Reklama

Reklama

Kavárna potmě

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 20 min

Obsahy(1)

Letos v létě se už pošesté otevřela na Ovocném trhu v Praze kavárna, ve které 14dní podávali návštěvníkům tu nejčernější kávu v absolutní tmě nevidomí kavárníci.  Na počátku léta se opět, letos už po šesté otevřela na Ovocném trhu v Praze kavárna, kam nevidomí kavárníci uváděli a obsluhovali pak v absolutní tmě své hosty. Provoz kavárny zahájil Viktor Preiss s Anetou Langerovou. Ze střechy kavárny se průběžně po dobu trvání kavárny servírovala hudební vystoupení pod názvem Hudbou ke společnému světu.
Návštěvníci kavárny si alespoň na chvilku zkusili, jak se žije nevidomým lidem. Kromě kávy si mohli ovšem v kavárně vychutnat i setkání s jiným světem. Se světem, kterému chybí barvy a světlo, ale když jste ho do sebe nechali vstoupit, otevřel vám jiné obzory.
Film je příběhem kavárny a jejích sedmi nevidomých číšníků. Je výpovědí radostných, statečných a optimistických lidí, kteří navzdory svému těžkému handicapu toho tolik umí a současně tolik rozdávají...
Projekt podpořil sbírku Světluška, která z vybraných peněz podporuje nevidomé lidi. Přispívá na speciální pomůcky nebo vodící psy. Také na osobní asistenty pro nevidomé děti, aby mohly chodit do běžných škol a pro seniory, aby nemuseli trávit stáří v ústavu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

5150 

všechny recenze uživatele

Dokument, který nejen přiblíží jeden zajímavý projekt, ale hlavně pohladí po duši a nabije pozitivní energií. Tak to má být.. ()

Reklama

Reklama