Reklama

Reklama

The Barrens

  • Kanada The Barrens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Navzdory jejich neochotě vezme Richard Vinyard (Stephen Moyer) svou manželku Cynthii (Mia Kirshner), mladšího syna Dannyho a dospívající dceru Sadie na prodloužený víkend tábořit a stmelovat rodinu do New Jersey Pine Barrens. Jakmile se dostanou do Warten State Forest vběhne jim do cesty zmrzačený jelen a málem se srazí s autem Vinyardových. Později ten večer padá další zkrvavené zvíře ze stromu. Zlé se změní v horší, když vysokoškolský student, kempující nedaleko, zmizí v lese. Richard bere rodinu na výlet dále do lesa na místo, kde dříve kempovali s jeho otcem. Dostane horečku a kolem rány na ruce se mu vytvoří rozsáhlá infekce, ale když začne pršet, není cesty zpět. Richardova nemoc ho brzy vysílí a bolesti hlavy mu způsobí halucinace. Co je horší, věří, že je tu něco, co je sleduje....něco se žlutýma očima, špičatými rohy a křídly netopýra - Jerseyský ďábel. Brzy objeví znetvořená těla jiných táborníků a ztraceného studenta. Vinyardovi musí bojovat o holý život. Jak děsivé odpovědi odhalí v šokujícím a děsivém závěru? (Devilskitten)

(více)

Recenze (67)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Bousman svoj najlepší horor Mother's Day neprekonal a stále mám pocit, že nie je úplne vo forme, pretože z tohto snímku sa dalo vyžmýkať viac, ale na druhej strane sa určite nejedná o zlý horor. Ja mám napríklad lesné naháňačky celkom v obľube a spojiť psychologický horor o paranoidnom tatíkovi s príšerkou z New Jersey sa mi celkom pozdáva. Slabšia je prvá polovica, lenže takmer v každom jednom horore je to tak, takže mi to nevadilo. Druhú polovicu už považujem za bravúrnu, bol som v napätí, súcitil som s postavami, a moja zvedavosť, s čím na nás režisér vyskočí v závere, narastala každou minútou - a oplatilo sa! Výborná kamera a prostredie, skvelé herecké výkony, zaujímavá príšerka. Akurát hudba bola trochu uspávajúca, ale pekná. Chybičky krásy sa tu určite nájdu a prvé ohlasy na imdb tiež nie sú veľmi priaznivé, takže mi je jasné, že sa veľkí hororoví kritici a znalci na tento film zlietnu ako supy, ale ja ho môžem len a len doporučiť, pretože okrem občasnej rozvláčnosti mi neprekážalo nič. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl urputné výpotky "mozkového trustu" Korbitchů, kde se ten starší přecpal třeskutě ftipnou kaší, až se z toho posral a ten mladší si opět špatně vyložil Pravidla českého pravopisu, neodolal jsem! A musím s uspokojením konstatovat, že jejich hodnocení znovu plně odpovídá součtu jejich kvocientů, připočteme li i všechna domácí zvířátka. Je to napínavé, atmosférické a je jen trochu škoda, že je ten Džerzy debil jen levná, zubatá koza s vypelichanou dekou přes záda. No nic, holky, přeji vám, abyste se naučily spoustu nových slov do další tvorby a věřím, že se brzy opět shledáme u nějakého "skvostného" Fandama! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro hororáře oukej. Bousman tentokrát nepřekvapil ani nezklamal. Předvedl takový neurážející neoriginální hororový průměr s celkem fajn psycho atmosférou, což je po loňském fiasku v podobě příšerného 11-11-11 docela dobrá zpráva. Rozhádaná rodinka si vyrazí na stmelovací dovolenou do lesů v New Jersey. Místo je opředené děsuplnou legendou, ztrácí se v něm turisti, po lesních cestách se válí rozpárané srny a tatíčkovi haraší v kebuli. Klasika. Nic, na co se bude vzpomínat, ale za jednu noční domácí projekci The Barrens fanouškům asi stát budou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,STOVKY LET NÁRODY LENAPŮ OBÝVALI TO, CO JE DNES WHARTON STATE FOREST. TYTO NÁRODY KRUTĚ BOJOVALY A SJEDNOTILY SE POUZE ZE STRACHU ZE ,,SIC AY MAHTANTU“ - ZLÉHO DUCHA PINNE BARRENS....“ /// Všichni mě serete, vezmu vás kempovat řekl táta, naložil rodinu a vyrazili. Nedbal varování zraněnýho rozjebanýho jelena (srnce) a věřil, že budou – li se držet vyznačenejch stezek, budou v poho. Krásnou atmosféru má tahle procházka v lese, jenž plní nejen myslivcův sen (kurva těch mrtvejch zvířat), ale snad i ten hororovej (že by psychopatická příšera?). Těžko psát víc, páč ,,VIDÍŠ TY MRAČNA?“ … ,,CHCI JÍT DOMŮ“ (to všichni…) nechci prozradit nic z týhle lesem provoněný hry ,,na čuráka“. Jsou tu zajímavý eskamotérský kousky, zvuky, kamera a snad se u toho dá i bát. A přesto, že tomu dochází dech, myslím, že se z týhle cesty do lesa podařilo vymáčknout solidní hororovou zábavu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že když lítaj zvířata nízko, tak bude pršet. 2.) Furt nevím, co se stalo Zachovi (šel v noci chcát a už se nevrátil). 3.) Furt nevím, co se stalo Oscarovi (začal se chovat divně a …). 4.) Thx za titule ,,Ergulis“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Horrory v lese, to je moje :-) Les, rodina, kempaři a psychopat..... tedy, psychopat, který za to nemůže.Dobré herecké výkony, napětí... Dal bych větší hodnocení, ale prostě toho okřídleného bizona jsem nerozdejchal. 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Prostě Ne!! Lesní Horory mám Rád, ale pouze Survivaly, tohle mě přišlo strašně Jednotvárný, Suchý, nezajímavý, Ohraný,vlastně ve filmu neukázali Nic! Žádnou Vraždu, žádnou Lekaču NIC! Jeden rozpáraný jelen na cestě, mě štastným Neudělá! Jediné, co bych nemohl vytknout, je Atmosféra, která je místy, Fájn, ale pro Mně Nuda! a Obrovský Nezájem! Oproti Mother´s Day.. Velký Krok Zpátky ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci scenár nie je žiadny veľký (ani malý) zázrak, veľa zachraňuje kvalitná atmosféra. Tá je napokon oveľa menej béčkarská, než som čakal. Už horšie vnímam naivné preludy scenáristu (prekvapivo tiež Bousman): od úplne šialených logických kiksov (oheň horiaci uprostred dažďa. Oheň, ktorý v pohode zapálite po niekoľkohodinovom daždi. Dcéra si v pohode pamätá mobil chlapca, ktorého videla dva razy v živote. Policajt objaví znetvorenú ľudskú mŕtvolu, obďaleč nôž – čo urobí ako prvé? Samozrejme v pohode do holých rúk zdrapne nôž, aby zničil všetky dôkazy v čele s daktilkou.) a zdravotníckych chujovín (skutočne by mi nenapadlo ošetriť otvorenú zlomeninu nohy tým, že si ju oblejem vodou). Inak je The Barrens ale nečakane fajn horor. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Super!! Za málo peněz a asi fakt nízkej rozpočet hodně muziky!! Tísnivej a ošklivě zneklidňující survival, který diváka nenechá chvíli vydechnout. Aby ho posledních 30 min, kdy jsem měl pocit, že mu najednou došel dech, dovlekl do naprostýho psycho-pekla, kdy člověk vůbec nechápe, která bije, ale v dobrým slova smyslu. Naprosto nezvladatelná a šílená situace a doslova pekelnej závěr!! ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Bloody lesy rád, umí se jich bát. A pokud film dovolí, řitní svěrač povolí." Sice jsem se nakonec neposral, ale v klidu můžu napsat, že The Barrens je po delší době zase slušnej horor z lesního prostředí. Chvílema vážně hutnou atmosféru netvoří jen déšť nebo mlha, ale hlavně ta silná paranoia tatíka, který mezi stromy cítí číhající zlo. A postupem času začíná být více než jasný, že vykuchanou zvěří to vlastně teprve začíná. Napětí z neznáma vás pořád drží ve střehu, gore potřebně znechutí a závěr (mile?) překvapí. Snímek rozhodně neni pro každýho, mnozí budou peskovat nad ohromnou originalitou (tak schválně, kolikrát tu padne zmínka o Vesnici a Houbičkách?), ale já osobně jsem za něj rád, po sračkoidních "jedenáctkách" jsem nad Bousmanem málem zlomil hůl. Za mě teda hodně silná trojka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Tatínku, tobě hrabe?“ Motiv terorizování blízkých někým, kdo by je měl chránit, je značně omšelý (namátkou Osvícení, jeden ze speciálních čarodějnických dílů Simpsonů, hororová hitovka z kanálu OK3 Babiččin dům či Na samotě u lesa). Bousman ho ozvláštnil prvkem legendy Ďábla z Jersey, kdy vám až do konce není jasné, jestli samá vzteklina a žádná léčba dělá pana Vineyarda hlupákem, či zdali se nad lesy Pine Barrens vznáší kozopýr a přenáší jedny a tytéž střeva od srnců k táborníkům a zase zpět. Vypadá to hrozně lacině a atmosféra je slaboučká, tenhle rodinný teambuilding prostě provází suchopárnost a neschopnost přijít s byť jedinou zajímavou scénou (je smutné, že malý Danny sypající žrádlo zatoulanému psovi byla svou lidskostí i humorem tou nejsilnější), ale zase si říkám, mohlo být hůř. Co kdyby lesy pobíhal v kožešině oděný Patrik Eliáš s hokejkou v ruce a rogalem na zádech..? Nádoba očekávání zůstala poloprázdná a téma Jersey Devil stále čeká na důstojné zpracování (jeden z raných dílů seriálu Akta-X nepočítám).. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Dobrý horrorový film. Páčil sa Mi.Vedela som, že spočiatku to bude len o navodení atmosféry. Nemýlila som sa. Táborák klasicky zakomponovaný (z)blúdenie tmavým lesom v ktorom miesto šišiek opadáva divoká zver, to bola sila. Kirshnerová ako Ryanova matka podala skvelý herecký výkon. No nezaostávala ani MacDonaldová.Atmosféra hustla a bolo jasné,že to nedopadne dobre.No a Moyer, ako paranoidný užívateľ čarodejníckej legendy filmársky nesklamal, ako vo svojej filmografii nikdy. Finále bolo neskutoćné. Tá príšera pridala na celkovom dojme, len ju mohli ukázať viac. Nech si špecialisti myslia,čo xcú - proste bol to tranzmaticko horrorový, filmový zážitok. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Novinka od kreatívneho Bousmana je po jeho minuloročnom 11-11-11 našťastie očakávaným zlepšením a ide o dobrý natural horror, ktorý ma solídne bavil. Chlapík ide s rodinkou na výlet do lesnej oblasti Pine Barrens, ktorá je známa legendou o tajomnom stvorení nazývanom Jersey Devil, ktoré sa tu údajne ukrýva. Po tom, ako sa však rodinný pobyt nekoná práve v pohodovom duchu a postretne ich niekoľko nepríjemných zážitkov, začína otec nadobúdať presvedčenie, že práve Jersey Devil ich začal prenasledovať. Priznám sa, zo začiatku na mňa film pôsobil trochu otravne; rodinka sa motkala po lese, kde bola kopa ďalších otravných postáv so zbytočnými rečičkami a nič moc sa nedialo. Približne v polovici to konečne začalo naberať mysteriózne paranoidnú atmosféru, pomaličky to mrazivo hustlo a najsilnejšiu kartu to vytiahlo až vo finále. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Bill Compton opustil městečko Bon Temps, vzal s sebou Jennifer Schecterovou z The L Word a společně s rodinkou vyrazili kempovat do lesů. A že to nejsou jen tak ledajaké lesy. Tyto lesy i jejich přilehlé okolí v sobě totiž skrývají děsivou legendu, která má reálné základy. The Jersey Devil. Tak mu říkají. Existuje? Či je to snad pouhá fikce? Chlapík, jemuž scénáristé dali příjmení Vineyard, má do Dereka Vinyarda hodně daleko. Téměř ihned po příjezdu začne taťka bláznit a trpět halucinacemi. Tady končí veškerá sranda a začíná pravé Osvícení:) Synek se náhodou jmenuje také Danny, takže divák znalý Kubrickova mistrovského díla může nabýt dojmu, že se dívá na jakousi jeho "kempařskou verzi." Až do posledních chvil netušíme, jestli je to infekce, co zapříčinila bludy a agresivní chování pana Comptona, či jestli jsou jeho vize pravdivé, ale je to prostě vše až příliš šílené (stejně jako on) na to, aby mu ostatní uvěřili. V závěru filmu se pravda vyjasní, ale hlavním hrdinům to nebude příliš platné. Marné budou omluvy a slzy. Oblohu překryl velký stín a na zemi přistálo něco nelidských tvarů... Docela povedený "wood survival horror" s vděčnou atmosférou rozlehlých a temných lesů, v nichž se může skrývat něco děsivého a nebezpečného. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(2x) Vynikající horor. Navíc s bezchybnou dvojicí Stephen Moyer a Mia Kirshner, kteří jsou rok od roku lepšími herci ve všech žánrech. Ideální prostor, ideální zlo, ideální hranice nechutenství. Skvělé po setmění, ještě lepší jako dávka mezi 5. a 6. sérií True Blood. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

"Ocko, Ty si psychopat?". Nevinný výlet rodiny do hôr sa mení na psychohru s prudkými agresívno - paranoidnými výpadmi otca. Dcéra v puberte je tak nútená prejsť zásadnou zmenou: od ľahkovážnej mámvpičistky k strážkyni zvyšku rodinného krku. Milujúca matka zase musí začať uvažovať ako sa účinne zbaviť tatu. A polícia koná. Videnie ale ešte nemusí znamenať odhalenie. Všetko môže byť predsa inak. Ono to tak väčšinou býva, že čert, diabol, satan i rarach začnú nahlodávať mikrokozmos rodiny a vzťahov medzi jej členmi. Cieľom je zlomenie partnerstva, zničenie šťastného rodičovstva, prostredníctvom straty dôvery jedného k druhému. Rozhasené väzby sa už potom nedajú dokopy. Nikdy. Zároveň sa takýto rodinný rozvrat až príliš často zákerne vyvoláva zvonka. Žiarlivou milenkou, nenávistnou susedou,svokrou alebo vlastným prazvláštnym správaním, akousi aurou totálnej paranoje. Alebo sa generuje prostredníctvom obludy, ktorá vyzerá ako zaolejovaná handra psa mixnutá s drakom, pričom s touto film hračičkou by sa, zdá sa, dalo pokojne aj sžiť ako s domácim zvieratkom prineseným z lesa. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Richard berie celú rodinu kempovať do oblasti Barrens napriek tomu, že s tým nikto nesúhlasí. Richard však má pocit, že sa rodina trhá a treba ju pod rúškom krásy prírody skĺbiť. Po príchode do hôr však začne mať halucinácie. Má pocit, že vidí diabla, o ktorom v tamojších horách traduje legenda. Ostatní príslušníci rodiny mu však neveria nakoľko sú v domnení, že má paranoju spôsobenú kusnutím besného psa. Až záver ukáže čo je vlastne pravda. Diabol, besnota, alebo??? Hory krásne, herecké výkony celkom slušné, strachu za štipku maku, nápad ako taký. Dve * a 45% je viac ako dosť. Opäť žiadna sláva. Na Oscara to nebude, vyslovenou stratou času ale tiež nie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud si vyjedete kempovat s magorem, pak se nedivte! Stmelovat rodinu uprostřed lesů, které patří k tomu nejkrásnějšímu v celém filmu, s věčně oponující puberťačkou nebyl opravdu nejlepší nápad. A Richard kromě toho velice brzy pozná, jak moc se liší kempování dnes a před lety, jak si ho pamatovával. Chvílemi jsem měl pocit, že sleduji něco mezi Houbičkami a Vesnicí, ale nakonec se ukázalo, že všechno je jinak, naštěstí! Mám velmi rád filmy z lesa, což mé hodnocení zdvihá nahoru. Kromě toho se mi líbilo i napětí, dramatický zápas směrem k závěru a perfektní finále. Ano, tak by měly horrory končit! Triková stránka filmu není nejsilnější, byť roztrhaná zvěř i lidé vypadají věrohodně. Celkově jsem byl spokojen. Blíží se hradba mračen, ptáci utichli,první kapky, šum stromů a v lese číhá cosi! ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Billovi z Pravé krve se ztratil pes. Nese to těžce a tak se rozhodne sbalit rodinku do auta a vyrazit do chatové oblasti kde vyrůstal. Rodina brzy zjistí, že je agresivní a divný. To už ale divák z úvodní scény ví, že v oblasti je něco nehezkého, co dokáže vyděsit, v horším případě zabít. Rodinka po "menší" nehodě dorazí na místo činu a Bill je čím dál divnější. Tohle natočil člověk, co má na svědomí Saw a na tom filmu to vůbec není vidět. Slintal jsem na premisou rodinky kempující v divočině a pokud možno povedeným slasherem. Marně. Jedná se o psychologického zástupce žánru, který sice občas dokáže vyděsit povedenou lekačkou, ale zoufale mu chybí atmosféra, o kterou si ten les přímo říkal. Ano, bude vám vrtat hlavou, jestli je ta legenda pravdivá nebo ne, ale ta cesta k pravdě je snad až příliš bolestivá a nudná. U mě to dostane za tři. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem nad plným počtem, ale závěrem to skončilo a už jsem počítal s třemi hvězdami. Rozhodl jsem se tedy pro velmi silné tři hvězdy. Atmosféra od začátku dobrá, napětí také a psycho, které rodina prožívala nemělo chybu. Proč hlavního herce nenechali jako psychopata, který se nakazil vzteklinou? Vsunuli do toho ďábla, který se nakonec zjevil a to mi zkazilo celkový dojem. Naštěstí až k závěru, tudíž nejsem rozhořčen, ale spíše zklamán z toho, že nemohu dát pět hvězd, které si po celou dobu rozhodně Barrens zasloužil.. 6/10 = 69% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Asi třikrát jsem se během filmu ujistil, že jej skutečně režíruje Darren Lynn Bousman, schopný režisér, který dokáže hovadinu povýšit na zajímavý a dobře natočený film. Tohle byla hovadina, rozhodně ale nebyla natočena zajímavě, především nudně, a už vůbec ne kvalitně. Během filmu mě dokonce napadaly konspirační teorie, že někdo shora film režisérovi v půlce natáčení odebral a dal jej dotočit neschopnému náhradníkovi, který neumí pracovat s napětím, dramaturgií, kompozicí záběrů a je mu jedno, jak dílo dopadne. To bylo příšerné, co Bousman předváděl. Film sice smrdí dolarem, nicméně nízký rozpočet nemusí nutně vést k nezvládnutí ústředního nápadu. Zvolený režijní styl je dost nešťastný, dost často vznikal totiž chaos v tom, jak to režisér zamýšlel. Chaotický a špatný režijní ráz vyprávění vedl k tomu, že se divák musel smát tomu, co bylo myšleno vážně a strašidelně. Monstrum bylo na facku, to ano, ale třeba takový Stephen Moyer měl chuť hrát, jenže ono to jaksi celé nefungovalo. Gore si dalo šlofíka v kempu, kde se film tak rád zdržoval, vizuálně film neohromil, speciální efekty katastrofální. Les, tajemná hrůza, rodinka v ohrožení, to by bylo ideální pro dobrý horor, jenže nic z toho. Film je prostě k smíchu. Když už se hodinu nic kloudného, co by stálo za zmínku, nepřihodilo, čekání na to, že se to ještě probere z klinické smrti, bylo marné. Říkal jsem si, že to není nutné vzdávat, režíruje přece Bousman, třeba na závěrečnou půlhodinku nasolí nějakou šokující pointu, případně přijdou půlhodinová krvavá jatka. Ne, jak blbý byl celý průběh, tak stejně mdle to skončilo. Ještě pár takových počinů a Bousman je odepsaný. 3/10 ()

Reklama

Reklama