Reklama

Reklama

The Barrens

  • Kanada The Barrens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Navzdory jejich neochotě vezme Richard Vinyard (Stephen Moyer) svou manželku Cynthii (Mia Kirshner), mladšího syna Dannyho a dospívající dceru Sadie na prodloužený víkend tábořit a stmelovat rodinu do New Jersey Pine Barrens. Jakmile se dostanou do Warten State Forest vběhne jim do cesty zmrzačený jelen a málem se srazí s autem Vinyardových. Později ten večer padá další zkrvavené zvíře ze stromu. Zlé se změní v horší, když vysokoškolský student, kempující nedaleko, zmizí v lese. Richard bere rodinu na výlet dále do lesa na místo, kde dříve kempovali s jeho otcem. Dostane horečku a kolem rány na ruce se mu vytvoří rozsáhlá infekce, ale když začne pršet, není cesty zpět. Richardova nemoc ho brzy vysílí a bolesti hlavy mu způsobí halucinace. Co je horší, věří, že je tu něco, co je sleduje....něco se žlutýma očima, špičatými rohy a křídly netopýra - Jerseyský ďábel. Brzy objeví znetvořená těla jiných táborníků a ztraceného studenta. Vinyardovi musí bojovat o holý život. Jak děsivé odpovědi odhalí v šokujícím a děsivém závěru? (Devilskitten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud si vyjedete kempovat s magorem, pak se nedivte! Stmelovat rodinu uprostřed lesů, které patří k tomu nejkrásnějšímu v celém filmu, s věčně oponující puberťačkou nebyl opravdu nejlepší nápad. A Richard kromě toho velice brzy pozná, jak moc se liší kempování dnes a před lety, jak si ho pamatovával. Chvílemi jsem měl pocit, že sleduji něco mezi Houbičkami a Vesnicí, ale nakonec se ukázalo, že všechno je jinak, naštěstí! Mám velmi rád filmy z lesa, což mé hodnocení zdvihá nahoru. Kromě toho se mi líbilo i napětí, dramatický zápas směrem k závěru a perfektní finále. Ano, tak by měly horrory končit! Triková stránka filmu není nejsilnější, byť roztrhaná zvěř i lidé vypadají věrohodně. Celkově jsem byl spokojen. Blíží se hradba mračen, ptáci utichli,první kapky, šum stromů a v lese číhá cosi! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Asi třikrát jsem se během filmu ujistil, že jej skutečně režíruje Darren Lynn Bousman, schopný režisér, který dokáže hovadinu povýšit na zajímavý a dobře natočený film. Tohle byla hovadina, rozhodně ale nebyla natočena zajímavě, především nudně, a už vůbec ne kvalitně. Během filmu mě dokonce napadaly konspirační teorie, že někdo shora film režisérovi v půlce natáčení odebral a dal jej dotočit neschopnému náhradníkovi, který neumí pracovat s napětím, dramaturgií, kompozicí záběrů a je mu jedno, jak dílo dopadne. To bylo příšerné, co Bousman předváděl. Film sice smrdí dolarem, nicméně nízký rozpočet nemusí nutně vést k nezvládnutí ústředního nápadu. Zvolený režijní styl je dost nešťastný, dost často vznikal totiž chaos v tom, jak to režisér zamýšlel. Chaotický a špatný režijní ráz vyprávění vedl k tomu, že se divák musel smát tomu, co bylo myšleno vážně a strašidelně. Monstrum bylo na facku, to ano, ale třeba takový Stephen Moyer měl chuť hrát, jenže ono to jaksi celé nefungovalo. Gore si dalo šlofíka v kempu, kde se film tak rád zdržoval, vizuálně film neohromil, speciální efekty katastrofální. Les, tajemná hrůza, rodinka v ohrožení, to by bylo ideální pro dobrý horor, jenže nic z toho. Film je prostě k smíchu. Když už se hodinu nic kloudného, co by stálo za zmínku, nepřihodilo, čekání na to, že se to ještě probere z klinické smrti, bylo marné. Říkal jsem si, že to není nutné vzdávat, režíruje přece Bousman, třeba na závěrečnou půlhodinku nasolí nějakou šokující pointu, případně přijdou půlhodinová krvavá jatka. Ne, jak blbý byl celý průběh, tak stejně mdle to skončilo. Ještě pár takových počinů a Bousman je odepsaný. 3/10 ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Bousman svoj najlepší horor Mother's Day neprekonal a stále mám pocit, že nie je úplne vo forme, pretože z tohto snímku sa dalo vyžmýkať viac, ale na druhej strane sa určite nejedná o zlý horor. Ja mám napríklad lesné naháňačky celkom v obľube a spojiť psychologický horor o paranoidnom tatíkovi s príšerkou z New Jersey sa mi celkom pozdáva. Slabšia je prvá polovica, lenže takmer v každom jednom horore je to tak, takže mi to nevadilo. Druhú polovicu už považujem za bravúrnu, bol som v napätí, súcitil som s postavami, a moja zvedavosť, s čím na nás režisér vyskočí v závere, narastala každou minútou - a oplatilo sa! Výborná kamera a prostredie, skvelé herecké výkony, zaujímavá príšerka. Akurát hudba bola trochu uspávajúca, ale pekná. Chybičky krásy sa tu určite nájdu a prvé ohlasy na imdb tiež nie sú veľmi priaznivé, takže mi je jasné, že sa veľkí hororoví kritici a znalci na tento film zlietnu ako supy, ale ja ho môžem len a len doporučiť, pretože okrem občasnej rozvláčnosti mi neprekážalo nič. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Tatínku, tobě hrabe?“ Motiv terorizování blízkých někým, kdo by je měl chránit, je značně omšelý (namátkou Osvícení, jeden ze speciálních čarodějnických dílů Simpsonů, hororová hitovka z kanálu OK3 Babiččin dům či Na samotě u lesa). Bousman ho ozvláštnil prvkem legendy Ďábla z Jersey, kdy vám až do konce není jasné, jestli samá vzteklina a žádná léčba dělá pana Vineyarda hlupákem, či zdali se nad lesy Pine Barrens vznáší kozopýr a přenáší jedny a tytéž střeva od srnců k táborníkům a zase zpět. Vypadá to hrozně lacině a atmosféra je slaboučká, tenhle rodinný teambuilding prostě provází suchopárnost a neschopnost přijít s byť jedinou zajímavou scénou (je smutné, že malý Danny sypající žrádlo zatoulanému psovi byla svou lidskostí i humorem tou nejsilnější), ale zase si říkám, mohlo být hůř. Co kdyby lesy pobíhal v kožešině oděný Patrik Eliáš s hokejkou v ruce a rogalem na zádech..? Nádoba očekávání zůstala poloprázdná a téma Jersey Devil stále čeká na důstojné zpracování (jeden z raných dílů seriálu Akta-X nepočítám).. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Prostě Ne!! Lesní Horory mám Rád, ale pouze Survivaly, tohle mě přišlo strašně Jednotvárný, Suchý, nezajímavý, Ohraný,vlastně ve filmu neukázali Nic! Žádnou Vraždu, žádnou Lekaču NIC! Jeden rozpáraný jelen na cestě, mě štastným Neudělá! Jediné, co bych nemohl vytknout, je Atmosféra, která je místy, Fájn, ale pro Mně Nuda! a Obrovský Nezájem! Oproti Mother´s Day.. Velký Krok Zpátky ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Stephen Moyer dostal svolení použít při natáčení svůj britský akcent, přestože hraje Američana. (Devilskitten)
  • Darren Lynn Bousman napsal skript k filmu krátce po dokončení práce na snímku Saw 2 (2005). (Devilskitten)

Reklama

Reklama