Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

maseer2 

všechny recenze uživatele

tak takhle to dopadá, když se u nás někdo pokusí natočit "drsnej film s koulema".. 153 postav, ze kterých užší skupinka sleduje všechny ostatní na kamerách (které jsou úplně, ale úplně všude..), všichni přehrávají, většina je trapná a půlce není rozumět (Dejdarova příprava na roli zřejmě probíhala tak, že před natáčením chlastal tak dva týdny v kuse).. nejvíc parodicky pak působí stavy zoufalosti hlavních hrdinů, které jsou zde prezentovány neustálým "kurva, kurva! to je v prdeli, to je v prdeli, to je v prdeli!".. celá zápletka spolu s postavami navíc působí hrozně vykonstruovaně a tím pádem vůbec ne reálně.. až někoho u nás příště napadne natočit něco podobného, tak ať radši sbalí manželku, děcko a odletí někam s prominutím do p*dele.. prostě k smíchu.. na druhou stranu je zajímavé, jak tento film v kombinaci se znalostí hlášek z Ivánku, kamaráde dokáže pobavit.. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán z afghánské války saša rašilov veterán ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jedna jediná hvězda je jen za kameru. Zbytek je otřesná podprůměrná variace na německý akční seriál. Už jsem vážně čekal, že tam nalítne Simír. Tolik herců a většina buď brutálně přehrává jako Langmajer, který se rozhodl vypadat jako karikatura "kmotra" s vystupováním Bártáka, nebo pár jedinců hraje až moc přísně jako Tříska a Pavlata a tím to hází do vod sebeparodie. Rašilov se celou dobu chová nijak a drsňáka by mu uvěřil leda slepý Kačer Donald. O zbytku nemluvím, protože se vždy epizodně zobrazí a po chvilce zahučí do stínu viz. Dejdar, který si spletl dveře při natáčení. Nejhorší není ani tak herectví jako film celkově. Scénař se jen povrchně dotýká kmotrovství a rozkrádání veškerých fondů a státních peněz. Funguje to jako útržek z bulvárních novin. Celou dobu se skáče od řádku k řádku, že vlastně po polovině filmu nevíte komu fandit a kdo je větší svině. Kamera a vlastně kamery tu mají velkou roli, protože dle tohoto filmu nás sleduje KGB, NSA a asi ještě polovina Arménie v TV. Já jsem nečekal, že se tak vážné téma postupně změní v komedii a parodii na politický thriller. Na jedné straně je dobře, že se u nás zkouší i něco ze západu, ale nesmí se to celé dělat po česku, protože to pak vypadá jako levná napodobenina z tržnice. Mimochodem ten modrý filtr ani nebyl třeba, akorát to vypadá zbytečně depresivně ač to po polovině je ryzí komedie. Imho více slov ku*va jsem v českém filmu neviděl. Ku*va proč?! ()

BitlDjus odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno dvakrát, nemůžu říct, že na zhulený stav existuje něco více tragicky směšného, než tento vražedný bonbónek z pravé kapsy Tomáše Zelenky. Pointa filmu je asi tak stejně na přes držku, jako odporně zvraštělý xicht Jiřího Langmajera, který se sere do záběru v každé druhé minutě a rajcovně po vás mrkne přes své rejbeny, dokud mu hlavou neprolítne kulka spravedlnosti. Naopak životem zhrzený Šáša Rašilov, snímku dodává tu pravou depresi a temnou atmosféru, která by se dala krájet. Filmem si protančí jako květinka, a ke konci si odletí do bezpečí soukromým raketoplánem. Svůj tupý výraz alá zaražený prdy neodhodí do posledního záběru, kdy ho vystřídá sladkým úsměvem Katka Brožová. Tímto náš příběh končí, a já nedočkavě očekávám pokračování, kde z mrtvých povstane Martin Dejdar a bude se chtít pomstít. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak a tady už to hodnocení vůbec nechápu. Co by jste vlastně chtěli? To, že je politika úzce propojená s podnikatelským sektorem není žádné tajemství a tady je to vlastně ukázáno v celé své nahotě. Možná že chvilku trvá, než se člověk zorientuje, ale jakmile pochopí, kdo za koho kope, tak si to musí užívat. Jo to kdyby v tom hrál Brad Pitt místo Rašilova, Tom Hanks místo Etzlera nebo třeba Angelina místo Brožový úplně vidím, jak se tady pějou ódy na politický thriller, který skvěle mapuje temná zákoutí politiky. Ale na českou produkci asi máme jiné nároky. Jistě, i já bych se obešel bez Korna a Postráneckého a Rašilova šlo snad také nahradit někým lepším, ale jinak to bylo zahrané slušně a i ta Brožová za něco stála. A to rozhodně nepatří mezi mé favoritky. Občas by měli hodnotící fakt vystrčit tu hlavu z prdele a na ten film se mrknout svým pohledem. 80% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Saša Rašilov nejml. a Tomáš Magnusek sa spolu stretli už vo filme Bastardi (2010). (Johnny.ARN)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe a Unhošti. (dyfur)
  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)

Reklama

Reklama