Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

SoolenJV odpad!

všechny recenze uživatele

Slátanina hodná Olmerových porevolučních pokusů o exploatační film. Snaha o aktuální tematický přesah se poněkud míjí účinkem, dějové zvraty nefungují, herci nehrají (i když se v podstatě jedná o "české hvězdy"). Jediné co jakž takž funguje je kamera. Výše uvedené však, společně s urputným kopírováním od zahraničních zdrojů a se zoufale nenápaditým pojmenováváním postav jmény herců, vytváří očekávaný průser. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Kajínek" to sice není, ale není to ani "průser", který by si zasloužil 32%. V hereckých výkonech problém nevidím, v údajné "nereálnosti" načrtnuté korupce také ne. Největší mínus "Hranařů" tkví (alespoň dle mého názoru) v přílišné povrchnosti. Film začne, představí se desítky postav, a než si na ně stihneme zvyknout, polovina z nich nežije a film končí. Nebýt slabé chvilky Rašilova a Etzlera, během které si u piva vzájemně vylévají srdíčka, byl by divákovi jejich osud nejspíš fuk. A co mělo znamenat to všudypřítomné špehování ze strany Rusů a Američanů, to ví bůh.;-) ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Jako docela mě tu baví komenty, které neustále blábolí o tom, že takhle to v reálu asi chodí a proto ten film musí být automaticky dobrý. Ano, v reálu to pravděpodobně chodí přesně takhle a i tak je ten film blábol. Moc rád bych věřil, že pánové scenáristé napsali skvělý film a dojebal to režisér a producenti. Pravděpodobnější ovšem bude, že to škrabálci zfušovali už při psaní. Nevěrohodné dějové zvraty, příliš mnoho postav, debilní jednání hlavních hrdinů, legrační Martin Dejdar, který ochotnicky napodobuje Marlona Branda a blábolící Jan Tříska. Ta nekompetentnost je skoro zábavná. Skoro... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pokus o české Misson: Impossible. Starší bohatýři v drahých autech, s drahým a hlavně vybraným vkusem a jakoby čistě vyhlížející kamera(intenzita světla,která divákovi dost přibližuje takovou tu snahu o americký styl). Přihlouplé ženušky v domácnosti s kabelkami od Louise Vuitona či jak se to píše a bouchačkama v podvazcích či přihlouplé společnice jakoby nic netušíc přisedají na klín "mafiána" v drahém obleku - opět od nějákého věhlasného návrhře kdesi z Francie... Abych pravdu řekla přesně tak si představuji českou politickou scénu - samozřejmě s menší snahou o honosnost či noblesu. Bohužel tihle bohatí muži od rodiny(Rašilov,Etzler...)nikdy nejsou takhle skvěle zobrazení jako dobráci a ani takoví nejsou. Psané datumy s časem a místem kde se právě postava filmu nachází a "drámo" hudba,která se záhy objeví je právě ten první moment kdy si uvědomíte, že jste v zemi, která se snaží vším napodobit věhlasnou USA. V podstatě se mi to po herecké stránce také moc nezamlouvalo, ale musím sama za sebe pochválit Jiřího Langmajera a Sašu Rašilova. Ovšem konec s kterým jsem naprosto nepočítala mě utvrdil v myšlence,která se zabývá opět ilumináty a ovšem málokdo takovému konci přisoudí nějáký jiný než právě pošetilý význam - dle mého je na tom zrnko pravdy. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Jedno se tvůrcům upřít nedá - snaha natočit pořádní krimi thriller "po americku". Bohužel jako v mnoha jiných případech i Hranaři troskotají na děravém scénáři a všudypřítomné naivitě. Nastrkat do filmu co nejvíc známých jmen přispělo jen k tomu, že se divák v jednotlivých postavách pořádně nevyzná a ony samy ani nemají dostatečný prostor pro uplatnění. Některé momenty jsou dost nelogické, jiné zase přitažené za vlasy. Ovšem jak se říká - snaha se cení. Dávám lepší 1*. Ale pořád si stojím za tím, že zatím nejlepší český příspěvek v této oblasti je o něco serióznější Kajínek. P.S. co měl ten monolog Třísky na konci znamenat?! Člověk by si pomyslel, že po tolika letech v USA alespoň bude slušně mluvit anglicky. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)
  • Saša Rašilov nejml. a Tomáš Magnusek sa spolu stretli už vo filme Bastardi (2010). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama