kameru, což mě u filmu trochu štvalo. A taky bych o pár minutek film zkrátil. Ale jinak dobrý. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky! Sice trochu nadhodnocuju, ale to hlavně vzhledem k rozpočtu, který evidentně nebyl vysoký, a nadšení prověc, které autoři prokázali beze zbytku. Jinak hlavní devizou Noční jízdy je výborně gradovaná atmosféra a tajemná pointa v pozadí. Dialogy sice přes svou drsnost trochu šustěly papírem, ale to se dá odpustit. Za mě palec nahoru! ()

Reklama

Reklama