Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Furlong je posledním z dlouhé řady Furlongových, z nichž každý je požehnán, nebo proklet nějakou nadpřirozenou schopností. James touží odhalit tu svoji, ale jeho pokusy vedou jen ke smrti někoho v rodině. Jako desetiletý osiří. Je odeslán do nápravné školy, kde je nemilosrdně šikanován. Když však začne jeho trýznitele ničit záhadná nemoc, James pochopí hrozivou povahu svých schopností a uteče. Po letech na něj ve srubu hluboko v lesích narazí devatenáctiletá Mae, která je na útěku z nemocnice. James se bojí, že dívce ublíží, ale Mae nemá z vlídného a nevinného cizince strach. Vášnivý románek zavede Jamese na cestu zpátky do civilizace a nakonec i ke konfrontaci s Liamem, který jako jediný přežil tragédii v nápravné škole. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (38)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Poutavý fantasy příběh o osamoceném nešťastném klukovi Jamesi Furlongovi.Miluju fantasy a proto je tento film přesně pro mě.Harry Treadaway v roli Jamese byl brilantní a se svými modrými oči a podivným kouzlem oslňoval.Příliš přehnané mi ale přišly scény,kdy hlavní hrdina zapříčinil nějákou tu katastrofu a všechno živé kolem umíralo tak takovéto zdlouhavé záběry na irskou přírodu si mohli odpustit.Stačilo by velice krátce ukázat,že vše buď vadne a usychá nebo vzkvétá a oživuje se.Líbilo se mi zakončení příběhu,kdy to zlé prokletí rodiny Furlongů zmizelo a přestože James umřel tak něco z něj žije dále v malé Diane-Ross.Velice zvláštní mi naopak přišlo jak rychle se dvojice do sebe stihla zamilovat.Obvykle někdo, kdo žije deset let daleko od civilizace kdesi v irských lesích a neví o světě tak přece k sobě tak rychle nepustí nějákou podivnou ženštinu s walkmenem??Celkově docela slušně zpracované. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně povedený snímek. Ano a opravdu odpovídá zařazení do fantasy všemi aspekty. Dva hlavní hrdinové jsou naprosto úžasní a dokonale se vžili do svých rolí. Hodně příjemná atmosféra i když s nádechy dramatu. Možná bych to brala i o půl hoďky delší, jelikož mě to opravdu bavilo. Sice mám výtky na některé přefantazírované scény, ale to se dá přežít. Podle mě je to tady podhodnocené a to alespoň o 9%. Kdo má rád trochu fantazie, ponuré ale zároveň místy romantické atmosféry, můžu jenom doporučit. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom ide predovšetkým o pocity. Nehľadajte v ňom logiku a ani nejaké racionálne vysvetlenia. Tu záleží jedine na výbornej atmosfére, ktorú má na svedomí predovšetkým dobrá hudba, vizuálne pekné obrazové metafory so závanom symbolizmu a čuduj sa svete aj menej známejší herci, hoci sa od práce moc nepretrhli. Skrátka ide o takú príjemnú a na pohľad peknú fantasy rozprávku pre dospelých so zaujímavým trpko-sladkým rozuzlením. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,V KAŽDÉ RODINĚ SE NĚCO DĚDÍ. AŤ UŽ JE TO DOBRÉ, NEBO ŠPATNÉ, VŠICHNI NĚCO DĚDÍME. ALERGIE, SLABÝ ZRAK, VELKÉ NOSY, NEBO RAKOVINU....“ /// Ba ba, stejně tak každá rodina má svý tajemství. Třeba ta Furlongova – prokletý schopnosti...... Můj milý deníčku. Právě jsem objevila úžasnýho lesního muže. Není upír (ani Tarzan), žere sovy, veverky – a vůbec tak nějak má rád přírodu a zřejmě i mě. Toužebně na mě civí a vůbec mu nevadí, že to mám ,,zapár“..... Ty krávo – tak tohle sem nečekal! Adolescenti v lese, povídaj si, jsou si bližší a bližší a.... (nech tu ruku v klidu hajzle!) - já bych řekl, že to není třeba víc pitvat. Srdéčko mladého romantika vlhne (a je to vůbec srdce?) a já jdu, páč tenhle zázrak je tak pro ty vo 30 let mladší. Teen romantická hříčka plná zázraků a smrti. A zázraků a lásky. A zázraků a ..... přitom to tak dobře začalo! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kdykoliv pomyslím na sex - oslepnu. 2.) Nevím, jestli je lepší mít po tatínkovi velkej nos nebo po mamince rakovinu. 3.) Thx za titule ,,alyssa18“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Scénka s vysmiatymi štatistami v nemocnici nemala chybu! Týto idioti nedokázali dokonca ani milostnú scénu natočiť! Rúbanie dreva sekerou alebo odhadzovanie uhlia lopatou by malo lepší efekt! Pokiaľ si strkáte do anusu nožnice, tak i filmy s Vlastom Burianom vám budú pripomínať Strihorukého Edwarda! ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama