Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Recenze (399)

teseth odpad!

všechny recenze uživatele

Ne ne ne a znovu ne. Tohle je špatný vtip. Na rovinu pane Zelenka příště si s takovým filmem vytřete ....! Hrozný scénář, naprosto šílený střih a naprosté nepochopení pojmu thriller udělal z tohoto filmu totálni frašku. ()

Mr.Lordi 

všechny recenze uživatele

Příjmně strávená hodinka a půl v kině (zdarma:-) s filmem, který v člověku zanechá mrazivý pocit reality děje. Sice dějová linie místy přeskakuje, ale celkově bych tento snímek na české poměry hodnotil velmi zdařile. 75% ()

mik256 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se vetsinu casu jen plka o nicem "nezapomen vyzvednout dceru ze skolky" (nejlepe pres telefon), coz podkresluje akcni hudba slibujici, ze se konecne neco stane. Cely film se tvari smrtelne vazne, ale obsahuje nespocet wtf momentu a nesmyslu. Neodpoustim si jmenovat par z tech, ktere me zaujaly: 1) cessti mafiani (a dokonce i kgb a cia) se pachti, aby jim neco kaplo ze zakazky na stavbu nemocnice v Praze - je jasne, ze zde jde jen o drobne i na republikove urovni, 2) mafiani si pri setkani teatralne vyndavaji baterky z mobilu, aby si verili (ale veri si, ze maji opravdu jen jeden mobil? a to jim fakt staci jen jedno cislo?) 3) kompromitujici fotky v uniformach kgb nejsou z vice duvodu vubec kompromitujici, duvod jejich obstarani nejasny 4) fotky se slozite posilaji pres kuryry nesifrovane na flash diskach (kdyby si to radsi poslali sifrovane, nikdo by pak kuryra nezabil na hazlech) 5) proc musel Triska nakonec mluvit anglicky (nemohl treba umet cesky? vyslovnost na agenta nsa chaba, bylo mi ho lito).. "Sem se ti tak zamyslel a rikam si, clovece ja uz ani nevim, jaky je to spat bez bouchacky pod hlavou." - "Ani nevis, jak ti rozumim." Vic si toho nevybavim, ale nahodte dalsi, myslim, ze to stoji za to. Nechteneho humoru je zde zkratka docela dost, ale bohuzel i dost nudy a vaty. ()

Pametnik80 

všechny recenze uživatele

Asi tomu schazela vetsi retrospektiva na zacatku nez jen reminiscence Mrazka..Zacinat ten pribeh s postavami bez minulosti je chyba. Proc se treba Etzler najednou rozhodnul jit proti systemu ? Co tak najednou ? Pochopil nekdo tu motivaci ? Langmajer a Brozova dobry vykon, ale nejlepe podle mne vystihnul typ "byvaly vekslak-nyni podnikatel" Dejdar.Takze za tu vytecnou hereckou sestavu vcetne Licheho a Korna ctyri, ikdyz jsem chtel puvodne dat jen tri.Bez hercu by to byla trochu plytka a sotva uveritelna story. ()

Cheriladynka 

všechny recenze uživatele

To téma je sec sakramentsky dobré!!!Protože mě to v téhle zemi taky už S.re!!!Hlavní hrdinou měl být podle mě chudý detektiv kterému dnešní situace není ukradená a ne milionář ,který se svým kamarádem taky milionářem honí bandu jinejch zazobanců a vyřizuje si s nimi učty!! Naprosto příšerná byla role Korna ten měl raději zůstat u pohádkového Honzy ! Langmajer zase ze své postavy, dělá frašku i když Topolánek v ráži byl podobný !Dejdarovi sem jeho rolu taky nevěřila! Ale za to téma musím dát tři hvězdičky. PS :Na státním Havlově pohřbu se to takovými tuneláři jen hemžilo!!!!! A obálková metoda výběru stavební firmy v tom filmu, byla přesně podle pravdy ....sakra! ()

sparrow1 odpad!

všechny recenze uživatele

Vydrzel jsem celych 25minut a musim rict ze takovou stupiditu jsem uz dlouho nevidel ale uvazoval jsem nad jednou hvezdickou za mistnost pro lobbisty ale nebyl tam Janousek tak nic :-D ()

jerdnok 

všechny recenze uživatele

Dávam jednu hvězdu jen kvůli Jirkovi Langmajerovi, zbytek "hereckých" výkonů nestojí za komentář. Film je jedna velká nuda, občas s náznakém akčních scén, které jsou dosti odfláknuté. Takže je vidět, že česká kinematografie má velmi sestupnou tendenci - škoda. ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

asi uz len ti herci to zachranili trochu. takto sa tocilo asi..v roku 1990?velmi staromodna technika kamery a hrania, take strnule az komicke casto. divadelna hra takmer:)) sponzor bol asi aj peugeot:) takze......ano..v tomto filme ludia s neobmedzenymi zdrojmi jazdia na skaredom SUV peugeot. nepresvedcive! sorry ()

Fracek odpad!

všechny recenze uživatele

Nazval bych tohle novou formou českého filmového zen-budhismu. Místo čumění do zdi praktikujeme čumění na obrazovku... a čekáme na filmové osvícení, které nepřichází. Tohle je v krátké době už druhý český film natočený podle stejné nudné rádobyinovátorské šablony. Zlatá Ordinace v RZ či Návraty domů. ()

schindler 

všechny recenze uživatele

Po ulici projede auto. STŘIH. Brožová telefonuje. STŘIH. Záběr na Prahu. STŘIH. Jan Tříska hraje na saxofon. STŘIH. Titulek mě seznamuje s asi dvacátou postavou (nestíhám). STŘIH. Langmajer prohodí několik vět na golfu s Dejdarem (ten má poněkud zastřený hlas). STŘIH. Ruskymluvící osoba má na uchu přitisknuté sluchátko (zřejmě odposlech). STŘIH. Pouliční kamery jsou opravdu všude. STŘIH. Langmajer jde po schodech a chová je jako debil. STŘIH. Na scénu přichází Korn (vypadá hrozivě). STŘIH. Rašilov za deště vystoupí z auta a rozpaží ruce. STŘIH. Brožová zasněně hledí z okénka letadla (jsem dojatej). STŘIH. Prostě tyhle špionážně akční dramata nám tady v Česku nějak moc nejdou. Hvězdička je za úvodní stylové titulky. ()

MaximusMax 

všechny recenze uživatele

Ne, není to dobrý film. Naštěstí ale nejde o takový průser, jaký naznačoval trailer korunovaný srandovním logem filmu (které se bohužel objeví i na začátku snímku). Dialogy strašlivě šustí papírem, na hercích je vidět, jak bych hrozně chtěli, ale jednoduše nemají co hrát, Dejdarovi to nevěřím, ani když je potichu a Rašilov (ač má docela xicht) v sobě toho drsného chlapáka prostě nemá. Kamera je ale velice slušná a dobře využívá atraktivních lokací a luxusních kulis (ať už jde o sebevětší klišé, alespoň vypadá tak, jak má). Snaha o aktuální téma se sice cení, ale obsáhnout tuto problematiku komplexně, uvěřitelně a zároveň filmově, to je trochu moc velké sousto i pro zkušenější tvůrce. Řešením by bylo se buď takto komplikovanému tématu vyhnout, anebo (když už si pánové chtějí hrát na Ameriku) ho natočit alespoň s jistou mírou nadsázky a nebrat se tak smrtelně vážně. Nabízela by se ještě jedna možnost, jak takto složité téma uchopit, a sice vyměnit rádoby objektivní pohled za pohled subjektivní a pojmout příběh komorněji. Soustředit se na jednu postavu (kterou je ovšem třeba umět vést) a nesnažit se za každou cenu ukázat vše. Jenže tento přístup se obecně docela vytrácí nejen v české kinematografii. Dnešním trendem je ukázat toho co nejvíc, znásobit počet postav, dějových zvratů a lokací a narvat do diváka, co se do něj vejde. Ty nejzásadnější snímky filmové historie si ale často vystačily s minimem peněz, herců a lokací, protože jim nechybělo to hlavní, NÁPAD. ()

Severus007 

všechny recenze uživatele

Někdo chtěl natočit skandální politický thriller, ale vznikli Hranaři. Pomalý začátek a rychlý konec á la ruský seriál Brigáda, ale na to se aspoň chvílemi dalo koukat. Na tohle ne. Je to nudné, zdlouhavé a rozplizlé. Zajímalo by mě, jestli existuje naiva, který by tomu věřil. A ten útěk v letadle na konci, ten tomu nasadil korunu. Další důvod, proč nekoukat na české filmy. ()

moorks 

všechny recenze uživatele

Námět aktuální, herecké obsazení skvostné, ale scénář a provedení jedna velká hrůza! Divím se, že takový Tříska souhlasil v něčem takové hrát?! Doufám, že tento snímek neinspiruje jiné tvůrce jít podobným směrem! ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle se teda opravdu povedlo. Blahopřeju coolmanovi Kubíkovi, podařilo se ti vyprodukovat opravdu sračku. Oceňuju snahu udělat něco o korupci, něco co nám barvitě vylíčí, jak to tady chodí u státních zakázek, ale takhle teda opravdu ne. Nemá to pořádně hlavu ani patu, je to úplně odosobněný, nenapínavý. Člověk na to kouká a jde to jednoduše mimo něj a v druhé polovině už to nudí. Herecky nestojí nikdo za řeč, spíš přehrávání. Jedině snad hudba se nejevila úplně špatně a pěkně udělané byly úvodní titulky jako v duchu počítačové hry. 30% ()

mirage.cz. 

všechny recenze uživatele

hvězdy dávám: za Rašilova, za solidní kameru , za to že to nertvalo ani o minutu dýl, za přesvědčivé umírání Etzlera a za Langmajerovo divadlo na schodišti..... , aby jsem to nehodil do odpadu tak si musím odmyslet ty pitomé dialogy z huby Postráneckého a Dlouhého....asi jsem nějak nepochopil, co a komu se tady, kdo snažil říct.... 2/5 ()

Snakefinger odpad!

všechny recenze uživatele

Utahané, zoufalé, dlouhé, o ničem. Už mě fakt nudilo se dívat na afektovanou Kateřinu Brožovou. Nefungovalo to ani jako drama, thriller a bohužel ani jako nechtěná komedie. ()

Reklama

Reklama